Drugi športi

Skubic s 26. mesta v Laguni Seca

Laguna Seca, 24. 07. 2011 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edini slovenski predstavnik na dirki, Boštjan Skubic, je zasedel 26. štartno mesto na kvalifikacijah pred dirko motociklistov, na enem od treningov pa doživel tudi spektakularen padec.

Skubic ta konec tedna v Laguni Seca v ZDA nastopa na dirki v razredu do 600 ccm, imenovani tudi Daytona sportbike 600. Ljubljančan je opravil s kvalifikacijami in se uvrstil na glavno dirko v svojem tekmovalnem razredu, torej razredu, ki nastopa neposredno pred samo dirko v razredu moto GP.

Skubic, ki je sicer ciljal na uvrstitev v kvalifikacijah nekje do 20. mesta, je bil vseeno zadovoljen z rezultatom, saj je konkurenca izjemno huda, poleg tega si je na enem izmed treningov privoščil še spektakularen padec, pri katerem sta tako on kot njegova dirkalna yamaha R6 ostala v večji meri nepoškodovana. Skubic jo je odnesel z le nekaj modricami in udarci, motor pa je bil nekoliko poškodovan od drsenja po tleh, a so ga fantje iz ekipe Inotherm Yamaha do jutra že popravili. Kot rečeno, Skubic štarta na uvrstitev vsaj med dvajseterico, medtem ko se uvrstitev med petnajsterico najboljših počasi odmika, saj bodo posledice njegovega padca znane šele jutri zjutraj.

Boštjan Skubic
Boštjan Skubic FOTO:

"Z današnjim dnem sem zadovoljen, saj smo kvalifikacije zaključili nedaleč od tam, kjer smo prvotno načrtovali. Še vedno verjamem, da je uvrstitev med petnajsterico dosegljiva, zato se bom potrudil na vso moč. Glede na pomanjkanje vožnje, ob padcu sem namreč izpustil celotni trening, se vidi, da stezo še vedno nekoliko spoznavam. Na srečo nisem poškodovan in tudi moj motor je ostal kolikor toliko v enem kosu. Menim, da se mi je padec zgodil povsem po lastni krivdi, saj sem bil nekoliko nepazljiv ob podiranju motocikla v desni ovinek, spodneslo mi je motor in le odpeljal sem se v pesek. Zjutraj je bilo namreč tako hladno, da so zaradi mraza in megle celo dvakrat premaknili predviden začetek našega prvega prostega treninga in kvalifikacij. Hladen asfalt ni ponujal tako rekoč nobenega oprijema. Jutri me bodo kosti nedvomno bolele precej bolj kot danes, a stisnil bom zobe in tudi s 26. mesta bom kar čim prej po štartu skušal priti za vodilne dirkače," je povedal Skubic.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikson1402
25. 07. 2011 16.48
IN BRAVO BOŠTJAN !!!
mikson1402
25. 07. 2011 16.47
joze , to pa je bila samohvala...... NIKOLI CULI ZA TEBE.....MORDA PA SI VOZIL BMX.....
Jože Zaplati?
25. 07. 2011 12.16
Skubic čakam na meil iz AMERIKE od sina, da mi bo napisal kaj tam počneš in kake rezultate ustvarjaš v AMERIKI v razredu 600 DAJTONA takrat bom lahko pokomentiral kaj več znanega za javnost padcev ti pa ne želim niso prijetni sem jih okusil v svoji dolgoletni tekmovalni karieri. Ko boš 50 let v moto športu aktiven se pa morda kje vidva.