Drugi športi

S skalpom evropskih prvakinj pozabiti na slab dan v Rusiji

Ljubljana, 08. 02. 2018 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v tretjem krogu glavnega dela elitne Lige prvakinj ob koncu tedna gostile eno najboljših ženskih rokometnih zasedb zadnjega desetletja in obenem aktualne evropske klubske prvakinje iz madžarskega Györa. Težav s poškodbami v zadebi Uroša Bregarja ni, morebitni skalp evropskih prvakinj pa bi še dodatno popestril pustno dogajanje v slovenski prestolnici.

Krimovke so glavni del lige prvakinj začele s polovičnim izkupičkom. Na prvi tekmi so pred domačimi gledalci v tesni končnici strle odpor sicer močnega danskega Midtjyllanda, teden dni pozneje pa na zahtevnem gostovanju morale priznati premoč zvezdniški zasedbi ruskega Rostova.

"Če se ozrem na zadnjo tekmo, me jezi, da napad ni stekel, kot bi moral. V napadu imamo dolžnice iz zunanje linije. Imeli smo samo dve razpoloženi igralki. Imamo veliko srce, dobro jih bomo preučili, v obrambi se vedno dobro držimo. V napadu pa nam glede na mladost primanjkuje izkušenj," je na novinarski konferenci pred tretjo tekmo proti aktualnim evropskim klubskim prvakinjam iz Györa uvodoma povedal trener Krima Uroš Bregar.

Trener krimovk Uroš Bregar se ne boji naslednjih tekmic, čeprav razpolagajo z izjemno zasedbo.
Trener krimovk Uroš Bregar se ne boji naslednjih tekmic, čeprav razpolagajo z izjemno zasedbo. FOTO: POP TV
Poškodovana Mörkova voda na mlin motiviranim krimovkam
"S psihološkega vidika nas čaka najlažja tekma sezone. V goste nam prihaja aktualni evropski klubski prvak. Imajo določene težave, ker se jim je poškodovala najbolj konstantna igralka Nora Mörk, ki sodi med najboljše na svetu. Zunanja linija Groot, Oftedal, Tomori in Hansen tvorijo najmočnejšo zasedbo na stari celini. Ne bo nam lahko, prav tako pa bo prišlo veliko njihovih navijačev. S trenerskega vidika komaj čakam, da se tekma začne, da vidimo, kakšne so naše moči," je moč zasedbe naslednjih tekmic svojih varovank opisal nadarjeni ljubljanski strokovnjak.

Krimovke so se z Madžarkami nazadnje srečale v minuli sezoni in obakrat izgubile. Tokrat želijo Ljubljančanke nuditi precej močnejši odpor favoriziranim nasprotnicam. "Težko je napovedati, da bomo šli na zmago, tiha želja sicer tli, da ne bomo položili orožja in se bomo maksimalno borili," je še pristavil Bregar, ki zdravstvenih težav z igralkami nima.

Rokometašice Krima bodo storile vse, kar je v njihovih močeh, da presenetijo tudi aktualnega evropskega klubskega prvaka iz Györa.
Rokometašice Krima bodo storile vse, kar je v njihovih močeh, da presenetijo tudi aktualnega evropskega klubskega prvaka iz Györa. FOTO: Aljoša Kravanja

Kapetanka Marinčkova si želi polnega Kodeljevega
Ljubljanska kapetanka, odlična vratarka Miša Marinček, se zaveda kakovosti tekmic, a verjame, da lahko Krim preseneti tudi aktualnega evropskega klubskega prvaka.

"K nam prihaja najboljša ekipa zadnjih let. Tekmec je kvaliteten v vseh fazah igre. Želimo si prikazati eno najboljših predstav. Želimo si polne dvorane, da nam navijači dajo novega zagona," so želje kapetanke Miše Marinček, ki dodaja: "Dale bomo vse od sebe. Želimo si biti močne v obrambi, igrati hitro in upamo na najboljši izid."

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
09. 02. 2018 13.01
+0
pa kdo sploh gleda ta dolgcas