Drugi športi

Slovenija na 59. mestu po številu medalj

Peking, 17. 09. 2008 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po končanih vseh disciplinah na letošnjih paraolimpijskih igrah v Pekingu je na vrhu seznama dobitnic medalj Kitajska.

Jože Flere se je okitil s srebrnim odličjem.
Jože Flere se je okitil s srebrnim odličjem. FOTO: Reuters

Domači športniki so osvojili 89 zlatih, 70 srebrnih in 52 bronastih ter s skupaj 211 kolajnami krepko prehiteli vse tekmece. Slovenija je na 59. mestu med 76 državami, ki iz Pekinga odhajajo z medaljami. Na drugem mestu po številu medalj je Velika Britanija s 102, od tega 42 zlatimi, tretji pa so Američani z 99, od tega 36 najžlahtnejšimi.

Slovenski izkupiček, ena srebrna kolajna atleta Jožeta Flereta in bronasti namiznoteniške igralke Mateje Pintar in strelca Franca Pinterja, je našo državo uvrstil na 59. mesto. Skupno se je od 148 držav, kolikor jih je nastopalo na Kitajskem, na seznam dobitnic medalj uvrstilo 76 držav udeleženk.

Ugasnil paraolimpijski ogenj

Ugasnil je tudi paraolimpijski ogenj in v Pekingu so zastavo Mednarodnega paraolimpijskega komiteja predali naslednjemu prireditelju - Londonu 2012. Podobno kot pri olimpijskih igrah je bilo tudi zadnje dejanje paraolimpijskih bolj sproščeno kot uvodna slovesnost. Prireditelji so lahko več časa namenili barvitemu kulturnemu programu, saj so namesto mimohoda športnikov tokrat na stadion Ptičje gnezdo prišli le nosilci zastav posameznih držav. Slovenski zastavonoša je bil Jože Flere.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ttkxx
17. 09. 2008 17.28
Dajmo naši!!!!!!