Drugi športi

VIDEO in FOTO: Zorman: Vsi so nas odpisali, a mi smo verjeli vase

Doha, 25. 01. 2015 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometna reprezentanca Slovenije se je v osmini finala svetovnega prvenstva pomerila z Makedonijo. Slovenija je pokazala najbolj zrelo igro na SP, zasluženo zmagala (30:28) in se uvrstila v četrtfinale.

Več videovsebin
  • Izjava Sebastiana Skubeta
    01:32
    Izjava Sebastiana Skubeta
  • Iz 24ur: Slovenija v četrtfinalu
    02:32
    Iz 24ur: Slovenija v četrtfinalu

V Katarju je bila na sporedu osmina finala svetovnega rokometnega prvenstva, slovenska reprezentanca se je na prvi izločilni tekmi na SP pomerila z reprezentanco Makedonije. Varovanci Borisa Deniča so morali premagati tekmeca za preboj v četrtfinale, zmagovalec se je tudi uvrstil na dodatni kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru, poraženec pa je končal z nastopi. Slovenija je v skupinskem delu tekmovanja osvojila tretje mesto (Slovenci so izgubili proti Špancem in Katarcem, premagali so Čilence, Brazilce in Beloruse). Makedonci, ki jih vodi hrvaški trener Ivica Obrvan, za njih igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Renato Vugrinec, so osvojili drugo mesto v skupini, na petih tekmah so izgubili le s Hrvati, premagali pa so Tunizijce, Irance, Bošnjake in Avstrijce.

Veselje ob zmagi v osmini finala.
Veselje ob zmagi v osmini finala. FOTO: SPS
Klemen Cehte je bil član slovenske uvodne napadalne postave, skupaj z njim pa še Uroš Zorman in Jure Dolenec na zunanjih položajih, Dragan Gajić in Luka Žvižej na krilnih ter Matej Gaber na mestu krožnega napadalca. Zelo izenačen prvi polčas so dobili Slovenci za en gol (16:15), Gorazd Škof je ubranil pet od dvajsetih strelov. Slovenci so imeli pobudo in tudi minimalno vodstvo, vodili so za en gol (5:4 v 10. minuti, 10:9 v 19. minuti), prvič so za dva gola povedli v 21. minuti (11:9) in nato še 13:11 v 25. minuti, nato so ob koncu polčasa Makedonci izenačili, gol za novo prednost s 16:15 ob koncu polčasa je dosegel Jure Dolenec. V drugem polčasu so Slovenci dobro nadaljevali in v 38. minuti prvič povedli za tri gole (21:18), pred tem je bil zaradi prekrška nad Zormanom izključen Filip Mirkulovski. Slovenci so držali prednost in nato v 51. minuti vodili že s + 4 (27:23). Jure Natek je bil izvrsten v tem obdobju igre z nekaj ključnimi goli, Makedonci so se nekajkrat približali na dva gola zaostanka (29:27 v 55. minuti), na začetku zadnjih dveh minut je bilo 30:28. V zaključku tekme se je izkazal vratar Gorazd Škof z dvema obrambama in ostalo je pri dveh golih prednosti za Slovenijo. Dragan Gajić je dosegel devet golov, Jure Dolenec in Sebastian Skube sta jih dodal po pet, Jure Natek pa štiri.Slovenija se bo v četrtfinalu, ki bo na sporedu v sredo, 28. januarja, pomerila z zmagovalcem dvoboja med Francijo in Argentino.
Slovenija bo nastopila v četrtfinalu.
Slovenija bo nastopila v četrtfinalu. FOTO: SPS

Izjave po tekmi:
Boris Denić, selektor Slovenije: "Najprej bi čestital svojim fantom. V najbolj pomembni tekmi smo se zbrali in razposajene glave dali skupaj. Na tekmi smo bili vseskozi osredotočeni na tekmeca, z nobenimi drugimi zadevami se nismo ukvarjali. Tekma je bila težka, ne toliko po telesni kot po psihološki plati. Vsi vemo, kakšno težo je imela za eno in drugo ekipo, v tem segmentu smo bili veliko boljši od Makedonije in tudi zasluženo zmagali."
Uroš Zorman, reprezentant Slovenije: "Pred tekmo z Makedonijo so nas vsi že odpisali, tako da zmago podarjam našim rojakom v domovini, ki udobno zleknjeni v naslonjačih ali posteljah komentirajo naše predstave na negativen način. Mi smo verjeli vase in to potrdili tudi na igrišču."
Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Bil je že čas, da v Katarju pokažem nekoliko več. Vesel sem, da sem lahko pomagal ekipi do končnega uspeha. Velika stvar je, da se uvrstiš med osem na svetu, še posebej po težavah v skupinskem delu. V odločilnem trenutku smo pokazali kakovost in izpolnili osnovni cilj. To je ekipni uspeh, ne bi sam sebe posebej izpostavljal, pa tudi druge ne."

