Drugi športi

Rodger Federer ob vrnitvi teniških kolegov: Verjetno bom v novi sezoni osvojil manj naslovov

Basel, 21. 12. 2017 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iztekajoče se leto bo v spominu teniškega igralca Rodgerja Federerja ostalo zapisano z zlatimi črkami. Kralj belega športa je namreč v letu 2017 osvojil kar sedem bleščečih naslovov, lovorike pa se je veselil tudi na sveti travi v Wimbledonu. Švicar se ob vstopu v novo sezono dobro zaveda, da bo zaradi povratka nekaterih velikih imen tenisa v novi sezoni prikrajšan za marsikatero lovoriko.

Za teniškim asom Rodgerjem Federerjem je izjemna sezona v kateri si je dodobra pokoril teniški svet in visoko dvignil lovoriko na dveh turnirjih za grand slam. V Wimbledonu je opravil z Hrvatom Marinom Čilićem, na odprtem turnirju Avstralije pa je bil v finalu boljši od Rafaela Nadala

Rodger Federer je pred pričetkom nove sezone izrazil željo, da se njegova kariera še dolgo časa ne bi končala.
Rodger Federer je pred pričetkom nove sezone izrazil željo, da se njegova kariera še dolgo časa ne bi končala. FOTO: AP

Kljub izjemni formi pa je teniški maestro prepričan, da je za lovorike v veliki meri zaslužna tudi odsotnost konkurence. "V 2018 ne bom več dobil priložnosti, da podoživim iste emocije kot v 2017. Morda naslednja sezona ne bo tako dobra, vendar sem se tekom kariere kljub temu že večkrat uspel presenetiti. Na teniški teren se vračajo Novak Đoković, Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nišikori in Miloš Raonić, kar verjetno pomeni, da bom osvojil manj naslovov," je novinarjem priznal Federer.

Prav švicarski mojster tenisa se že pripravlja na novo sezono, v kateri bo nastopil le, če se bo počutil povsem pripravljenega. "Odprto prvenstvo Avstralije, Wimbledon in US Open so povsem realni cilji. Pa vendar, bomo še videli. Nastopil bom le, če bom stoodstotno pripravljen. Moji načrti za novo sezono so še povsem odprti, seveda pa si želim igrati še vsaj nekaj sezon," je s priznanjem svojih novoletnih želja pogovor zaključil teniški as.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.