Drugi športi

Še naprej bom 100 odstotno osredotočen samo na klub

Celje, 29. 09. 2015 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni trener Branko Tamše (Celje Pivovarna Laško) ne bo pomočnik selektorja Veselina Vujovića. Po pogovoru s predstavniki kluba se je odločil, da se bo še naprej popolnoma posvečal delu v klubu in mu bom na voljo.

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je odmislil slovensko člansko reprezentanco in se bo v prihodnje posvečal le delu v klubu. S tem je vodstvu Rokometne zveze Slovenije jasno sporočil, da dodatna prepričevanja niso več potrebna. V preteklosti so bila praviloma v precej neprijetnem trenutku, denimo tik pred odločilnim dvobojem finala državnega prvenstva, v zadnjem tednu pa se je na to temo pogosto izpostavljal selektor Veselin Vujović, ki je ničkolikokrat poudaril, da bi si zelo želel sodelovanja z Velenjčanom na celjski klopi.

Branko Tamše
Branko Tamše FOTO: Damjan Žibert

Vesel sem, da sem bil med kandidati za slovenskega selektorja, kar je verjetno želja vsakega rokometnega trenerja, da bi enkrat treniral izbrano vrsto. Zveza se je odločila drugače, za izkušenejšega Veselina Vujovića, ki je moj dober kolega in ga izjemno cenim. V zadnjem času se je velikokrat omenjalo moje ime kot pomočnika selektorja. Ker ne želim, da zaradi tega trpi okolje in konec koncev moje delo, ki se mu posvečam 100%, sem se po pogovoru s klubom odločil, da se bom še naprej popolnoma posvečal delu v klubu in mu bom na voljo," je za 24ur.com povedal Tamše, ki je takoj po porazu z Zagrebčani, fante v popolnosti začel pripravljati na naslednje zahtevne preizkušnje.

"Kot veste nas pesti ne malo poškodb in zato moramo tisti, ki smo zdravi delati na 120%, da vrnemo našim navijačem in vsem, ki podpirajo klub, to kar si zaslužijo. V ekipi imamo kar 11 domačih igralcev, kar je svojevrsten evropski fenomen, mnoge mladinske reprezentante… Vsi ti fantje potrebujejo samo trening, trening in še enkrat trening. Že v soboto nas čaka nov spektakel v elitni Ligi prvakov proti Wisli, zato vabim vse navijače, da pridejo v Zlatorog in nam pričarajo enako vzdušje kot proti Zagrebu. Mi bomo tapravi! Izbrani vrsti in strokovnemu štabu želim veliko sreče v kvalifikacijah in januarja na prvenstvu," je dodal Tamše.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sksimon
30. 09. 2015 07.42
Tamše trener v vojski se mu pa ni dalo niti teči vse skozi je bil v stacionarju zdaj pa trener
renovatio
30. 09. 2015 07.58
carli17
29. 09. 2015 17.05
+5
Ja Branč pač ni polovičar in zato mu je treba dati kapo dol!!
rambek
29. 09. 2015 16.28
+1
Skoda bila bi to super naveza
carli17
29. 09. 2015 17.06
+1