Drugi športi

Preiskava sumljivega dvoboja iz Wimbledona, dvomljiv tudi obračun Djačenkove in Bacsinszkyjeve v New Yorku

London, 06. 10. 2016 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi suma prirejanja izida je Organizacija za integriteto v tenisu (TIU) začela preiskavo ene od tekem z julijskega turnirja za veliki slam v Wimbledonu. To pa ni edini "sumljivi" dvoboj, senca dvoma je namreč padla tudi nad enega od obračunov v New Yorku.

Niti največji teniški turnirji niso izvzeti, ko gre za nečedne posle ...
Niti največji teniški turnirji niso izvzeti, ko gre za nečedne posle ... FOTO: AP

Organizacija za integriteto v tenisu (TIU), ki je bila ustanovljena leta 2008 na skupno pobudo Mednarodne teniške zveze (ITF), združenj ATP in WTA ter organizatorjev turnirjev za veliki slam, je razkrila, da zaradi suma prirejanja izida preiskuje enega od dvobojev na julijskem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Organizacija TIU je prejela opozorilo, da naj bi šlo na enem od dvobojev letošnjega Wimbledona za prirejanje izidov, potem ko so odgovorni zaznali sumljive stavniške vzorce. Sicer so pri TIU med julijem in septembrom prejeli kar 96 podobnih opozoril, od tega sta bili dve s turnirjev za grand slam, eno z Wimbledona, drugo pa z odprtega prvenstva ZDA. "V zvezi z obema opozoriloma bomo opravili rutinsko zaupno preiskavo," so sporočili iz TIU.

Medtem ko se za zdaj še ne ve, kateri dvoboj iz Londona je pod drobnogledom, pa je že od septembra znano, da organizacija preiskuje tekmo US Opna med Rusinjo Vitalijo Djačenko in Švicarko Timeo Bacsinszky. Obenem pri TIU opozarjajo: "Pomembno je, da upoštevamo in raziščemo takšna opozorila. A samo opozorilo, ki ga prejmemo, še ni dokaz o prirejanju izida."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
06. 10. 2016 14.45
-1
no tudi jokovic in nadal sta obcasno nerazumljivo izgubila, samo ta dva ne bodo preiskali pa to
GAMBLER63
06. 10. 2016 16.19
+4
Se vidi ne razumeš za kaj tu gre. Ko govorijo o stavniškem vzorcu imajo v mislih nenormalno vplačilo (mišljeno je nekaj 100.000 dolarjev ali celo miljonov) proti favoritu. To je takoj alarm za stavničarje ki stave hitro zaprejo ali limitirajo zneske vplačil na nekaj dolarjev. Seveda tudi takoj obvestijo TIU. Prav tako stavničarji obveščajo o čudnih velikih vplačilih tudi organizacije v drugih športih, saj tako ščitijo sebe.
i141
07. 10. 2016 08.27