Drugi športi

Rokometaši Celja po zaslugi razpoloženih Janca in Žvižeja Meškovu v Brestu ukradli točko, a na dosegu je bila tudi zmaga

Brest, 19. 11. 2016 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu evropske lige prvakov v gosteh remizirali proti beloruskemu Meškovu iz Bresta 29:29 (15:14). Na pragu je bila celo zmaga, a je Vida Poteka ob zadnjem strelu prehitela sirena.

Blaž Janc (7 zadetkov) in Luka Žvižej (8) sta blestela na tekmi v Brestu.
Blaž Janc (7 zadetkov) in Luka Žvižej (8) sta blestela na tekmi v Brestu. FOTO: SEHA

Celjski rokometaši so v Belorusiji osvojili pomembno točko na poti do osmine finala lige prvakov, v izjemno dramatični končnici pa so bili blizu zmage, a je krožni napadalec Vid Poteko gol za zmago dosegel po zadnjem zvoku sirene in ga na trenutke zelo zmedena grška sodnika nista priznala. Za slovenske prvake je to četrta točka v skupinskem delu lige prvakov, po zmagi nad hrvaškim Zagrebom so remizirali še s švedskim Kristianstadom, na svojem "računu" pa imajo še štiri poraze proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu, poljskim Kielcam in madžarskemu Picku Szegedu. V prihodnjem krogu bodo v domačem Zlatorogu gostili beloruske prvake, tekma pa se bo v nedeljo, 27. novembra, pričela ob 18.30.

Izbranci Branka Tamšeta so pred mesecem dni v Brestu po brezvoljni predstavi visoko izgubili v regionalni ligi Seha, na današnji tekmi pa pokazali bolj energično predstavo. Uvodna četrtina je minila v izenačeni igri, celjska zasedba je bila povsem enakovredna papirnatemu favoritu iz Belorusije. Slovenski prvaki so začeli solidno in v deveti minuti povedli s 4:3, nato pa med 15. in 18. minuto padli v krizo in zaostali za tri gole (6:9).

Po minuti odmora Branka Tamšeta so reči postavili na pravo mesto, v naslednjih štirih minutah so naredili delni izid 5:0 in povišali na 11:9. V tem obdobju je blestel vratar Ivan Gajić, ki je nanizal nekaj izjemnih obramb, njegovi soigralci v polju pa so z bliskovitimi prehodi na nasprotno polovico domačo mrežo rešetali z vseh položajev. Po izključitvi Kristijana Bečirija so nekoliko padli in v 24. minuti znova zaostali (11:12), v kaotični končnici pa zaostanek 12:14 spremenili v prednost s 15:14.

Celjani so sijajno odprli drugo polovico tekmo, z domiselnimi akcijami in hitrimi nasprotnimi napadi so v 32. minuti povišali na 18:15, prednost treh golov pa držali vse do 41. minute (20:23). V zadnji tretjini tekme so sprva vidno popustili, gostitelji so se na krilih svojih glasnih navijačev razleteli po igrišču in v 46. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23), tri minute kasneje - ob igralcu več na igrišču - zaostali za dva (24:26), le trenutek zatem pa za tri gole (24:27).

Celjani so bili v zadnjih desetih minutah igre v nerodnem položaju, vseskozi so zaostajali, dobri dve minuti pred koncem pa izkoristili igralca več na igrišču in po golu Luke Žvižeja izenačili na 28:28. V dramatični končnici so gostitelji slabo minuto pred koncem naredili prekršek v napadu, Tamše pa je 20 sekund pred koncem zahteval minuto odmora. Zadnji napad ni bil tekoč, Belorusi so dobro zaprli poti do svojega gola, grška sodnika pa tudi nista priznala gola Poteka, ki je bil dosežen malenkostno po zadnjem zvoku sirene.

Izid:
Meškov Brest - Celje Pivovarna Laško 29:29 (14:15)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
19. 11. 2016 19.38
+6
Sojenje katastrofa in po mojem mnenju (previl večkrat nazaj) je bil na koncu razveljavljen še regularen zadetek za Celje v zadnji sekundi tekme - odvzeta zmaga Celju. Vsekakor čestitke Celju za predstavo. Upam, da se bo Zarabec čim prej vrnil v staro formo pred poškodbo in boleznijo, ker sedaj je kar daleč od njegove stare res dobre forme.. Gremo naprej ... Enkrat za Celje vedno za Celje!