Drugi športi

VIDEO: Kapetanka Krimovk pred tekmo z Dankami sporoča: Garderoba je pripravljena. S polno paro naprej!

Ljubljana, 26. 01. 2018 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.G.
Komentarji
2

Na Kodeljevem bo v nedeljo ob 17. uri gostoval danski Midtjylland. Pred nadaljevanjem sezone Lige prvakinj so v taboru Krimovk dobro razpoloženi, v tekmo z Dankami pa gredo neobremenjeni, so sporočili na novinarski konferenci.

Več videovsebin
  • Vratarka Miša Marinček pred nadaljevanjem Lige prvakinj
    01:15
    Vratarka Miša Marinček pred nadaljevanjem Lige prvakinj
  • Direktorica Krima Mercatorja Deja Doler pred začetkom drugega dela LP
    01:04
    Direktorica Krima Mercatorja Deja Doler pred začetkom drugega dela LP
  • Nina Zulić o nadaljevanju Lige prvakinj
    00:19
    Nina Zulić o nadaljevanju Lige prvakinj
Miša Marinček sporoča, da gredo Krimovke s polno paro naprej.
Miša Marinček sporoča, da gredo Krimovke s polno paro naprej. FOTO: Miro Majcen
Krimovke in Midtjylland imajo na kontu v skupini 1 najmanj (prenesenih) točk, in sicer po dve.
Ekipi sta se srečali tudi v prejšnji sezoni, ko so Danke slavile z 28:19 in 27:21.
Tako slovenska in danska ekipa zasedata peto oz. šesto mesto, zato bo medsebojni obračun še kako pomemben pred nadaljevanjem sezone Lige prvakinj. "V nedeljo gremo s polno močjo, ustaviti moramo njihovo hitro tranzicijo. Jaz lahko samo obljubim, da je garderoba pripravljena. S polno paro gremo naprej," je sporočila kapetanka Miša Marinček. Krimovke so imele kar dvomesečni tekmovalni premor, vmes je namreč bilo še svetovno prvenstvo. "Obnovili smo moči, z nestrpnostjo čakamo prvo tekmo Lige prvakinj. Imamo izkušnje z njimi iz lanske sezone, res je, da smo obe tekmi izgubili, a dobili smo izkušnje. Igrajo skandinavski način igre. Za nas bo najpomembneje, da se bomo hitro vračali in da ne bomo izgubljali žog po nepotrebnem. Kar pa bi prineslo pozitiven rezultat sta čvrsta in dobra obramba," pa je pred tekmo z Dankami izpostavil trener Krimovk Uroš Bregar.

Krimovke bodo v drugem delu Lige prvakinj (potihoma) lovile četrtfinale.
Krimovke bodo v drugem delu Lige prvakinj (potihoma) lovile četrtfinale. FOTO: Aljoša Kravanja
Ta z rezultatom na tekmi ni obremenjen, si pa, jasno, želi zmage. "Zagotovo si želimo zmage, a tudi če se tekma izgubi, ne bo nobena katastrofa. Sam si želim to tekmo zmagati, kot trenerja pa me bolj zanima, kako ekipa raste in napreduje," je pristavil Bregar. 
Krimovke so v glavnem delu v skupini 1, kjer sta pred nadaljevanjem sezone na vrhu CSM Bukarešta in Györ s po šestimi točkami, po štiri jih imata Rostov Don in Nykoebing, po dve pa imata Krim in Midtjylland.

Ta ekipo Midtjyllanda dobro pozna, ne nazadnje sta se ekipi srečali v prejšnji sezoni, ko so Danke slavile z 19:28 in 21:27. Kapetanka Miša Marinček prav tako pravi, da bodo dekleta dala vse od sebe, da v nedeljo zmagajo. Kar zadeva pa končno uvrstitev v tej skupini, pa Krimova vratarka pravi: "Težko vprašanje. To je kar težka skupina. Mislim, da sta v njej dva realna kandidata za zaključni turnir, to sta Rostov in Györ. Naša naloga je, da napredujemo v igri. Imamo zelo mlado ekipo. Če bomo začutile priložnost, pa jo bomo skušale izkoristiti. Je pa zelo nehvaležno napovedovati, kje bi bil lahko Krim bil na koncu. Upam, da čim višje."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
26. 01. 2018 12.26
+5
fest desc tale krimofka
Viejo cabron
26. 01. 2018 11.54
+4
Pridem v garderobo preverit stanje! Hehehehe