Drugi športi

Šele 17-letna boksarka po stopinjah Dejana Zavca?

Ljubljana, 22. 04. 2016 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odhodu Dejana Zavca v pokoj je slovenski boks ostal brez borca, ki lahko poseže po najvišjih rezultatih. Praznino bi lahko čez nekaj let zapolnila predstavnica nežnejšega spola. Ema Kozin je stara šele 17 let, v kratkem pa jo že čaka prvi nastop v profesionalni konkurenci.

Kljub temu, da je še rosno mlada, je Ema Kozin v svoji karieri vknjižila že številne uspehe. V mladinski konkurenci je večkrat osvojila naslov državne prvakinje, ob tem je bila prvakinja evropske unije in tudi zmagovalka svetovnega pokala. Šele 17-letna Ljubljančanka pa se ne ukvarja le z boksom. Svoje znanje borilnih veščin dopolnjuje tudi s treningi kikboksa in tudi v tem je zelo uspešna. Ob svojem prvem nastopu na večjem tekmovanju je namreč osvojila naslov evropske mladinske prvakinje. Njen vzornik je prav slovenski šampion Dejan Zavec, po čigavih stopinjah si želi tudi sama, kot levičarka pa se rada zgleduje tudi po filipinskem zvezdniku Mannyju Pacquiau. V kratkem jo čaka prvi profesionalni dvoboj. Pod okriljem organizacije WBO se bo namreč pomerila s Sanelo Mušić iz Bosne in Hercegovine.

Ema, ki je v zasebnem življenju precej redkobesedna in zadržana, obiskuje Vegovo gimnazijo v Ljubljani, kjer velja za vzorno učenko. Povsem pa se spremeni, ko prestopi prag telovadnice. Trenira pod vodstvom glavnega trenerja Rudolfa Pavlina, za njeno fizično pripravljenost skrbi Igor Mikić, za treninge kikboksa pa Edin Latič. Kozinovo bomo lahko slovenski ljubitelji borilnih veščin videli na delu že junija v Ljubljani. Nastopila bo namreč za organizacijo AFC, ta nastop pa bo nekaj posebnega, saj se bo isti večer za šampionski omenjene organizacije po pravilih MMA boril tudi njen glavni trener Pavlin.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu
22. 04. 2016 21.35
+23
Želim ji, da nikoli ne bo pretepena....
Frane Šajn
22. 04. 2016 21.11
-32
Si lahko samo mislimo iz kakšne familije izhaja ta otrok!?
Spacepathfinder Rakun
23. 04. 2016 09.26
+14
si lahko samo mislimo iz kakšne družine si pa ti ko take streljaš. V vsem lepem prispevku najdeš oziroma si izmisliš nekaj slabega.
10228
22. 04. 2016 20.51
-21
lepega dne, ko bo verjetno že stara gospa, bo mogoče sedela na klopci in razmišljala, da se je v življenju trudila, da je čimbolj močno in spretno udarjala po drugih. Trenirala je in trenirala, da je bila v udarcih po drugih boljša od drugih. Uživala je, ko je sodnik dvignil njeno roko. Uživala je v prejetih medaljah. Uživala je v aplavzih. Ampak kaj pa je v resnici počela? Udarjala je po drugem človeku. Mogoče bi bil čas, da nehate promovirat tole legalizirano nasilje. Nekdo, ki se da v ring, da tolčejo po njem in da tolče po drugih. Ne mi prodajat, da je v njegovi glavi vse ok. Ne veš, kdo je bolj nor. Tisti, ki to počne, ali tisti, ki uživajo v gledanju tega.
Spacepathfinder Rakun
23. 04. 2016 09.42
+12
Vidi se da nimaš tega duha v sebi in ne razumeš borbenosti ki jo imajo nekateri ljudje v sebi.
spletni_nepridiprav
23. 04. 2016 16.54
-4
res so lahko ponosni teli "borbeni borci" da so v 21. stoletju najboljši v "športu" reševanja težav na neandretalski način
ABCD15
23. 04. 2016 18.06
+1
pubec, ti še boš mogo malo v šolo hodit, da boš lahko tu komentiral.