Drugi športi

Slovenci na uvodni tekmi EP povedli proti Srbom, nato pa v beograjski Areni prejeli petardo

Beograd, 02. 02. 2016 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v uvodni tekmi desetega evropskega prvenstva v Beogradu izgubila proti Srbiji z 1:5 (1:1). Izbrance Andreja Dobovičnika druga tekma v skupini A čaka v četrtek, ko bo tekmec Portugalska, četrta s prejšnjega EP. Takrat bo za upe po napredovanju v četrtfinale pomenila le zmaga.

Slovenci so odlično začeli dvoboj s Srbi, nato pa popustili ... (Foto: Starsportphoto)
Slovenci so odlično začeli dvoboj s Srbi, nato pa popustili ... (Foto: Starsportphoto) FOTO: Starsportphoto
Slovenija je izjemno začela dvoboj, katerega začetni udarec je izvedel ambasador prvenstva Dejan Stanković, nekdanji srbski nogometni reprezentant.
Slovenijo v Srbiji zastopajo Kristjan Čujec (Nacional), Matej Fideršek (Proen Maribor), Alen Fetić (Proen Maribor), Nejc Hozjan (Montesilvano), Uroš Kroflič (Dobovec Pivovarna Kozel), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (Oplast Kobarid), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Proen Maribor), Tilen Štendler (Adriatica) in Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel).
Po prostem strelu Roka Mordeja in udarcu Gašperja Vrhovca je žogo pred golom v mrežo v tretji minuti preusmeril Igor Osredkar, za katerega je bil to že 64. zadetek v reprezentančnem dresu.

Po nekaj nevarnih napadih Srbov pa so si v 13. minuti Slovenci priigrali lepo priložnost za podvojitev vodstva, a se je Uroš Kroflič ob strelu malce zapletel oziroma zgrešil žogo. V 14. minuti pa so Srbi izenačili, kazenski streli z desetih metrov je uspešno izvedel Slobodan Janjić. Srbi so bili nevarnejši do konca polčasa, že po 36 sekundah drugega dela pa so povedli, potem ko je zadel Mladen Kocić. V 27. minuti so gostitelji še povečali prednost, ko je z desne strani zadel še Slobodan Rajčević. Kocić je v 30. minuti zadel za 4:1, kar je že odločilo zmagovalca. Za nameček je v 34. minuti Marko Pršić povedel že na 5:1, ko je zadel prazno slovensko mrežo izpred svojega kazenskega prostora.

Dejan Stanković je izvedel začetni udarec uvodne tekme EP v Beogradu. (Foto: Starsportphoto)
Dejan Stanković je izvedel začetni udarec uvodne tekme EP v Beogradu. (Foto: Starsportphoto) FOTO: Starsportphoto

"Pričakovali smo več od te tekme. Vedeli smo, da bo naporno, zahtevno. Zaslužena zmaga Srbije, za to raven tekmovanja smo naredili preveč napak v igri in mislim, da nas je to stalo točk," je dejal selektor Andrej Dobovičnik, Osredkar pa dodal: "Škoda, da smo to izpustili. Vodili smo 1:0, imeli še nekaj priložnosti, ampak imam občutek, da so sodniki - pa ne bi iskal vzrokov za poraz pri njih - piskali veliko prekrškov v korist Srbije. Zaradi tega smo tudi dobili zadetek za 1:1. Malce nas je potrlo, ampak smo imeli še vedno ugoden izid. Tisti zadetek za 2:1 pa nas je presekal, prehitro smo ga dobili, potem pa je koncentracija padla. Škoda, res škoda."

Slovenija in Srbija sta sicer pred 11.000 gledalci, kar je četrti največji obisk na prvenstvih stare celine, odigrali deveto medsebojno tekmo, Srbi so dosegli že šesto zmago, Slovenija ostaja pri dveh, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

Izid:
Slovenija : Srbija 1:5 (1:1)

Srbi so se izkazali za premočnega nasprotnika. (Foto: Starsportphoto)
Srbi so se izkazali za premočnega nasprotnika. (Foto: Starsportphoto) FOTO: Starsportphoto
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LAC
03. 02. 2016 10.04
+5
To že dolgo ni bilo videno. Vse gole smo prejeli skozi "uhice"!
bublika
03. 02. 2016 09.54
+4
...no pa tla so bila neravna, pa žoga nekak oglata, pa to....
nikica7
03. 02. 2016 09.20
+4
Tekmo so zasluženo dobil srbi,slovenci pa ze spet krivijo sodnike za poraz
zalitasve?ka
02. 02. 2016 21.20
+3