Drugi športi

Savšek drugi na tekmi svetovnega pokala v Pragi

Praga, 20. 06. 2015 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropski kanuistični prvak Benjamin Savšek je z drugim mestom začel sezono svetovnega pokala. V Pragi je bil od njega boljši le Čeh Stanislav Ježek. V finalu je bil še en Slovenec, Luka Božič je bil na koncu sedmi.

Savšek je v finale priveslal z osmim časom, odlično pa se se je s progo na Vltavi spopadel v finalu. V cilj je prišel brez dotika in na prvem mestu. Zadnji je nastopil Ježek, ki je bil od Slovenca na koncu vendarle boljši. Tretji je bil Britanec David Florence.

"Res sem zadovoljen s finalno vožnjo, čoln je res dobro tekel, postavil sem dober čas. V cilju sem se veselil, ker mi je uspela hitra vožnja. Po tihem sem upal na zmago. Moram priznati premoč domačinu Stanislavu Ježku, ki je pokazal, da se da še bolje odpeljati. Lahko mu čestitam. Veselim se drugega mesta, ki je dobra popotnica za naslednje svetovne pokale. Upam, da bom takšno raven držal še naprej," je povedal evropski prvak in svetovni podprvak. Savšek je sicer v Pragi leta 2012 prvič okusil slast zmage v svetovnem pokalu.

"Finale je bil dober. Na koncu sem zadovoljen. Ni mi uspela vožnja kot v polfinalu. Ne vem, ali se ustrašim ali sem utrujen ... Na koncu sem bil presenečen v cilju, ker sem imel tri sekunde slabši čas kot v polfinalu. Če potegnem črto: dva finalu na začetku sezone sta dober obet za naprej. Mislim in upam, da bo šlo tako tudi naprej," pa je menil Božič.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Damjan Žibert


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.