Drugi športi

Rusija kljub neznani usodi njenih športnikov objavila seznam za Rio

Moskva, 20. 07. 2016 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Rusiji so danes, čeprav še ni znana dokončna odločitev krovne olimpijske organizacije o nastopu športnikov te države na igrah v Riu, imenovali olimpijsko reprezentanco. Odločitev o nastopu ruskih športnikov naj bi mednarodni olimpijski komite (Mok) sprejel konec tega tedna.

Rusi, so kljub grožnji, da bodo njihovi športniki dobili prepoved nastopanja na prihajajočih olimpijskih igrah, objavili seznam športnikov.
Rusi, so kljub grožnji, da bodo njihovi športniki dobili prepoved nastopanja na prihajajočih olimpijskih igrah, objavili seznam športnikov. FOTO: AP
Na seji izvršnega odbora olimpijskega komiteja so v Moskvi potrdili ekipo, v kateri je 387 športnikov. Med njimi je tudi 68 atletov, o usodi katerih bo po pritožbi odločalo športno razsodišče (Cas) v Lozani v četrtek. Rusija namerava v Rio poslati športnike v 30 različnih panogah.

"Olimpijska ekipa je sestavljena na podlagi naših pričakovanj in po predlogih posameznih zvez," je izbor ruske olimpijske ekipe pospremil predsednik olimpijskega komiteja Aleksander Žukov.

V Rusiji tako priprave na igre potekajo skoraj nemoteno - kljub grožnji s suspenzom, odločitev naj bi Mednarodni olimpijski komite (Mok) sprejel v tednu dni. Vse skupaj je seveda povezano z odmevnim dopinškim škandalom, njegove podrobnosti je ta teden razkrila svetovna protidopinška agencija Wada.

Kakšna bo odločitev o usodi ruskih športnikov?
Kakšna bo odločitev o usodi ruskih športnikov? FOTO: Reuters

Odločitev Moka v roku tedna dni
Že v torek je Mok sporočil, da ne bo hitel z odločitvijo in bo najprej počakal na odločitev športnega razsodišča Cas v Lozani, ki bo v četrtek sporočilo, kako uspešni so bili s pritožbo ruski atleti. Zdaj je jasno, da bo Mok za končno odločitev, ki bo verjetno najtežja v dosedanji karieri predsednika Thomasa Bacha, vzel še nekaj dodatnih dni.

V vsakem primeru pa bo odločitev zelo pozna, saj bo, če se bo Mok držal skrajnega roka, takrat do začetka iger manj kot deset dni. "Odločitev, povezano z nastopom ruskih športnikov, bomo sprejeli v roku enega tedna," je dejala predstavnica Moka za stike z javnostmi Emmanuelle Moreau. Mok je sicer že sprejel nekaj odločitev, povezanih z Rusijo in igrami: ministru za šport Vitaliju Mutku in drugim ruskim športnim uradnikom so prepovedali uradno obiskati igre oziroma jim ne bodo izdali akreditacij.

Svetovna protidopinška agencija Wada, ki je v poročilu Rusijo obtožila izvajanja dopinškega programa z državno podporo na zimskih OI v Sočiju 2014 ter na zadnjem atletskem in plavalnem svetovnem prvenstvu, ki ju je gostila Rusija, je Moku predlagala suspenz vseh ruskih športnikov. Prvi bodo o svoji olimpijski usodi več vedeli atleti; krovna mednarodna zveza Iaaf jih je sicer suspendirala in jim ni dovolila nastopiti, vendar so se pritožili na Cas, ta odločitev o možnosti 68 ruskih atletov bo znana že v četrtek.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.