Drugi športi

Serena Williams do prve zmage po porodu: Na igrišču sem bila nekoliko zarjavela

Indian Wells, 09. 03. 2018 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dolgoletna prva teniška igralka na svetu Serena Williams se je uvrstila v drugi krog turnirja WTA v Indian Wellsu, potem ko je s 7:5 in 6:3 premagala Kazahstanko Zarino Dijas.

To ne bi bila preveč odmevna novica, če ne bi šlo za prvi dvoboj Serene Williams, ki ga je po porodu in skoraj 14 mesecev dolgem premoru dobila na katerem od turnirjev. 36-letna Williamsova je sicer, medtem ko je bila že noseča, lani januarja osvojila odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Williamsova (na fotografiji) je bila v Kaliforniji v središču pozornosti.
Williamsova (na fotografiji) je bila v Kaliforniji v središču pozornosti. FOTO: AP

"Na igrišču sem bila še nekoliko zarjavela, vendar pa to v tem trenutku niti ni toliko pomembno. Sigurno, da mi ni bilo lahko, vendar pa je bil občutek zelo dober," je bila zadovoljna Williamsova, ki je v svoji karieri osvojila kar 23 turnirjev za grand slam.

Williamsovo je ob prihodu na igrišče pričakal zelo topel sprejem domačih navdušenih ljubiteljev tenisa, ki so šampionko počastili s stoječimi ovacijami.

Na tribunah je bil tudi njen mož Alexis Ohanian, sicer soustanovitelj Reddita. Williamsova je 1. septembra povila prvorojenko, ki sta ji z možem dala ime Alexis Olympia. Po porodu je imela precejšnje zdravstvene težave in poporodne zaplete, ki bi bili lahko tudi usodni, saj so se ji v pljučih naredili krvni strdki. Dvoboj Williamsove je spremljala tudi njena sestra Venus Williams, ki je med nastopajočimi v Indian Wellsu in potencialna nasprotnica v tretjem krogu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visoki
09. 03. 2018 12.53
-1
mogoče so ji plakati pomagali in ne doping
trumpet2018
09. 03. 2018 10.27
+3
ta ima več moških hormonov kot ženskih, obraz moški, roke preveč mišičaste in moške....