Drugi športi

Serena Williams osvojila 18. grand slam v karieri

New York, 07. 09. 2014 23.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA/M.J.
Komentarji
4

Američanka Serena Williams je zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Williamsova je v finalu dvakrat s po 6:3 po 75 minutah igre premagala Danko Caroline Wozniacki ter šestič v karieri slavila zmago na US Opnu, skupno pa je osvojila še 18. lovoriko na turnirjih velike četverice.

Serena Williams, tudi prva igralka sveta, je z 18. zmago na turnirjih za grand slam izenačila dosežka Čehinje Martine Navratilove in Američanke Chris Evert. V odprti dobi tenisa tako zaostaja le še za slovito Nemko Steffi Graff, ki ima 22 zmag, skupni rekord pa ima s 24 zmagami Avstralka Margaret Court. "Kdo sem jaz? Nikoli si nisem mislila, da bo moje ime zapisano v družbi takšnih teniških imen, kot sta Chrissy in Martina. Takšnih velikih imen svetovnega tenisa, pravzaprav legend. Dolgo sem si prizadevala, da bi prišla do številke 18. Vse leto, pa ni in ni šlo. Nisem več verjela, da mi lahko uspe. Zdaj je občutek res lep," je po zmagi s širokim nasmehom dejala 32-letna Williamsova, ko sta ji Navratilova in Evertova skupaj podelili zlato zapestnico z obeskom 18. Tokrat je Williamsova za zmago na stadionu Arthurja Asha potrebovala vsega uro in 15 minut, unovčila pa je že prvo zaključno žogico. Po Evertovi je postala prva igralka, ki je na US Opnu slavila trikrat zapored, skupno pa je izenačila tudi njenih šest zmag na tem grand slamu. Obenem je prišla skupno še do 63. turnirske zmage.

Serena Williams je zmagala na OP ZDA.
Serena Williams je zmagala na OP ZDA. FOTO: Reuters

Po zmagi je nekaj spodbudnih besed namenila tudi tekmici v finalu, sicer pa veliki prijateljici in zaupnici Caroline Wozniacki: "Čestitke tudi Carolini, ona dobro pozna vse moje bitke in težave, ki sem jih imela to sezono. Ne skrbi, kmalu boš tudi ti osvojila grand slam." A nekdanja številka 1 ženskega tenisa Wozniackijeva, ki ima sicer 22 turnirskih zmag, na zmago na turnirju velike četverice še čaka. Tokrat je prvič po letu 2009, ko je še kot najstnica pri 19 letih izgubila proti Belgijki Kim Clijsters, zaigrala v finalu OP ZDA. "Priznam, bila sem precej živčna, ko sva prišli na igrišče Arthurja Asha, in bilo je tako bučno, da me je kar malo pobralo. Želela sem si dober start, vedela sem, da proti Sereni enostavno moraš dobro začeti," je dejala danska igralka, ki pa ji kljub želji ni uspelo preveč zmotiti agresivnega ritma Williamsove. "Šele potem, ko sem si priigrala zaključno žogico, sem si upala pomisliti, da bom zmagala. Dvoboj je bil izjemno tesen in živčen, preveč je bilo na kocki. Trdo sem garala za to zmago zadnjih šest mesecev," pa je še priznala Williamsova, ki bo konec meseca dopolnila 33 let

Na poti do zmage ni oddala niti niza, po slavju pa je v žep pospravila tudi rekordno denarno nagrado - štiri milijone dolarjev. Za zmago v finalu New Yorka je Williamsova prejela tri milijone dolarjev, dodaten milijon pa še za skupno zmago na ameriški turneji pred OP ZDA.

Izid:
Serena Williams - Caroline Wozniacki 6:3, 6:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peš?eni kralj
09. 09. 2014 07.45
+1
Prehitela po GS velikega Rogerja!
mikeTHEbike
08. 09. 2014 22.55
+2
AS1983
08. 09. 2014 16.04
+6
Serena je legenda ženskega tenisa
Aljaž94
08. 09. 2014 08.04
+9