Drugi športi

Slovenci v zlato ligo z 'novim selektorjem'

Ljubljana, 17. 04. 2018 13.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije je pred novim velikim projektom, saj člansko izbrano vrsto čaka igranje v evropski t.i. zlati ligi, ki je nekakšna tolažilna nagrada za zasedbo, ki si je na igrišču priigrala svetovno ligo.

Elitna skupina svetovne odbojkarske lige za slovensko člansko reprezentanco ostaja želja. Slovenci bodo namreč igrali v evropski oz. t.i. zlati ligi. V skupini B tekmovanja bodo njihovi tekmeci odbojkarji Turčije, Nizozemske in Ukrajine, vodilni predstavniki Odbojkarske zveze Slovenije pa so skupaj s strokovnim štabom sklenili, da bo tekmovanje služilo kot nekakšna razvojna liga za obetavne igralce. To pomeni, da se Slovenija v evropski ligi ne bo borila v najmočnejši zasedbi, ampak bo manjkalo deset pomembnih članov izbrane vrste, ki je nastopila na zadnjem evropskem prvenstvu.

Samo Miklavc (levo) se bo intenzivno ukvarjal z ekipo za evropsko ligo.
Samo Miklavc (levo) se bo intenzivno ukvarjal z ekipo za evropsko ligo. FOTO: Aljoša Kravanja

Tudi selektor Slobodan Kovać. Na klopi ga bo vse do začetka priprav na svetovno prvenstvo nadomeščal njegov pomočnik Samo Miklavc, ki mu bo pri delu pomagal Sebastjan Škorc. Slednji bi utegnil v članski izbranci vrsti zamenjati tudi nekdanjega drugega pomočnika Kovaća Dejana Vulićevića, ki je pred kratkim sprejel ponudbo s Šrilanke, kjer opravlja vlogo selektorja članske izbrane vrste.

Seznam igralcev za evropsko ligo
Uroš Planinšič (Maribor), Aleš Kök (Triglav Kranj), Matija Jereb (Salonit Anhovo), Matic Vrtovec (Salonit Anhovo), Jernej Detela (Maribor), Tonček Štern (Blu Volley Verona), Dane Mijatović (Noliko Maseik), Jan Kozamernik (Trentino Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volley), Matic Videčnik (ACH Volley), Diko Purić (ACH Volley), Jure Okroglič (Calcit Volley), Primož Vidmar (Calcit Volley), Jan Klobučar (MKS Bedzin), Žiga Štern (Stade Poitevin), Matej Kök (ACH Volley), Urban Toman (Triglav Kranj), Klemen Hribar (Calcit Volley)

Julija na delu popolna zasedba
Drugi del priprav bo reprezentanca, takrat v polni zasedbi, začela julija, ko se bodo slovenski odbojkarji pripravljali na nastop na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Slovenski odbojkarji bodo igrali v skupini A v Firencah, skupaj z Dominikansko republiko, Japonsko, Belgijo, Argentino in Italijo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.