Drugi športi

Rosbergu ni hudo: prazniki z družino, zabava na Ibizi in začetek filmske kariere

Monte-Carlo, 11. 12. 2016 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le nekaj dni je minilo, odkar je zvezdnik formule 1 in aktualni svetovni prvak Nico Rosberg presenetil ves športni svet in napovedal umik ter konec kariere. A Nemec zelo uživa v statusu športnega upokojenca, pravi, da si bo lahko prvič po dolgih letih privoščil mirne praznike, sanja pa o drugačni karieri - filmski.

Nico Rosberg (na fotografiji) je odšel na vrhuncu, po osvojenem naslovu svetovnega prvaka, svojem prvem (in, kot kaže, edinem) v karieri.
Nico Rosberg (na fotografiji) je odšel na vrhuncu, po osvojenem naslovu svetovnega prvaka, svojem prvem (in, kot kaže, edinem) v karieri. FOTO: AP

Čeprav je športne kariere konec, Nico Rosberg še ne more povsem izpreči iz sveta, v katerem je prebil toliko let. Ima še pogodbene obveznosti do pokroviteljev, te se bodo končale pred božičnimi prazniki in nemški, zdaj že nekdanji dirkač upa, da bo lahko praznike preživel mirno z družino. "To bo prvič po dolgih letih, da bom za božične praznike prost. Z ženo in hčerkico bomo uživali na Ibizi. Res se že veselim," je dejal Rosberg. Svoje poteze, ko se je nekaj dni po koncu sezone odločil za konec kariere, ne obžaluje. "Prepričan sem, da me večina tistih, ki me poznajo, podpira. A seveda bodo vedno obstajali tisti, ki jim to ni všeč. Lahko rečem le, da ničesar ne obžalujem. Imel sem krasno kariero, postal sem svetovni prvak, zdaj pa je čas za premik drugam," je dejal Nemec in dodal, da bo poiskal nove izzive, ko si bo nekoliko odpočil. Po novoletnih praznikih bo tako skušal zapolniti svoje življenje s čim novim, v bolj oddaljeni prihodnosti pa ima jasen cilj oziroma željo. Ta je povezana s podobno aktivnim življenjskim slogom, kot ga je imel doslej – le da bi dirkalnik zamenjal za filmske studie.

"Res bi se rad preizkusil v filmu. Poznam nekaj nemških igralcev, imam pa tudi nekaj malega izkušenj. Kot dirkač sem posnel veliko reklam, tako da nekaj o tem poslu že vem," se je pohvalil 31-letnik in dodal, da bi mu najbolj ustrezala vloga junaka akcijskih filmov. Dejal je tudi, da z ženo Vivian načrtujeta širitev družine, le da nimata povsem enakega mnenja o številu otrok. "Jaz ne bi imel nič proti, če bi jih bilo veliko. Recimo kar za nogometno moštvo. Ampak Vivian ni najbolj navdušena ..." je še dejal sveži dirkaški upokojenec. Mercedes medtem išče zamenjavo za nenadoma upokojenega svetovnega prvaka. Vodja ekipe Toto Wolff je za zdaj še skrivnosten, namignil pa je, da bo ekipa sprejela "pogumno odločitev". Prva testiranja se bodo začela februarja, zato želijo pri Mercedesu še letos najti novega sotekmovalca Lewisu Hamiltonu. V Nemčiji mnogi kot Rosbergovega naslednika vidijo njegovega rojaka Pascala Wehrleina. Ta izhaja iz Mercedesove dirkaške šole, nazadnje je v tej sezoni v formuli 1 vozil za ekipo Manor, za naslednjo sezono pa še nima sedeža v ekipi. "Nastala je velika praznina v ekipi. Kdorkoli bo prišel kot zamenjava za Nica, bo obul zelo velike čevlje," je o težavah pri izboru dejal Wolff.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.