Izida:
Avstrija - Katar 27:29 (14:13)
Slovenija - Makedonija 30:28 (16:15)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (138)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
26. 01. 2015 15.24
+1
+10 za francijo,
Matej Kos 1
26. 01. 2015 14.22
Tudi jas sem verjel v vas in še verjamem ajmo fantje srce na parket pa francoze domov pa imamo kolajno....!
barbato333333
26. 01. 2015 14.19
+1
Kljucni element zaradi katerega smo vceraj skoraj zgubil so ble nepremisljene izkljucitve..obramba je sestavljena iz inteligence,kvalitete in motivacije igralcev..no inteligence ocitno manjka nekaterim..zaganjat se v igrapca i bik v rdeco ko sploh ni nevaren je cista neumnost...takih neumnosti je bilo vceraj prevec..sodniki so vecino izkljucevali upraviceno..zmeraj ko smo vodili za 2,3 gola je prisla izkljucitev in razbila ritem ko bi jih morali dokoncno razbit..jst da sm trener bi usakmu s takimi prekraki je. u ma..er in to sred tekme...denic itak ni kriv za poraze..edino kar mu zamerim da je uceri pozabu na cehteta..ceprav je natek presenetu...plus to da drzi miha zvizeja v obrambi kjer je res dost prepiha..amapk to niti niso neme velike napake..z tem kadrom brez praviih suterjev pridt med 8 je kr uspeh..tko da cestitke fantom in upajmo na cudez proti franciji..
Žužica
26. 01. 2015 13.39
+1
nisem si upal tekmo gledati,ker takrat vedno izgubijo.....no,jim je le ratalo,samo tempo dalje,fantje
boletus
26. 01. 2015 11.48
+2
Ja in kaj, če je bila sreča? Kaj nekatere tako mori, da zlivate gnojnico po vsem? NAŠI športniki so prišli v četrtfinale SP!!
Kritik19
26. 01. 2015 11.34
-1
V SLO reprezentanci stvari še vedno ne štimajo. Tako, da ni bilo kemije, temveč zgolj in izključno sreča (2x vratnica mak. in par obramb Škofa).
ola-ola
26. 01. 2015 10.45
+7
Čeprav ima na sliki Luka Žvižej držo heroja, njegova igra ni ravno na tem nivoju. Za OI v Brziliji nujno potrebujemo močnejšega igralca na levem krilu imamo ga samo Denič mora spregledati in se odločiti za igralce, ki so dobri in ne nujno za tiste, ki jih v navezi z menedžerjem Bijelišem rineta v ospredje in si obetata od tega cvenk.
minnaema@yahoo.com
26. 01. 2015 10.39
+3
bRAVO, BRAVBO naši-saj ste videli da gre samo zbrati se je treba od prve do zadnje minute ali sekunde igre. Čestitke za uspeh v četrt finale - res kapo dol fantje pridni ste, če bi bila takšna zbranost med državnimi adlatusi iz preteklsoti in sedanjosti bi bili resnično druga Švica - tako pa caplajmo, capljamo in tudi pri ŠPORTU v Sloveniji se OŽI finančni krog-dajanja, raje kje uzeti.....je "motivacija" sedanjosti-tam kjer kaj odločajo pri nas- ojej, ojej upajmo na boljše čase, takšne, ki bodo vsi ljudje v naši državi veseli in zadovoljni iz dneva v dan in ne le samo, ko vi zmagujete !
FCL
26. 01. 2015 10.33
+1
Uroš ne jokaj, kljub vsemu še vedno niste tista ekipa, ki bi lahko bila. Katarci so vas nažgal, da vas sram ni, tudi proti Španiji bi lahko igrali bolje! Pa ne bolijo porazi, sploh ne, BOLI ODNOS IN ZAVZETOST ZA IGRO, SRČNOST, BORBENOST Iitd.!!!
Mitutoyo
26. 01. 2015 10.22
-4
Ehhhhhhh, Zorman..... tvoje besede res ne pomenijo nič....... Razen tistih posilenih prodorov v šestmetrski prostor v smislu če bo bo ,bo faul , če ne ga bom pa poslal nekam tja u 3 ............nimaš pojma o rokometu........
GhostBuster
26. 01. 2015 10.46
-2
in to pravi coca cola foteljaš. :P hahahah
boletus
26. 01. 2015 11.50
+0
Zorman je eden najboljših centrov - seveda pa moraš najprej štekat rokomet:-(
berlusconi
26. 01. 2015 10.22
+7
Ljudje kritizirajo, ker jim ni vseeno. Če ne se nihče ne bi obregnil ob to, takrat bi lahko bili zaskrbljeni. A dejstvo je, glede na Zormanov komentar, da je človek težko našel dobre besede za igro, glede na prikazane predstave v skupinskem delu tekmovanja; pa naj on zdaj masira koliko hoče ...
