Drugi športi

S porazom zvodenelo, vse kar je bilo sanjskega

Velenje, 01. 12. 2015 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje Velenje se zaveda, da je (pre)zgodnje evropsko slovo članskega moštva, hud udarec za klub. Sploh potem, ko so pričakovali, da bodo februarja, pripravili naslednje evropske spektakle.

Vse je bilo sanjsko. Potrjen prihod krožnega napadalca Alema Toskića za prihodnjo sezono, promocijski video s katerim je želel klub dokazati, da veliko dela in rokomet še bolj približati lokalnemu okolju in okolici Šaleške doline, za konec še potrjen prihod Matjaža Brumna. Sanjska zgodbica, ki se je odvijala v Velenju, v režiji novega direktorja Mateja Avanza, ki je prinesel ravno tisto, kar je 'zaspan' klub potreboval. Potrebuje pa še vrhunski rezultat, Evropo, da bi bilo delo klubskih služb deloma olajšano.

Z zgodnjim evropskim slovesom na Danskem, do tega, še vsaj nekaj časa ne bo prišlo. "Zagotovo ni lahko. Vsi smo si želeli, da bi imeli februarja 3 evropske tekme, trikrat zagotovljen dober obisk. Delali smo vse v tej smeri, nova razsvetljava … Sedaj bo toliko težje. Imamo samo derbi s Celjem. Imeli smo smolo z žrebom, a še bolj skrbi dejstvo, da nismo pravi. Nismo ekipa, ampak skupina posameznikov. S to težavo se že ukvarjamo, za štirimi stenami. Potrebno je nekaj narediti," je za 24ur.com zaskrbljenost nad trenutnim stanjem v članskem moštvu izrazil direktor Matej Avanzo, ki je naredil od prihoda veliko dobrega, a sedaj ga očitno čakajo še tiste manj prijetne zadeve.

Staš Skube
Staš Skube FOTO: Damjan Žibert

Sploh, če ne želi klub še naprej živeti v senci Celja Pivovarne Laško, živeti brez lovorik, brez Lige prvakov. Obdobje brez rezultatov jih je namreč veliko stalo. Tudi v javnosti klub ne uživa statusa, kot njihovi sosedi iz knežjega mesta. A preuranjeno je sestavljati zvezdniško zasedbo, ki ni garancija za uspeh, ampak se vsi skupaj zavedajo, da je osnova homogena celota. "Ni realno sestaviti zvezdniško zasedbo. Toskić in Brumen ne prihajata, kot zvezdnika. Pri nas bosta igrala za bistveno manj denarja, kot pri Vardarju. Tudi Velenje si z vsemi pokrovitelji in generalnim sponzorjem ne more privoščiti brezglavega zapravljanja, ko gre za sestavo moštva. Želimo si sestaviti konkurenčno zasedbo, jo dopolnjevati z mladimi fanti (Vid Levc, Rok Zaponšek, Rok Ovniček) in imeti v dolgednem času zelo dobro člansko zasedbo," dodaja Avanzo.

S trenerjem bodo počakali
"Trener je lažje menljiva roba, kot igralci. Če bi se zaleteli, bi po menjavi že posegli. Določeno nezadovoljstvo obstaja, a stvari želimo prespati. Opravili smo določene pogovore znotraj kluba, nekaj jih bomo še. Tudi z igralci. Enostavno je potrebno zagotoviti večjo mero odgovornosti. Če bomo skupina posameznikov, proti Celju nimamo možnosti!Že čez nekaj dni imamo priložnost, da v pokalu pokažemo pravi obraz," je zaključil direktor velenjskega Gorenja, ki verjame, da bo dvoboj s Celjani tisti na katerem bodo ose igrale z vsem srcem in jim, tudi v primeru poraza, nihče ne bo mogel, ničesar zameriti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
01. 12. 2015 14.11
+1
Skoda bo treba malce denarja pa kaksnega igralca pripeljat.