Drugi športi

Razigrana Hrvaška nadigrala Norveško, dvoboj neporaženih moštev dobili Francozi

Zagreb, 20. 01. 2018 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška rokometna izbrana vrsta je pred zelo pomembnim obračunom z Norveško trepetala, a kot se je izkazalo kasneje, so bile te skrbi odveč, saj so varovanci Lina Červarja z najboljšo predstavo na EP povsem zasluženo ugnali aktualne svetovne podprvake Norvežane z 32:28 in si tako podaljšali upanje za uvrstitev v polfinale. Za to pa bodo v zadnjem krogu potrebovali podvig in zmago nad Francijo, ki je v dvoboju neporaženih ekip slavila proti Švedski (23:17).

Nabito polna zagrebška Arena je z nestrpnostjo pričakovala obračun svojih 'kavbojev' proti aktualni svetovni podprvakinji Norveški. Za podaljšanje kolikor toliko realnega upanja za uvrstitev v polfinale so varovanci Lina Červarja potrebovali zmago, ki bi jo čez nekaj dni morali nadgraditi s pravim podvigom proti še edini neporaženi reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu Franciji, ki je v dvoboju neporaženih ekip novonastale Skupine I s 23:17 ugnala neugodno Švedsko. 

Hrvaški organizator igre Luka Cindrić je prikazal novo, odlično predstavo na letošnjem EP.
Hrvaški organizator igre Luka Cindrić je prikazal novo, odlično predstavo na letošnjem EP. FOTO: AP
Razpoloženi Sagosen premalo za razigrane Hrvate
Norvežani na drugi strani tokrat niso imeli svojega najboljšega večera. Predvsem so pogrešali večje število razpoloženih igralcev, ki bi se lahko enakovredno kosali z razigrano Hrvaško, v čigar vratih je blestel odlični Ivan Stevanović. Gostiteljica prvenstva je v dvoboj z 'vikingi' krenila silovito z uvodnih 3:0, nadaljevala s +4 sredi prvega polčasa (8:4), da bi na odmor odšla z dvema zadetkoma prednosti (16:14). 

Čeprav je na obeh straneh padlo veliko število zadetkov, so se Norvežani zanašali predvsem na posamično kakovost svojega najboljšega moža Sagosena, ki pa je bil tokrat premalo za agresivno in uspeha željno Hrvaško. Domači selektor Lino Červar je s pogostimi menjavami ohranjal visok ritem igre, končnih 32:28 pa je le posledica poteka dogodkov na parketu tokrat bučne in po zadnjem pisku sirene vesele zagrebške publike.

Francoski reprezentant Kentin Mahe se je razveselil zadetka na dvoboju s Švedsko.
Francoski reprezentant Kentin Mahe se je razveselil zadetka na dvoboju s Švedsko. FOTO: AP

Francozi tudi brez izključenega Luke Karabatića zlahka prek Švedske
Ker so Švedi v uvodnem delu tekmovanja v Splitu brez večjih težav ugnali gostiteljico prvenstva Hrvaško, so mnogi dvoboj do sedaj še neporaženih ekip pričakovali z velikim zanimanjem. Toda na koncu so dobili že nič kolikokrat v zadnjem desetletju in pol viden scenarij. 

Francozi so počasi, a vztrajno mleli nasprotnika in ga sredi drugega polčasa z granitno obrambo in maestralnim Nikolo Karabatićem tudi zmleli. Švedski ni pomagala niti izključitev mlajšega od bratov Karabatić, Luke, ki je moral zapustiti parket že v četrti minuti nadaljevanja tekme. Končnih 23:17 za 'Les blues' je še majhna razlika glede na videno in predvsem lahkoto, s katero dodobra prevetrena francoska rokometna izbrana vrsta nastopa na letošnjem EP.

Evropsko prvenstvo v rokometu, drugi del, skupina I, 2. krog, izida:

Hrvaška - Norveška 32:28 (17:15)

Francija - Švedska 23:17 (10:8)   

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yeah
21. 01. 2018 16.55
+1
se opr.,ker pišem v ta kotiček,zakaj danes novinarji danes ne pišete o UFC dvoboju med Miočičem in Francisom,a ker je nedelja ali zato,ker je Stipe zmagu?:))
inside1
21. 01. 2018 16.19
+2
Včerak so bilo res močni proti Norvežanom. Golman je potegnil vse za sabo. Slovenci proti takšni Hrvaški nimajo kaj iskati. Imajo po dva igralca na zunanjih pozicijah, mi pa tega nimamo oz so premalo konkretni.
Iniesta
21. 01. 2018 14.04
+1
Hrvati bodo na koncu šampijoni ... prevec so dominantni ...
MacekMuri75A
21. 01. 2018 22.13
-2
Hrvati bodo izgubili proti Francozom in s tem se njihova pot na tem EP dokončno konča.
Peš?eni kralj
21. 01. 2018 09.29
Švedi so v pretekmovanju izgubili eno tekmo in sicer proti Islandiji. Ker pa je Islandija izpadla so navkljub porazu napredovali s 4 točkami.