Drugi športi

Slovencem zaprta vrata lige SEHA?

Veszprem, 29. 03. 2015 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik regionalne rokometne lige SEHA Mihajlo Mihajlovski očitno na slovenske klube v omenjenem tekmovanju ne računa več. Na novinarski konferenci je poudaril, da so se s Slovenci lani ’opekli’.

V najbolj rokometnem madžarskem mestu Veszpremu bo drevi pade zastor na letošnjo sezono regionalne lige SEHA, za krono pa se bosta udarila MKB Veszprem in Brest Meškov. V finalu bosta igrala tudi dva slovenska igralca, in sicer za Madžare Gašper Marguč in za Beloruse Simon Razgor. Vzporedno z zaključnim turnirjem najboljše četverice pa se je odvijal tudi sestanek vodstva tekmovanja, na katerem ni bilo govora o morebitnem slovenskem pridihu tekmovanju v naslednji sezoni.

Celjani tako očitno še nekaj časa ne bodo nastopili v regionalni ligi.
Celjani tako očitno še nekaj časa ne bodo nastopili v regionalni ligi. FOTO: Miro Majcen

To pomeni, da s Celjem Pivovarno Laško in velenjskim Gorenjem, vodstvo lige še ne računa. "Menimo, da bi bil lahko turški Bešiktaš dober kandidat, če bo izpolnjeval vse pogoje. Klub prihaja iz velikega mesta, iz Carigrada, imajo izjemno dvorano in to je tisto kar iščemo. Njihova prednost je tudi dejstvo, da so letos igrali ligo prvakov," je na novinarski konferenci povedla Mihajlo Mihajlovski, ki si bo močno prizadeval, da bi prihodnjo sezono v tekmovanju nastopal drugi največji madžarski klub Pick Szeged.

S Slovenci so se opekli
Lani je vse kazalo, da se bosta tekmovanju priključila tudi najboljša slovenska kluba, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, a očitno imata do nadaljnjega zaprta vrata SEHA. "Kar zadeva druge kandidate, ne bi pretirano špekuliral. Vsi vemo, kako smo se lani opekli s Slovenci," je previden Mihajlovski, ki je s tem jasno sporočil, da bodo morali Slovenci na naslednjo priložnost za vstop v ligo , še nekoliko počakati.

Spomnimo, da sta bila oba slovenska kluba pripravljena vstopiti v tekmovanje, a pod pogoji, ki so veljali ob ustanovitvi lige. Takrat namreč ni bilo nikakršne pristopnine, ki je postala stalnica z lansko sezono. Ob tem dodajmo, da je vodstvo tekmovanja podpisalo novo 4-letno pogodbo z generalnim pokroviteljem tekmovanja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Silvester Ali? 1
30. 03. 2015 16.02
le zakaj bi slovenski klubi šli v neresno ligo?
giovanni2
31. 03. 2015 09.20
Če bi se kdaj ukvarjal s športom, bi razumel zakaj.
mafija leva drogeraška
29. 03. 2015 14.32
+12
"V najbolj rokometnem madžarskem mestu Veszpremu bo drevi pade zastor na letošnjo sezono regionalne lige SEHA," - ne razumem čisto nič. itak, če pa je avtor M.F., ki je danes že pisal o sestradanemu gledalcu. polom.
Bigbadjohn
29. 03. 2015 18.11
+0
A tisto o "morebitnem slovenskem pridihu tekmovanju v naslednji sezoni si razumel" ? Ali Slovenci temu tekmovanju dihajo za ovratnik, ali celo kličejo Mihajlovića in potem le sopejo v slušalko?