Drugi športi

Rola po izpadu iz kvalifikacij za OP ZDA priznal: Sem v krizi

New York, 26. 08. 2015 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ptujčan Blaž Rola je prvega dne kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na grand slam teniški turnir US Open z nagradnim skladom 42 milijonov dolarjev v Queensu izgubil proti Američanu Tommyju Paulu s 3:6, 6:4 in 4:6 in se tako ni bo uvrstil na glavni del turnirja.

Blaž Rola, ki je na ATP lestvici uvrščen na 128. mesto je dvoboj s Tommyjem Paulom (430) začel slabo. "V bistvu me je presenetil glede na to, kako je začel," je dejal Rola, ki je imel informacije, da je nasprotnik manj ofenziven. "Jaz sem začel slabše, naredil preveč napak in mu dal vodstvo," je povedal 24-letni Rola. Sedem let mlajši nasprotnik je začel silovito in z močnimi servisi povedel s tri proti nič v igrah, Rola je uspel zaostanek zmanjšati na 3:4, kjer se je potem ustavil. V drugem nizu sta bila nasprotnika enakopravna do 4:4 v igrah, ko je Rola Paulu odvzel servis in nato dobil svojega.

Blaž Rola
Blaž Rola FOTO: Damjan Žibert

"Nekako nisem se počutil 100-odstotnega skozi celoten dvoboj. Vem, da lahko bolje igram. Potem sem si nekako izboril drugi niz in sem mislil, da bo motor malce bolj stekel, ampak potem zapravil priložnost na začetku tretjega niza in delal napako za napako," je povedal Rola, ki je v zadnjem nizu držal priključek do izida 3:3, nato pa izgubil servis, česar potem več ni nadoknadil.

Rola je zaradi poraza razočaran, ker je dosedanje večje turnirje veliko bolje odigral. Priznava, da je bila vročina in vlažnost v torek v Queensu "peklenska", vendar so to trpeli tudi drugi, vključno z njegovim nasprotnikom. Na začetku letošnjega leta je imel Rola cilj priti med 50 najboljših na lestvici ATP, sedaj pa bo zadovoljen, če mu uspe priti nazaj med 100, predvsem pa, če bo začel igrati tako kot lani, ko je dosegal precej boljše rezultate.

"Pred Roland Garrosom in Wibledonom sem doživel eno manjšo krizo, ko nisem kazal najboljše igre in sem izgubil ogromno točk, ki sem jih lani dosegel. Do konca sezone zanesljivo želim ujeti top 100 in nastopiti na turnirju v Avstraliji. Največji cilj pa je, da se vrnem k igri, ki sem jo igral lani. Če bom vztrajal, bodo rezultati sledili," je dejal Rola, ki ostaja v ZDA, kjer bo treniral in nastopal na turnirjih challenger.

O slovenskem Britancu Aljažu Bedenetu pravi, da ostajata v stikih in sta dobra prijatelja, ne glede na to, da nastopa pod drugo zastavo. Ker pa je izgubil, ga ne bo mogel spremljati na glavnem delu turnirja US Open, kamor je Bedene neposredno uvrščen.

Na vprašanje koga bi v svoji karieri najraje premagal, pa je Rola dejal, da mu morda ne bi uspelo zmagati, vendar pa bi najraje igral proti Rogerju Federerju. "Bil je moj idol skozi celo kariero. Po njem sem se zgledoval in glede na to, da je star že 34 let pa upam, da mi ne pobegne. Z njim bi rad čim prej igral, da stojim nasproti najboljšemu vseh časov in če ga na koncu premagam, si boljšega ne bi mogel želeti."

Rola je izrazil pripravljenost nastopiti za slovensko reprezentanco v Davisovem pokalu, vendar bo veliko odvisno tudi od njegovega sporeda. "Čeprav se sliši egoistično, je to individualni šport. Se bom prilagodil, da se udeležim Davisovega pokala," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.