Drugi športi

Rezar začel tam, kjer je končal: V 1. krogu lastnik naj obrambe!

Pariz, 13. 09. 2014 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski rokometni vratar francoskega prvoligaša Tremblayja Aljoša Rezar je blestel v uvodnem krogu francoskega prvenstva. Na dvoboju z Nimesom je zaustavil 16 poizkusov, ena izmed obramb pa je bila izbrana celo za najlepšo v prvem krogu.

Slovenski rokometni vratar Aljoša Rezar je bil v lanski sezoni proglašen za najkoristnejšega igralca francoske 2. lige, sklenil pogodbo s Tremblayjem in predmestja Pariza in že v prvem krogu navdušil. S 16 obrambami je bil brez dvoma najboljši posameznik v moštvu. "Mi smo ekipa. Če ne bi bilo obrambe, ne vem če bi sam zaustavil toliko strelov tekmeca," je za 24ur.com dejal Celjan, ki je moram na gostovanju v Nimesu skupaj s soigralci priznati premoč tekmecu.

V Celju je praviloma navduševal, a dolga leta zaman čakal na priložnost.
V Celju je praviloma navduševal, a dolga leta zaman čakal na priložnost. FOTO: Damjan Žibert

A po lanski bleščeči sezoni v dresu Istresa – s klubom se je uvrstil med francosko elito - , si sedaj želi še koraka naprej. Če bo nadaljeval v takšnem slogu, to ne bo problem. Niti podpis pogodbe s kakšnim bolj kakovostnim moštvom, kot je Tremblay. "V klubu se počutim odlično, trener mi zaupa, tako pa je veliko lažje opravljati svojo nalogo na najvišjem možnem nivoju," je še dodal čuvaj mreže, ki je 'lastnik' obrambe kroga.

Na dvoboju z Nimesom je namreč najprej zaustavil strel s sedmih metrov, nato pa še poizkus igralca, ki je sprejel odbito žogo. Za vratarja kroga je bil sicer z 19 obrambami izbran Borko Ristovski (Cretiel), sicer nekdanji Rezarjev soigralec pri Gummersbachu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar_1
13. 09. 2014 12.35
+6
Kot veliko naših športnikov v domovini ni dobil prave priložnosti, ker se domačim športnikom premalo zaupa in zato je sedel na klopi (Celje), da so novačili tuje vratarje in jih drago plačevali in je zmanjkalo denarja za potrebne kvalitetne igralce. Drugače pa čestitke Rezar.