kakoi
26. 01. 2015 09.58
prvak gre na oi neposredno..2-7 grejo v kvalifikacije..
pogan
26. 01. 2015 09.52
Ve kdo kdo vse gre na olimpijado? pa kdo v kvalifikacije, na katerem mestu morajo biti.
pogan
26. 01. 2015 09.47
+3
Se še spomnem vugrinca iz OŠ, kako je ko je v 7-8 razredu na izletih rad hitro kam smuknil s kako sošolko......
kakoi
26. 01. 2015 09.44
-3
ajde da bi malo opisali stave "ala Vugrinec".. Če naši premagajo Francoze potem grem čista nag po Ljubljani.ampak to upam napisati zato ker vem da naši izgubijo..
MM?
26. 01. 2015 10.08
+8
Da naši premagajo Francoze, je verjetnost majhna, a vseeno veliko večja, kot pa ta, da boš šel nag po Lj.
kakoi
26. 01. 2015 09.19
+5
naši južni bratje bi pred tekmo z Francijo povedali "lako čemo"..No stvar je v tem da imajo Hrvatje zmagovalno mentaliteto in kljub temu da nimajo najboljše svoje ekipe(nekdanje so bile močnejše) imajo cilj postati prvaki se pravi iti preko vseh..Ja naši pa...Francozi so najbrž premočni..ma ite se solit nekam no..
donbon
26. 01. 2015 09.09
+8
Če so igralci že v naprej prepričani, da ne morejo premagati kakšne velike rokometne reprezentance, kaj hudiča silijo na olimpijado. (Verjetno bomo naleteli na Francoze, ki so najbrž premočni: izjava igralca).
MM?
26. 01. 2015 08.51
+4
Zormanov komentar izpade nekako neprimeren, saj se takšen športnik kot je on, sploh ne bi smel ukvarjati s komentarji in bi se moral zavedati, da dokler "v Sloveniji" zmaguješ, si car, ko izgubljaš, pa ničvreden. Po drugi strani ima pa prav, saj je tu gor ca. 80% komentarjev neprimernih in negativnih in to res od ljudi, ki jim je višek dneva pivo in kavč. Je pa res, da je bila naša igra precej medla, čeprav v svetovnem merilu, glede na število prebivalcev, smo vrhunska ekipa. Se pa v ekipnih športih ne bo nikoli zgodilo, da bomo zmleli nasprotnika za nasprotnikom, ker takšnega potenciala res nimamo. Je pa rokomet en čuden šport, kjer sodniki preveč krojijo usodo in tudi včeraj sta sodnika ves čas malo "dozirala", da je bila tekma zanimiva, na koncu pa sta nas rešili vratnici in odlični Škof.
ben66
26. 01. 2015 09.11
+6
Ja res,ljudje iz foteljev vcasih dajejo povsem neprimerne izjave,vecinoma so to nepoznavalci sporta nasploh,je pa tudi res,da ima rokomet v sloveniji tradicijo,igralci igrajo za velike klube,in uvrstitev v cetrtfinale,res ni nekaj tako velikega,da bi taki profiji,proslavljavi kot osvojitev ne vem cesa.Med stiri priti,je pa ze cisto nekaj drugega,tako da fantje pokazite kaj znate.Srecno.
marijama
26. 01. 2015 10.08
+1
Nihče jim ne zameri , če izgubijo s srčno igro. Kadar pa te ni , in je samo brzglavo letanje po igrišču in matranje žoge, se pa je za zamislit. so kvalitetni igralci in naj to s svojo srčnostjo to tudi dokažejo. Sama sem igrala rokomet , sem velik pristaš tega športa in me potem zelo boli , če ne pokažejo kar znajo.
MM?
26. 01. 2015 10.15
Nekaj zmagovite miselnosti nam ponavadi zmanjka in pa "smisla za loptu", beri improvizacije, katero imajo npr. Hrvati. Ko pa nam začnejo padati žoge iz rok, se pa lahko hitro sesujemo, kot hišica iz kart.
dule100
26. 01. 2015 08.44
+1
No treba je priznati, Makedonci niso vredni pol litra tople vode !
kakoi
26. 01. 2015 08.56
+0
GhostBuster
26. 01. 2015 08.43
+11
3/4 foteljašev tu gori ne razume kaj je s tem hotel povedat. Treba jih je podpirat v dobrem in slabem. In ne ko zmagajo so največji asi, ko zgubijo so največji luz€rji. Kaj mislite, da ne čutijo in vidijo kako sovražno ste nastrojeni, ko jim ne gre tako kot bi bilo treba. Namesto, da bi jih podpirali v vsakem trenutku. Dajte se malo zamislit.