Drugi športi

Se bo Formula 1 preselila pod ulične žaromete Las Vegasa?

Las Vegas, 18. 11. 2016 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi lastniki tekmovanja Liberty Media resno razmišljajo, da bi na koledar svetovnega prvenstva Formule 1 dodali dirko po ulicah Las Vegasa. V letošnjem letu je v kraljici motošporta na sporedu kar 21 dirk, kar je rekordno število, a novi lastniki se ne bojijo te številke še povečati v naslednjih sezonah.

Se bo blišču Las Vegasa pridružila tudi dirka Formule 1?
Se bo blišču Las Vegasa pridružila tudi dirka Formule 1? FOTO: Twitter

Na koledarju svetovnega prvenstva Formule 1 bi bilo lahko v prihodnjih sezonah še več dirk, kot trenutnih 21, kar je sicer rekord v zgodovini kraljice motošporta. Novi lastniki prvenstva Liberty Media namreč resno razmišljajo o povečanju števila dirk, predvsem v Združenih državah Amerike, ki naj bi bil največji potencialen trg, za šport, ki je v zadnjih sezonah nekoliko izgubil zanimanje s strani občinstva. Velik razlog pa je tudi seveda denar, saj se se v tem športu, kljub vsemu, še vedno 'obrne' veliko denarja. Poleg večjega števila dirk v ZDA, bi radi novi lastniki povečali tudi število dirk v Južni in Srednji Ameriki, kjer ima šport veliko število ljubiteljev. Pokazatelj tega je dirka za VN Mehike, ki se je na koledar vrnila v lanski sezoni. "Seveda imamo interes povečati število dirko. Na ta način dobi mednarodna motociklistična zveza (FIA) več denarja, ekipe dobijo več denarja in mi dobimo več denarja. Seveda ima vse svojo mejo. Težko je prevažati dirkalnike po celem svetu, ampak vseeno pričakujemo, da lahko koledar povečamo še za nekaj dirk. Še posebej mi je všeč ideja o nočni dirki v Las Vegasu," je povedal predednik skupine Liberty Media Greg Maffei. V letošnji sezoni je sicer bila kot novost na sporedu dirka za VN Evrope, ki je bila organizirana po ulicah Bakuja. Za prihodnjo sezono bi naj sicer koledar dirk ostal enak, čeprav še niso vse dirke potrjene. V letošnji sezoni sicer bitko za naslov prvaka znova bijeta oba dirkača moštva Mercedes. V boljšem položaju pa je trenutno Nico Rosberg, ki ima pred sklepno dirko v Abu Dabiju, 12 točk prednosti pred moštvenim kolegom in dvakratnim zaporednim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom. Če Nemec na zadnji dirki osvoji vsaj tretje mesto, bo postal prvič svetovni prvak, ne glede na končno uvrstitev Hamiltona.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
18. 11. 2016 17.17
+1
Kaj pomeni toliko in še več dirk, če so vse dolgočasne in se končajo enako, z zmago McLarna?
macek_garfield
18. 11. 2016 14.40
+2
odlicna zamisel pa to