Drugi športi

Silwerhawks v boju za naslov srednjeevropske lige

Ljubljana, 09. 07. 2010 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najmočnejše moštvo ameriškega nogometa pri nas Ljubljana Silverhawks, ki je nedavno osvojilo prvi naslov slovenskega državnega prvenstva, bo zmagovalni pohod nadaljevalo tudi v elitni srednjeevropski ligi CEFL.

Čelada
Čelada FOTO:

Silverhawks so težko sezono zaključili z edinstvenim dosežkom, zmago v polfinalu nad najboljšim madžarskim moštvom, Wolvesi iz Budimpešte. Eno najtežjih tekem do zdaj je v soboto spremljalo veliko bučnih in glasnih navijačev na stadionu NK Livar v Ivančni Gorici. Polfinalni preizkus, na katerem so pogrnili eno leto prej, je bil tokrat uspešen, saj so s srčno in borbeno igro nadigrali Madžare z rezultatom 31: 14.
 

Slovenske fante zdaj čaka finale na domačih tleh proti beograjskemu moštvu. V obeh medsebojnih tekmah sezone so slavili Vukovi, Ljubljančani pa tokrat računajo na glasna usta slovenskih navijačev, ki lahko pridejo spodbujat najboljše slovensko moštvo v Ivančno Gorico. "Boljšega moštva še nismo imeli, čeprav morda nismo največje moštvo, vsekakor bijemo bitke velikanov," pravi glavni trener kluba Uroš Valant. V ekipi sta od začetka sezone tudi okrepitev v napadu tekač Jordan Capitanio in obrambni rušilec Keyshone Dantzler, bolj znan kot K.D. Vsekakor bo šlo za spopad velikanov, najboljšega predstavnika majhne Slovenije z najboljšim srbskim moštvom, ki ima v ekipi tri uvožene ameriške igralce, ob igrišču pa celo trenerja, ki je nekaj časa igral v profesionalni ligi NFL, Rubena Droughnsa.

Ljubljana Silverhawks obljubljajo boj za vsak centimeter ter spektakel, kot ga za ljubitelje ameriškega nogometa pri nas še ni bilo. Zato vsi lepo vabljeni na tekmo v nedeljo, 18. julija ob 16.30 na stadion NK Livar v Ivančni Gorici. Publika bo "naš" 12. igralec, vsak navijač, vsak gledalec šteje v boju Davida proti Goljatu, sporočajo iz ljubljanskega tabora.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kum_Urke
10. 07. 2010 00.01
decki vsaka vam cast...zmagajte:-)
Uroš Valant
09. 07. 2010 16.21
Zaradi televizijskega prenosa se tekma začne ob 16:00!! Žal smo to izvedeli šele včeraj popoldne, članek pa je šel ven že prej. Pridite navijat za nas, napolnimo tribune do zadnjega kotička in Vukovom pripravimo pekel!!!!
michoslo
09. 07. 2010 15.05
david je premagal goljata ... nič ni nemogoče :)