Drugi športi

Profesionalni boksarji na OI: Pacquiao odpovedal, pričakujejo pa Lebedeva

Lozana, 01. 06. 2016 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Mednarodna boksarska zveza je na zasedanju v Lozani sklenila, da lahko na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru nastopajo tudi boksarji iz poklicnih vrst. To odpira možnost boja za olimpijska odličja številnim profesionalcem, ki v preteklosti niso imeli možnosti nastopa.

Profesionalni boksarji so imeli dosedaj na olimpijskah igrah, ki so bile pravzaprav igre boksarjev amaterjev, prepoved nastopanja. Večina boksarjev se je namreč potem, ko je zapustila amaterske vrste, odločila za poklicno pot. Na današnjem glasovanju v Lozani je kar 88 članov mednarodne boksarske zveze glasovalo za udeležbo poklicnih boksarjev na olimpijskem turnirju, medtem ko jih je bilo devet proti, štirje pa so se glasovanja vzdržali. Boks se tako pridružuje tudi drugim poklicnim športom na igrah, saj je v zadnjih desetletjih športnikov, ki nastopajo le v amaterskih vrstah, precej manj od profesionalcev.

Eden od kandidatov za nastop na OI je bil boksarski zvezdnik Manny Pacquiao v veltrski kategoriji, vendar se je prešnji teden odločil za politično kariero, ker je bil izvoljen za senatorja na Filipinih. Glavni trener ruske olimpijske boksarske reprezentance Aleksander Lebzijak pa je dejal, da je mogoče, da bosta na OI nastopila dva aktualna svetovna profesionalna prvaka, Sergej Kovalev in Denis Lebedev.

Manny Pacquiao se je namesto za OI odločil za politično kariero.
Manny Pacquiao se je namesto za OI odločil za politično kariero. FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.