Drugi športi

VIDEO: Priprti rokometaši ponoči iz Nanterreja do Montpellierja

Montpellier, 02. 10. 2012 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so na policiji v Parizu izpustili nekaj rokometašev Montpellierja, osumljenih prirejanja izida tekme, so opoldne že opravili prva zaslišanja na sodišču.

Ponoči na pot iz Nanterreja do Montpellierja:

Kot poročajo francoski mediji, so na sodišče prišli brata Nikola in Luka Karabatić – vsak v svojem vozilu – ter njuni dekleti in še dva igralca, Mladen Bojinović in Samuel Honrubia.

V preiskavi afere, v kateri francoski pravosodni organi preiskujejo domnevno prirejanje izida tekme Cesson – Montpellier 12. maja, je skupno 18 oseb, med njimi devet igralcev: Nikola in Luka Karabatić, Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Mladen Bojinović ter vsi trije slovenski rokometaši Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik. Slednjega so, tako kot še Robina in Wissema, v ponedeljek zvečer izpustili iz pripora.

Tožilec v Montpellieru Brice Robin pa je na novinarski konferenci pojasnil, da obstajajo "zelo močni sumi, da so se na omenjeni tekmi dogajale neetične stvari". Dodal je še, da je na zaslišanjih na policiji partnerica Luke Karabatića, televizijska novinarka Jenny Pray, priznala, da je stavila, drugi vpleteni pa so se zavili v molk.

Primož Prošt
Primož Prošt FOTO: Reuters

Medtem je televizija RTL razkrila še nekaj podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo na tekmi in ob njej. Preiskovalci naj bi tako na podlagi telefonskih pogovorov med igralci prišli do podatka, da so bili rokometaši prepričani v poraz svoje ekipe, ki bi bil brez posledic za klub, saj si je takrat že zagotovil naslov prvaka.

Preiskovalci so postali pozorni zaradi nenavadno velikega števila stav na eno tekmo, ki je za 40-krat preseglo povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane za poraz Montpellierja. Stave so vplačevali le na treh mestih (Montpellier, Rennes in Pariz), zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo treba identificirati.
 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kdujez
02. 10. 2012 17.29
+5
LAHKO BI DODALI POD ŠPORTE ROKOMET še najboljši šport v slo je rokomet (ekipni) vam pa je važn nogomet -.-"
rac1
02. 10. 2012 19.23
+3
imaš prav...naš najtrofejnejši ekipni šport, pa si po njihovo ne zasluži, da bi imel svojo rubriko. Sramota.....Pa kadar so tekme še omenije ne, ali pa samo mimogrede, vse fusbalske lige bi nas pa naj zanimale..brezveze....sedaj, ko je pa nastala ta afera si pa kar sledijo članki. Pravi ste mrhovinarji 24ur,...sram vas bilo!!!