Drugi športi

VIDEO: Sreča v nesreči za Marčiča: po čelnem trčenju s Peterhanslom za las ušel tragediji in jo odnesel 'le' z zlomom

San Juan, 12. 01. 2017 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski dirkač Simon Marčič se z novo hudo poškodbo poslavlja od letošnje vzdržljivostne preizkušnje v Južni Ameriki. Na četrtkovi deseti etapi relija Dakar je pred približevanjem cilju v Argentini vanj trčil legendarni Stephane Peterhansel, ki se bori za zmago med avtomobilisti, Marčič pa je obležal z odprtim zlomom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Huda nesreča Marčiča na reliju Dakar
    01:56
    Iz 24UR: Huda nesreča Marčiča na reliju Dakar
  • Vrhunci desete etape relija Dakar
    01:48
    Vrhunci desete etape relija Dakar

83. kilometer desete etape relija Dakar med krajema San Juan in Rio Cuarto se je izkazal za usodnega, ko gre za slovenskega dirkača Simona Marčiča. Ta je bil na poti proti odmevnemu rezultatu v svoji kategoriji malles motos, a je imel tako kot na prejšnjih vzdržljivostnih relijih veliko smole. Legendarni Francoz Stephane Peterhansel, ki se z rojakom Sebastienom Loebom med avtomobilisti bori za končno zmago, je namreč na četrtkovi etapi tako hudo trčil z Marčičem, da je slednji obležal s težjo poškodbo. Šlo naj bi za odprt zlom golenice, so organizatorji sporočili prek Twitterja, zaradi česar je letošnjega Dakarja za Marčiča seveda konec, Peterhansel pa se je izkazal s solidarnostjo in Slovencu pomagal do prihoda reševalcev. Njegov čas bodo organizatorji verjetno brisali, tako da bo ostal v boju za rekordni 13. naslov. Od Loeba sta ga še danes ločili vsega dve sekundi. Po zadnjih informacijah sta Marčič in Peterhansel trčila celo čelno, Slovenca pa so reševali izpod Francozovega dirkalnika, a jo je razen zloma odnesel brez drugih resnejših poškodb, kar je Štajerec ekskluzivno potrdil tudi za 24UR.

Simon Marčič med pripravami na letošnji reli.
Simon Marčič med pripravami na letošnji reli. FOTO:

Marčič je poškodovan zapuščal tudi prejšnja relija, najprej si je zlomil zapestje po padcu v prepad in ni prišel do cilja, lani pa mu je do konca Dakarja uspelo proti z zlomljenim palcem in izpahnjeno ključnico.  Peterhansel je etapo začel kot drugi v seštevku med avtomobilisti. Marčiča, ki je bil po desetih etapah 65. med motociklisti, je po podatkih prirediteljev zadel na 83. kilometru, za zdaj pa še ni jasen vzrok nesreče. Francoz, sicer šestkratni zmagovalec Dakarja med motociklisti in med avtomobilisti, se je ustavil in počakal ob Marčiču, zaradi tega pa izgubil veliko časa. Pravila velevajo, da dobi tekmovalec izgubljeni čas nazaj, če se zaradi pomoči sotekmovalcu ustavi za več kot tri minute. To je Peterhansel storil, zato mu lahko prireditelji čas vrnejo. Prvi med motociklisti je bil na koncu Francoz Michael Metge, ki je bil 55 sekund hitrejši od Španca Joana Barrede Borta in za 1:19 minute od Slovaka Štefana Svitka. Skupno v vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland, ki ima 30 minut zaloge pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem. Do današnje etape drugi v skupnem seštevku Čilenec Pablo Quintanilla je odstopil. Med avtomobilisti je bil prvi v etapi Loeb, za njim sta končala njegova rojaka. Drugi je bil Cyril Despres, tretji Peterhansel. Skupno je prvi Loeb, drugi Peterhansel, tretji pa Despres.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lutra Lutra 1
12. 01. 2017 19.47
-17
Še en "Puščavski lisjak", ki se pase na žuljih davkoplačevalcev, tako kot se je leta in leta Stanovnik. Ne bi rekel, če bi kateri od njiju dosegel kakšne rezultate. Marčič bi moral vedeti, da reli Dakar ni isto, kot voziti se z motorjem po okoliških njivah posejanih s pšenico, travnikih in gozdovih! Pa izgleda še, da se je popolnoma izgubil. Čelno v Peterhansla? Ni druge!
Ironcross
12. 01. 2017 20.13
-2
Bolše da vi levičarji cuzate državno blagajno, to je upravičeno ne!! Človek se trudi pa reskira svoje življenje, pa ga tak popluvate, žalostno!! Samo da je za vas levičarje korito polno!!!
Lutra Lutra 1
12. 01. 2017 21.07
+2
Ironcross, za koga se trudi? Za mene ne! Troši pa tudi moj denar!
vrtnicax5
13. 01. 2017 18.56
Kramp v roke ne pa na izlet, ali mislite, da je operacija zastojn .
RavnateljSole
12. 01. 2017 17.33
-9
Se mi zdi da je iz zasede naskocu Peterhansla. Bolj pouceni pravjo da majo vsi poln k. tega modela... Si bodo oddahnli mal po tem. ;)
Fifi 24
12. 01. 2017 17.26
+9
OK vse razumem se zgodi samo čelno?? Na dirki do istega cilja?
LOGISTIKA
12. 01. 2017 19.40
+3
Ja. tudi to je mogoče. Težko si to razlagaš v svoji dnevni sobi.
bossanoga
12. 01. 2017 17.15
+6
Pravite, da sta trčila čelno. A sta mogoče dirkala v nasprotni smeri in je eden šel proti cilju, drug pa od cilja proti startu?
Primož Rus
12. 01. 2017 17.11
-20
oprostite izrazu ampak tole je čista bedarija tekmovat . Da izgubiš življenje na tak način al pa da celo ostaneš invalid za vse življenje....ma ni denarja,ki bi me podkupil,da grem v tole riskirat svoj lajf !!
Bruhalnica24
12. 01. 2017 17.17
+9
Če počneš nekaj kar te veseli ???? Vsak dan na cesti, službi, doma... tvegamo, tako da.....
Brcavrit
12. 01. 2017 17.30
+19
Primož, vidim, da si motorist. Potem veš, da v enem letu v Sloveniji izgubi življenje več motoristov, kot pa je bilo vseh žrtev odkar obstaja Rally Dakar!?