Drugi športi

Serena Williams: Pri porodu sem skoraj umrla

Miami, 21. 02. 2018 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Serena Williams razkriva, da je pri porodu hčerke septembra lani skoraj umrla. 36-letnica, ki lovi rekordni 24. grand slam, se še ni odločila, ali bo nastopila na preostalih treh letošnjih turnirjih velike četverice.

23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam Serena Williams se je tekmovalno na teniško igrišče vrnila v začetku meseca, ko je s sestro Venus v Fed Cupu zastopala Združene države Amerike. 36-letnica razkriva, da je porod sprožil kopico zdravstvenih težav. "Srečo imam, da sem preživela," je dejala Američanka za CNN.

36-letnica zaradi zapletov pri porodu potrebuje kar nekaj časa, da se vrne v pravo formo.
36-letnica zaradi zapletov pri porodu potrebuje kar nekaj časa, da se vrne v pravo formo. FOTO: AP
"Moja hči se je rodila z urgentnim carskim rezom, saj ji je med porodom srčni utrip drastično padel. Operacija je potekala brez težav. Nato pa je sledilo 24ur negotovosti." Williamsova, ki je najuspešnejša igralka v moderni dobi, je že prej razkrila, da je bila po porodu šest tednov prikovana na posteljo. Nekdanja številka ena svetovnega tenisa je zadnji veliki turnir osvojila v začetku leta 2017, ko je v Avstraliji osvojila 23. grand slam, takrat je bila v osmem tednu nosečnosti.

Američanko loči še en turnir velike četverice do rekorda Avstralke Margaret Court. Letošnji prvi grand slam je izpustila, saj še ni dovolj pri močeh po porodu. "Porod se je začel s krvnim strdkom v pljučih. Zaradi mojih zdravstvenih težav je bil to problem. Živim v strahu pred takšnimi situacijami. Ko sem ostala brez sape, sem nemudoma o tem obvestila zdravnike. Najprej se mi je rana carskega reza odprla zaradi kašljanja, ki je bilo posledica strdka. Ponovno so me operirali, kjer so našli v mojem trebuhu ogromen strdek. Ko sem končno prišla domov, sem prvih šest tednov materinstva preživela v postelji."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Williamsova se še ni odločila, ali bo nastopila na preostalih treh letošnjih turnirjih za grand slam.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3