Drugi športi

Vujovićevi fantje proti Hrvatom izgubili za dva gola

Opatija, 26. 07. 2016 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenski rokometaši so v zaključnem ciklusu priprav na nastop na poletnih olimpijskih igrah odigrali še povratno tekmo s hrvaško izbrano vrsto. Slovenci so prejšnji teden gostili Hrvate v Kopru in se veselili zmage, na tekmi v Opatiji pa so bili boljši gostitelji (22:20).

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Rio de Janeiru v Opatiji izgubila s Hrvaško z 20:22 (9:13). Svojo zadnjo tekmo pred začetkom olimpijskih iger bo igrala na prizorišču olimpijskih iger, ko se bo 4. avgusta pomerila z Dansko.

Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Braziliji na tribuni pustil Uroša Zormana, Jureta Dolenca in Gorazda Škofa. Domača izbrana vrsta je na odmor odšla s štirimi goli prednosti (13:9), medtem ko so drugi polčas v svojo korist odločili Slovenci (9:11). Takoj na začetku drugega polčasa je Hrvaška povedla s 14:9, vodila je tudi s 18:13. V 53. minuti so slovenski rokometaši z golom Darka Cingesarja izid izenačili (19:19), v končnici pa je hrvaška izbrana vrsta preko Domagoja Duvnjaka prišla do zmage.

Medtem ko je hrvaški selektor Željko Babić že določil seznam rokometašev, ki bodo igrali na olimpijskih igrah, bo Vujović to storil predvidoma do konca tedna. Takrat bo znano, katerih 15 igralcev ob dveh rezervah bo 1. avgusta odšlo v Rio de Janeiro. S trenutnega seznama bosta doma ostala dva rokometaša.

Selektor Slovenije Veselin Vujović.
Selektor Slovenije Veselin Vujović. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli17
27. 07. 2016 13.45
srečno slovenija !!