Drugi športi

Pinter: 'Zelo sem vesel!'

Peking, 08. 09. 2008 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija ima po drugem tekmovalnem dnevu paraolimpijskih iger v Pekingu že prvo medaljo.

Franc Pinter (levo) je osvojil bronasto odličje.
Franc Pinter (levo) je osvojil bronasto odličje. FOTO:

Strelec Franc Pinter je z zračno puško na deset metrov v kategoriji SH1 osvojil bronasto kolajno. Pinter je po dramatični končnici do tretjega mesta prišel prav z zadnjim strelom. "Zelo sem vesel, da se mi je tole zgodilo. Kaže, da je to strelišče pravo, da lahko potrdiš izzive. Meni je uspelo, čeprav zadnjih treh strelov nisem naredil, kot bi moral. A sem prišel do te želene medalje na igrah. Upam, da bom tako uspešen tudi naprej. Pred mano so še tri tekme, malo izkušenj bom prenesel še iz tega finala in upam, da bo vse dobro," je dejal Pinter, ki je napovedal tudi boj za vrh z malokalibrsko puško v trojnem položaju.

"Bomo videli, boril se bom do konca, do zadnjega strela in rezultat ne bi smel izostati." Najboljši slovenski paraolimpijski strelec je razkril tudi recept trenerke Sladičeve za dober nastop v finalu: "Svetovala mi je, da se moram malo 'skulirati', naj bom hladen, saj šesto mesto nič ne pomeni, tri kroge zaostanka do drugega mesta ni veliko. Včasih na koncu odloča ena sam desetinka. Že zjutraj sem imel tudi sproščanje naše psihologinje Tanje Kajtna in rezultat je tu." Kasneje, ko sta bili slavnostna podelitev medalj in obvezna novinarska konferenca za zmagovalce že za njim, pa je še dodal: "Ta medalja je res prigarana, po decembrski nesreči sem še bolj ponosen na to, da sem tako hitro spet prišel v formo. A s težavami se ne obremenjujem in bom šel naprej."

Zmagal je Šved Jonas Jacobsson pred Nemcem Norbertom Gauom. Pinterjeva kolajna je prva slovenska na letošnjih igrah, zanj pa že četrta v karieri. Doslej je na prejšnjih paraolimpijskih igrah v letih 1996, 2000 in 2004 vselej osvojil po eno srebrno medaljo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nabi
12. 09. 2008 20.02
Veseli me, da vsaj na spletni strani piše kaj o Paraolimpijskih igrah, saj si dolg prispevek v oddaji zaslužijo orači iz Prekmurja in da ne omenjam rompompoma okoli olimpijcev v Pekingu; o srebrni medalji iz Paraolimpijskih iger pa se poroča samo v športnem delu in to z besedami "Več si preberite na 24ur.com.".
Ferrari Fan
08. 09. 2008 21.51
ferrari
08. 09. 2008 19.05
Bravo in vse pohvala vsem tem,ki so se udeležili na olimpijado,še posebaj pa Pintarju,ki že ima medaljo in vsem,ki še dobo osvojili medalje. Kajti vsem,ki tega ne veste imamo iz Aten olimpisko zlato iz namiznega tenisa,kajti o tem Slovenci vedo premalo o teh medaljah,po mojih informacijah imajo tako imenovani paraolimpici več olimpiskih medalj kot pa normalni olimpici. Bravo še enkrat vsem paraolimpijcem,upam,da se ostali zavedajo kako je vam in vam podobnim po celi Sloveniji oz.Svetu.
vovz1
08. 09. 2008 18.06
bravo ti si naš pohorc
Enatam
08. 09. 2008 12.29
wish-mistress@hotmail.com
08. 09. 2008 11.08