Odbojka

Slovenci zadnjo pripravljalno tekmo končali s porazom proti Srbom

Beograd, 17. 08. 2017 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska odbojkarska izbrana vrsta je v srbski prestolnici morala priznati premoč srbski reprezentanci s 3:2 (28, 19, -20, -9, 6). V tekmi polni preobratov so se namreč bolj izkazali domačini, vendar pa bo poraz potrebno hitro pozabiti, saj Slovence v prihodnjih dneh že čaka evropsko prvenstvo na Poljskem.

Slovenska odbojkarska reprezentanca - 13
Slovenska odbojkarska reprezentanca - 13 FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Beogradu odigrala predzadnje pripravljalno srečanje pred nastopom na evropskem prvenstvu na Poljskem. Naši odbojkarji so morali na tekmi, ki je bila polna preobratov, Srbom priznati premoč s 3:2 (28, 19, -20, -9, 6). Slovenski in srbski odbojkarji so se srečali že maja, v Šoštanju in Ljubljani, med pripravami na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Obe moštvi sta takrat zabeležili po eno zmago, povratna obračuna v Beogradu pa so bolje začeli Srbi, ki so po več kot dveh urah boja, za zaprtimi vrati, slavili s 3:2 v nizih. Tekmo v Beogradu so bolje odprli gostitelji, ki so po nekaj napakah naše vrste povedli z 8:4, a so slovenski odbojkarji, po nekoliko slabših uvodnih minutah, hitro ujeli ritem ter z dobro igro v bloku in obrambi razliko povsem stopili (7:8). Ritem so sicer še naprej narekovali Srbi, ki so zadnjič vodili s 14:13, po točkah Alena Šketa pa so se v ospredje prebili Slovenci (15:14). Varovanci Slobodana Kovača so pobegnili še na 19:16, nato pa so gostitelji prišli do štirih zaporednih točk ter v napeti končnici slavili s 30:28.

Slovenska odbojkarska reprezentanca - 6
Slovenska odbojkarska reprezentanca - 6 FOTO: Aljoša Kravanja

Na začetku drugega niza so naši odbojkarji precej popustili in Srbom omogočili, da so si hitro nabrali kar sedem točk naskoka (10:3). V nadaljevanju je v slovenski vrsti spet stekla igra v napadu, razigrala sta se Tine Urnaut in Mitja Gasparini, točke je dodal še Alen Pajenk, razlika pa se je tako precej zmanjšala (13:8 in 15:12). V končnici seta so bili Slovenci Srbom že povsem blizu (21:19), a jim preobrat vseeno ni uspel. So pa zato naši odbojkarji dobili tako tretji, kot četrti niz, oba precej prepričljivo s 25:20 in 25:19, pri čemer je slovenski selektor priložnost za igro ponudil vsem igralcem. V obeh setih so bili Slovenci prepričljivejši v vseh elementih igre, in ko so si tako v enem, kot v drugem, do drugega tehničnega odmora nabrali večjo prednost, je do konca niso več izpustili iz rok. V odločilnem petem nizu so bili precej boljši Srbi, ki so povedli s 5:2, v nadaljevanju pa so razliko še povečali (10:5). Zaključek seta je bil tako le še formalnost.

Srbija: Okolić, Kovačević 14, Katić 1, Petrić 8, Skundrić, Stanković 3, Ivović 8, Jovović 3, Buculjević, Atamasijević 12, Luburić 8, Majstorović, Podraščanin 1, Rosić, Lisinac 8, Krsmanović 3. Selektor: Nikola Grbić.

Slovenija: Štern T. 5, Pajenk 8, Štern Ž. 1, Kozamernik 7, Šket 22, Gasparini 11, Vinčić, Štalekar, Koncilja 2, Klobučar 1, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 12. Selektor: Slobodan Kovač.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.