Drugi športi

Roglič: Zadnji teden bo peklenski. Takrat bo tudi podpora rojakov ob cesti največja

Ljubljana, 10. 05. 2019 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./Ž.L./STA
Komentarji
10

Za kolesarjem Primožem Rogličem je sanjska pomlad. Nastopil je na treh dirkah svetovne serije in vse tri je zmagal. Najboljši je bil na dirki po Združenih arabskih emiratih, na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in tik pred Girom še na dirki po Romandiji. Kisovčan pred visokimi ambicijami ne beži. Napadal bo zmago na Giru.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Roglič upa na podporo slovenskih navijačev
    02:23
    Iz 24UR: Roglič upa na podporo slovenskih navijačev
  • Primož Roglič o slovenskih navijačih na Giru
    00:42
    Primož Roglič o slovenskih navijačih na Giru
  • Primož Roglič o trenutni formi
    01:10
    Primož Roglič o trenutni formi
  • Primož Roglič o trasi na Giru
    00:32
    Primož Roglič o trasi na Giru

Že dlje časa pa je znana ekipa Jumbo-Visme, ki bo dirkala na italijanski pentlji. Nekaj slabe volje je prinesla poškodba izkušenega Nizozemca Roberta Gesinka, ki bi bil eden ključnih mož Primoža Rogliča v gorskih etapah. Namesto njega je mesto dobil Američan Sepp Kuss, preostali člani zasedbe so Nizozemci Antwan Tolhoek, Tom Leezer, Jos van Emden in Koen Bouwman, Belgijec Laurens De Plus ter Nemec Paul Mertens. Roglič je priznal, da je imel nekaj besede pri sestavi moštva za Giro, kar kaže na to, da Jumbo-Visma resno računa na boj za prva tri mesta. "Sem zadovoljen z ekipo. Vedno je lahko še boljše, lahko je še slabše. Imel sem nekaj besede pri sestavi ekipe. Imamo vse tisto, kar premoremo. Z večino fantov sem oddirkal dve dirki v Emiratih in Tirreno-Adriatico. Se poznamo in komaj čakamo, da spet stopimo skupaj," pravi 29-letni Roglič.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert
Kisovčana v najožji krog favoritov za najvišja mesta uvrščajo tako strokovnjaki kot stavnice in sokolesarji. A se s tem Roglič ne obremenjuje: "Ne gledam na to čisto nič. Vse smo si zaslužili. Čisto nič ne pomeni, kdo kam cilja, kdo kaj pomeni pred startom. Bomo videli, kako bo dirka potekala, kako bo šlo in kdo bo na koncu najbolj srečen." 
Za najvišja mesta na Giru naj bi se borili Roglič, Nizozemec Tom Dumoulin, Britanec Simon Yates, Italijan Vincenzo Nibali, Kolumbijec Miguel Angel Lopez, v ožji krog favoritov sodijo še Poljak Rafal Majka, Kanadčan Ilnur Zakarin, svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, Kanadčan Michael Woods ...

S svojimi računicami na Giro odhaja še en Slovenec. Jan Polanc, kolesar UAE Emirates, ima med profesionalci tri etapne zmage, od tega dve na Giru. Prvič je slavil leta 2015, drugič 2017, obakrat se je etapa končala z vzponom. Svoje priložnosti bo bržčas iskal tudi letos. Dobro pripravljenost na vseh terenih je letos večkrat potrdil, zato bo eden od ciljev zanj tudi skupni seštevek. Sicer pa so Slovenci v zadnjih letih na Giru blesteli. Leta 2014 je Luka Mezgec zmagal zadnjo etapo dirke v Trstu, leto kasneje je do etapne zmage prišel Polanc, leta 2016 je prvo etapno zmago na tritedenskih dirkah dosegel Roglič v kronometru, leta 2017 je znova navdušil Polanc na vulkanu Etna. Tisto sezono je Polanc končal na 11. mestu v skupnem seštevku, eden ključnih mož njegovega uspeha pa je bil Matej Mohorič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mason666
10. 05. 2019 21.36
+2
Na rtvslo2 ne bo prenosa! Kje se bo dalo gledat?
dragan krstic
10. 05. 2019 19.42
+5
Evforija in pritisk na Rogliča da je favorit lahko negativno vpliva nanj zato bi bilo dobro da novinarji in navijači silite vanj s posrednimi in neposrednimi vprašanji glede zmage na Giru. Zgodovina športa je velikokrat pokazala da favorit zaradi zahtev medijev pregori v želji zmagati.
poper00
10. 05. 2019 21.37
+1
Ogromno je vrhunskih športnikov šampionov pa zelo malo.Če je šampion bo to dokazal.Ma pa glede nadolžino svoje poti še kar nekaj časa.
uporabnica1
10. 05. 2019 13.54
+18
Primož, s tabo smo! Upam, da mi uspe priti navijat zate :)
rekapaka
10. 05. 2019 13.06
+13
Se mi zdi, da letos Giro vsaj po imenih ni tako močan. Kot, da se čuvajo za Tour, ki pa je seveda največja dirka med največjimi . Toda kljub temu bi bila končna zmaga fenomenalna. Bom kar precej popoldnevov preživel pred TV in navijal za vse naše!
parkelj007
10. 05. 2019 12.58
+3
Zakarin ni Kanadčan hahahah+kot tudi to da Valverdeja nebo na Giru.😂
blazter
10. 05. 2019 12.43
+13
Za celotno kolesarstvo je Roglič fenomen. Vemo vsi da ga je ogromno med nogami. Poleg vsega je tudi njegova kolesarska zgodovina kratka.
Janša je naš
10. 05. 2019 13.33
-3
To koliko ga je med nogami , morda veš ti in ne vsi....
apodgra
10. 05. 2019 18.12
+4
Mattu Veliko ima v svojih nogah , to kar misliš ,da ima med nogami , pa tudi drži. Nekateri imajo tisto ,ki bi morali imeti med nogami, imajo v hladilniku. Moraš imeti "jajca " da se tri tedne po pet ali v več ur na dan ženeš do onemoglosti in pušča zadnjo kapljo krvi , da se lahko mi veselimo in uživamo v njegovi dirki. Na koncu pa še kritika , če ne bo uspeha . Kruto toda resnično .
Castrum
10. 05. 2019 11.56
+31
Ja, za nas ob meji bi bila zmaga Slovenca na Giru res nekaj posebnega! Gremo Rogla!