Drugi športi

Renner peti na diamantni ligi v Londonu, Bolt se je po poškodbi pred Riom vrnil z zmago

London, 22. 07. 2016 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski rekorder Robert Renner, bronast na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, je bil prvi dan atletske diamantne lige, ki poteka v Londonu, peti v skoku s palico (5,65 m); Luka Janežič, drugi slovenski predstavnik v britanski prestolnici, bo na 400 m tekel v soboto. Za oba je to prvi nastop na najprestižnejši seriji svetovnih mitingov.

Renner je odlično začel tekmo in v prvih poskusih preskočil 5,40 in 5,55 m, na 5,65 m pa je letvico preskočil v drugem poskusu. Nato je prišla na vrsto že višina 5,75 m, kar je pet centimetrov več, kot je državni rekord Rennerja, ki ga je dosegel 22. avgusta lani v Pekingu, kjer je nastopil v finalu. Celjan je letvico trikrat podrl in končal na petem mestu. Za njim je bil tudi evropski prvak Poljak Robert Sobera, ki je bil s 5,40 m sedmi, svetovni prvak Kanadčan Shawn Barber pa ni nastopil.

Renner (desno) je dobro formo z evropskega prvenstva prenesel še na miting diamantne lige.
Renner (desno) je dobro formo z evropskega prvenstva prenesel še na miting diamantne lige. FOTO: AP

Na desetem diamantnem mitingu v sezoni sta najboljša letošnja dosežka zmogla Bahamčanka Shaunae Miller na 400 m (49,55/) in v troskoku Američan Christian Taylor (17,78 m). Jamajčan Usain Bolt je na stadionu, na katerem je pred štirimi leti osvojil tri zlate medalje na 100, 200 in 4 X 100 m, na pol stadionskega kroga zmagal s petim izidom sezone (19,89). To je bil njegov prvi nastop po poškodbi, zaradi katere ni tekmoval na jamajških olimpijskih kvalifikacijah. Na pol krajši razdalji je slavil Francoz Jimmy Vicaut (10,02).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.