Drugi športi

Se Giani poslavlja z mesta slovenskega selektorja? 'Podaljšanje pogodbe ni odvisno od dosežka v Frankfurtu'

Frankfurt, 29. 06. 2016 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor odbojkarske reprezentance Andrea Giani svoje izbrance v Frankfurtu vneto pripravlja na zaključni turnir tretje kakovostne skupine svetovne lige. Mogoče je to celo zadnja reprezentančna akcija Italijana, ki je Slovenijo spravil na svetovni odbojkarski zemljevid, saj mu poteče dveletna pogodba.

Andrea Giani
Andrea Giani FOTO: CEV
O novi z Odbojkarsko zvezo Slovenije tečejo pogovori, a zaenkrat selektor še ni sprejel odločitve, pravi, da je trenutno njegova glava povsem pri akciji svetovna liga, za vse drugo pa bo čas po njej. "Tega, če bom podpisal novo štiriletno pogodbo, zaenkrat še ne vem. Zagotovo to ne bo odvisno od dosežka na zaključnem turnirju svetovne lige, ne bo odvisno niti od denarja za mojo plačo. Odvisno bo predvsem od tega, ali bomo vsi skupaj sposobni izpeljati začrtani program, predvsem organizacijsko. O odstotkih, koliko je možnosti, da ostanem, pa zdaj nikakor ne morem govoriti," je skrivnosten Andrea Giani, ki bo v pogovorih za podaljšanje pogodbe zagotovo potreboval nekaj garancij. Od tega, da bo imel v naslednjem olimpijskem obdobju na voljo vse igralce, do tega, da bo lahko bolj vplival na razvoj reprezentančnih kandidatov, nekaj mlajših bi celo vzel v svoj klub Verono.

Tine Urnaut Andrea Giani in Metod Ropret
Tine Urnaut Andrea Giani in Metod Ropret FOTO: Damjan Žibert

Pri odločitvi o prihodnosti bo pomembno tudi, kaj se bo dogajalo v drugih reprezentancah, saj se zaključuje olimpijsko obdobje in bo prišlo do zamenjav selektorjev. Ni skrivnost, da si Giani nekoč želi voditi izbrano vrsto svoje domovine, ki pa v zadnjem času ravno ne blesti, po njegovih besedah pa bi se dalo sklepati, da ima ponudbe tudi od drugod. Italijanski strateg je prepričan, da je slovenska reprezentanca tudi letos v pripravljalnem obdobju opravila dobro delo, tudi z rezultati in prvim mestom v predtekmovanju svetovne lige je zadovoljen. "Mislim, da smo opravili dobro delo. Svoj prvi cilj smo izpolnili, uvrstili smo se na zaključni turnir. Izgubili smo eno tekmo, premagala nas je Grčija, a tudi to lahko še popravimo. Ni pa prav, da se naše dosežke in igre primerja z lanskimi. Lani smo bili pred evropskim prvenstvom skupaj pet mesecev, letos mesec in pol. To je velika razlika in povsem normalno je, da nekateri fantje ne kažejo forme, kot so jo na evropskem prvenstvu. Tako je tudi v drugih reprezentancah, zato v tem ne vidim kakšnih večjih težav. Ekipe se skozi sezono menjajo, forma igralcev skozi sezono se spreminja, pomembni pa niso posamezniki, ampak ekipa in to, kako ta pride do rezultata," meni Giani. Selektor je letos celo bolj zadovoljen z "glavami" igralcev, kot je bil lani v evropski ligi. "Glede na nasprotnike, ki smo jih imeli v predtekmovanju, so se fantje kar dobro odrezali. Zbranost je bila na večini tekem na zavidljivi ravni. Na zaključnem turnirju pa glava tako ali tako ne bi smela biti problem, motivacija bo zagotovo velika. Grkom se bodo poskušali oddolžiti za poraz v Solunu, Nemci pa so ena najboljših svetovnih reprezentanc, ki je doslej še nismo premagali. Vemo, da bo vse odvisno od naše igre, menim, da lahko premagamo vsako reprezentanco."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murinar
29. 06. 2016 17.03
+1
Ne zapuščajte reprezentance ,ker bojo naši strokovnjaki vse dobro obrnili na glavo
nanixxx17
29. 06. 2016 15.05
+12
Vsi, ki nekaj veljajo bodo odstopili, edino nesposobni Katanec in Slovenki politiki so fixni..
Paštašutar
29. 06. 2016 16.19
+4
24Kurceu
29. 06. 2016 15.03
+5
NE ŠE IT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dadinho10
29. 06. 2016 14.33
+6
pri nas se sedaj pojavlja dvom, ali podaljsati gianiju pogodbo, ponuditi mu dosti boljso, ker si jo zasluzi, ali ga pustiti, ker je kao predrag, in pripeljati nekega drugega, ker kao itak igrajo igralci... po izkusnjah sodec, se nazalost bolj nagibam drugemu delu..in potem sledi streznitev, in spet smo tam kjer smo... mi smo sposobni zafurati vse, ker ne zelimo nekomu prizanti da dobro dela, oz. mislimo da lahko to isto delo opravlja nekdo ki je nekim strujam bolj blizu...samo neki interesi se gledajo, od politike do sporta.....
flum
29. 06. 2016 16.43
To se vedno in povsod dogaja ker se funkcionarčki čist dobr spoznajo na treniranje !
inside1
29. 06. 2016 14.26
+11
Pri nas se v trenerskem poslu onemogoča vse, ki znajo delati in imajo rezultate, enak primer je Massi. Domači nesposobni trenerji imajo prevelik vpliv na vse, pa še verjetno jih zveze ščitijo in tako onemogočajo napredek športa, ker jim tako paše. Glavno da vlečejo plače, drugo ni pomembno.
lordslayer
29. 06. 2016 12.49
+22
Zagrebite se zanj, preden ga spelje katera druga reprezentanca!! Ampak, glede na mentaliteto naših športnih funkcijonarjev, bi rekel, da bodo zadevo uspešno zafurali ...
muc matic
29. 06. 2016 12.25
+25
Italijan je enostavno OK kot trener in človek.
rambek
29. 06. 2016 11.11
+12
On je dr za katanca
POVEMRESNICO
29. 06. 2016 11.01
+25
Želim si, da bi na OZS našli rešitev in ga zadržali. Enostavno, KER JE DOBER TRENER IN ČLOVEK.
bracobaldo
29. 06. 2016 10.50
+3
Prodajmo Katanca
Vlado Moravs
29. 06. 2016 12.16
+7
Takšnega, kateri bi kupil Katanca...ne vidim. Mi bi še kar precej morali dat zraven, da ga kdo sploh hoče....
Neprilagodljiv
29. 06. 2016 10.16
+28
Kapo dol Gianio pri odbojki in Massiju pri smučanju.Sem ugotovil da pri nas ni problem v šortnikih ampak pri trenerjih.Malo kateri na trener ima visoke cilje in dela natem da bi jih ustvaril.Že samo pogledam destruktorja Katanca mi je vse jasno.
Vlado Moravs
29. 06. 2016 12.17
-1
Minus je dal Katanec in njegova sinova.....
macek_garfield
29. 06. 2016 10.11
+47
upam, da bo podpisal novo pogodbo in da ostane selektor, v kolikor se pa odloci drugace, ga bom razumel in ga bom vedno spostoval za vse kar je naredil za slovensko reprezentanco, Gianni je velika oseba, kapo dol