Hokej

FOTO: Risi so se z zadetkom Rodmana izvlekli v zadnji sekundi rednega dela, nato pa v podaljšku po zaslugi Tičarja premagali Latvijo

Bled, 03. 11. 2016 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi tekmi prijateljskega turnirja evropskega izziva na Bledu po podaljšku premagala Latvijo s 3:2 (1:0, 0:0, 1:2; 1:0). Za Slovenijo so zadeli Žiga Pešut (15.), David Rodman (60.) in Rok Tičar (65.).

Tičar je odločil tekmo na Bledu.
Tičar je odločil tekmo na Bledu. FOTO: Damjan Žibert
Slovenci na Bledu tokrat ne morejo računati na nekaj standardnih članov prve postave, ki manjkajo zaradi poškodb, je pa Zupančič v ekipi lahko pozdravil povratnika po poškodbah Davida Rodmana in Boštjana Goličiča, kot novinec je priložnost dobil David Planko.

Že začetek dvoboja je napovedal trdo, nepopustljivo in borbeno tekmo. Za Slovenijo je imel v prvi tretjini prvo lepšo priložnost Tičar po podaji Rodmana, potem pa je v 15. minuti udaril četrti napad: po podaji Aleša Mušiča je zadel Žiga Pešut, potem ko je latvijski vratar Maris Jucers slabo posredoval in mu je plošček ušel v gol. Slovenski tekmeci so bili najbolj nevarni sredi tretjine ob številčni prednosti, vendar je Gračnar dobro posredoval. V nadaljevanju so Latvijci pritisnili, Slovenci pa so se dobro branili, občasno pa tudi sami zapretili. A v 26. minuti so po nekaznovanem naletu tekmecev ostali brez kapetana Jana Muršaka, ki je s poškodovano ramo oddrsal z ledu (prvi zdravniški pregled je pokazal izpahnjeno ramo), boj pa je pozneje dobil nekoliko ostrejše tone, Latvija je imela še enkrat "power-play", slovenska obramba ni klonila, je pa imela veliko dela tudi v naslednjih minutah. Povsem brez priložnosti pa ni bila niti Slovenija, a dveh prodorov ni izkoristil Sabolič.

Pritisk Latvijcev je obrodil sadove na začetku zadnje tretjine, ko so hitro premagali Gračnarja. Slovenci so imeli v tem obdobju veliko težav pri organizaciji napada, po napaki v obrambi in izletu Luke Gračnarja iz vrat pa je bilo na semaforju manj kot dve minuti pozneje že 1:2. Šele v 49. minuti je prvi strel v tej tretjini sprožil Boštjan Goličič, a je bil vratar Latvije zbran, minuto pozneje pa je Tičar zadel vratnico.

Slovenci so imeli sredi tretjine kar 120 sekund prednost dveh igralcev, ki pa je ostala neizkoriščena: Robert Sabolič je zadel še eno vratnico, Rodman pa zgrešil iz neposredne bližine. Ko je že kazalo na latvijsko zmago, je Slovenija ob novi številčni prednosti v zadnji minuti iz vrat potegnila še Gračnarja, pičlih osem desetink pred koncem pa je nato Rodman prednost dveh igralcev spremenil v gol in izsilil podaljšek. V tem so nazadnje slavili Slovenci, potem ko so imeli še enkrat prednost igralca več, tik po izteku kazni pa je nato Tičar 20 sekund pred koncem postavil piko na i popolnemu preobratu.

Pripravljalni turnir na Bledu:
Slovenija - Latvija 3:2 (1:0, 0:0, 1:2; 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
04. 11. 2016 18.54
bravo HOKEJISTI
Mungos2
04. 11. 2016 09.32
+4
Bravo Risi !!!