Rekordni sklad za boksarski dvoboj: v igri vrtoglavih 23 milijonov

Ruski boksarski promotor Vladimir Hrunov je z neverjetno ponudbo 23 milijonov ameriških dolarjev dobil pravice za težko pričakovani obračun težko kategornikov: 37-letnega Ukrajinca Vladimirja Klička in 33-letnega Rusa Aleksandra Povetkina.

Ruski promotor boksa Vladimir Hrunov je z vrtoglavo ponudbo 23 milijonov ameriških dolarjev "pometel" z drugimi boksarskimi agencijami. Agencija K2, ki je v lasti bratov Kličko, je za ta dvoboj ponudila 7,1 milijona ameriških dolarjev, agencija Sauerland Events pa 6,01 milijona ameriških dolarjev.  Po pravilih WBA bo 75 odstotkov nagrade pripadlo branilcu naslova Vladimirju Kličku (17 milijonov ameriških dolarjev), 25 odstotkov pa bo prejel izzivalec Aleksander Povetkin (5 milijonov). Če bo do dvoboja prišlo, se bo ta najverjetneje odvil 31. avgusta v Moskvi na stadionu Lužniki.

Vladimir Kličko - Mariusz Wach

Vladimir Kličko (Foto: Reuters)

"Najprej moramo preveriti, ali ta denar v realnosti sploh obstaja. To bi bil največji zaslužek Vladimirja Klička v njegovi karieri za eno borbo," je povedal menedžer ukrajinskega šampiona Bernd Bönte. Pred tem mora Vladimir Kličko 4. maja ubraniti naslov super prvaka po verziji WBA in še pasove po verzijah IBF, WBO, IBO proti Francescu Pianeti. Boksarski spektakel boste lahko v ŽIVO spremljali tudi na VOYO.

Najdražja borba v zgodovini boksa je bila na sporedu oktobra 1990, ko sta se pomerila Buster Douglas in Evander Holyfield. Takratni prvak Douglas je pospravil 24 milijonov ameriških dolarjev, njegov izzivalec Holyfield pa 8 milijonov dolarjev. Spektakel se je odvijal v Las Vegasu, borbo pa je z nokavtom dobil Holyfield.

Aleksandr Povetkin

Aleksandr Povetkin v svoji karieri še ni izgubil dvoboja. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
Boštjan Komac 27.04.2013 13:25:19
In klicko bo pospravil v žep neverjetnih 17 M haha, mayweather jih bo naslednji vikend pospravu najmanj 32
Več komentarjev