Drugi športi

Celjani sanjsko začeli novo sezono Lige prvakov, Vujovićev Zagreb prerešetan iz Zlatoroga

Celje, 24. 09. 2016 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dobili prvo tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Zagrebu, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović (30:28). Pivovarji so dobili prvi polčas z golom prednosti, nato pa v napeti končnici zdržali nalete gostov.

Branko Tamše je na klopi Celja proti Zagrebu trepetal do zadnjih sekund.
Branko Tamše je na klopi Celja proti Zagrebu trepetal do zadnjih sekund. FOTO: SEHA

Tudi letošnjo ligo prvakov so Celjani začeli na domačem igrišču proti ekipi, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović, za hrvaške prvake pa igrajo še trije Slovenci Matevž Skok, David Miklavčič, oba nekdanja igralca Celja, in Darko Cingesar. V lanski sezoni so se z golom prednosti zmage veselili Zagrebčani, ki so gol več dosegli tudi na domačem igrišču, toda tokrat so na veselje celjskih navijačev slavili slovenski državni prvaki.

Razpoloženi Miklavčič je imel s tremi goli največ zaslug, da so Zagrebčani dvoboj s Celjani povedli, vodili so tudi s tremi goli prednosti, vendar so v 16. minuti z golom Vida Poteka domači rokometaši izid izenačili na 6:6, štiri minute pozneje pa so prvič na tekmo povedli. S krila je za vodstvo z 8:7 zadel Tilen Kodrin, še v isti minuti je Blaž Janc ob igralcu več Celjane priigral dva gola prednosti. Vendar varovanci Branka Tamšeta gostom niso uspeli pobegniti, še več, Stipe Mandalić je s svojim sedmim golom na tekmi dve minuti pred odhodom na odmor izid izenačil na 13:13, toda domači kapetan Luka Žvižej je s sedmih metrov premagal Skoka, tako da so Celjani na odmor odšli z golom prednosti. Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, z boljšo igro gostov, spet pa je bil Miklavčič tisti, ki je imel največ zaslug za vodstvo s 17:15 v 35. minuti. Po minuti odmora so se Celjani le zbrali, Žvižej pa je z dvema goloma s sedmih metrov poskrbel za novo izenačenje (17:17). Domačini so imeli tudi priložnost za vodstvo, vendar so Zagrebčani prestregli njihov protinapad, v 41. minuti pa preko Dobrivoja Markovića spet pobegnili na plus dva (20:18). Ob bučni podpori s tribun so se celjski rokometaši še enkrat vrnili v igro. Na 21:21 je dve minuti pozneje izenačil Kristian Bečiri, še glasneje pa je bilo v dvorani Zlatorog v 46. minuti, ko je Ivan Gajić obranil strel Igorja Vorija, v protinapadu pa je Blaž Janc premagal Skoka ter Celjane popeljal do novega vodstva (23:22).

Veselin Vujović je s svojimi varovanci sklonjene glave zapustil dvorano Zlatorog.
Veselin Vujović je s svojimi varovanci sklonjene glave zapustil dvorano Zlatorog. FOTO: STA

Za minuto odmora se je po vodstvu celjskih rokometašev odločil tudi Vujović, toda celjska obramba je bila na čelu z Gajićem nepremagljiva, zato pa sta Miha Zarabec in Poteko zadela v polno za 25:22. Zagrebčani so vzeli še eno minuto odmora, ki pa jim ni prinesla preobrata. Celjani so z mirno igro, čeprav je Žvižej pri izidu 26:25 zgrešil sedemmetrovko in čeprav je dobro minuto pred koncem tekme Blaž Janc prejel rdeč karton ter v sredo proti Rhein-Neckarju Löwenu ne bo mogel igrati. Ko je v zadnji minuti srečanja Povilas Babarskas zadel za 30:27, se je slavje lahko začelo. Celjani so tako v sedemnajsti medsebojni tekmi v ligi prvakov še sedmič premagal Zagrebčane, ki so ostali pri devetih zmagah, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca.

V prvi tekmi skupine D je branilec naslova Vive Tauron Kielce v gosteh premagal beloruski Meškov Brest z 29:24 (11:14). Za Poljake je Uroš Zorman dosegel en gol, medtem ko se Simon Razgor pri Brestu ni vpisal med strelce. Dean Bombač, ki je v letošnji sezoni prišel v Kielce, še okreva po poškodbi.

 

Izid 1. kroga:
Celje Pivovarna Laško ‒ Zagreb 30:28 (14:13)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
25. 09. 2016 13.56
+1
Gldeav tekmo. Odlična požertvovalnost in borbenost s strani Celja. Dobra obrmaba potrpežljiv in dokaj učinkovit napad. Se pa vidi koliko za Celje res pomenita Zarabec in Janc ko katerega od nju ni bilo v igri, ali pa so recimo Zarabca pokrivali in ni organiziral ter prodiral, smo imeli takoj zelo velike težave z organizacijo. Tamše odlično odvodil tekmo z pravočasnimi menjavami (sda igr ni preveč padla) in minutami odmora. Bravo fantje tako se bori za dres Celja Pipovarne Laško. Iskrene čestitke vsem in kar tako naprej. Enkrat za Celje vedno za Celje!
Mungos2
25. 09. 2016 10.30
+1
Čestitke Celju !!!!
maajde
25. 09. 2016 13.23
+1
stajerc55
25. 09. 2016 13.35
+1
stajerc55
25. 09. 2016 13.35
+1