Drugi športi

Slovenija dobila nasprotnike na OI: v Riu z Egiptom, Nemčijo, Švedsko, Poljsko in Brazilijo

Rio de Janeiro, 29. 04. 2016 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Riu de Janeiru so izžrebali skupine olimpijskega rokometnega turnirja. Slovenci bodo na avgustovskih olimpijskih igrah igrali v skupini B z Egiptom, Nemčijo, Švedsko, Poljsko in gostiteljico Brazilijo.

Slovenci bodo igrali v skupini B.
Slovenci bodo igrali v skupini B. FOTO: Terme Čatež rokomet

V skupini A so Argentina, Katar, Hrvaška, Danska, Francija in Tunizija. Slovenija bo igrala proti zmagovalki kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Poljski, Švedski, drugouvrščeni reprezentanci na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju (zadnjo medsebojno tekmo sta Slovenija in Švedska odigrali prav na omenjenem turnirju, zmage s 24:23 so se veselili Skandinavci), drugouvrščeni ekipi s kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Tuniziji, evropski prvakinji Nemčiji in afriškemu prvaku Egiptu. "Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet, že tretjič letos, se bomo pomerili z neugodnimi Švedi, gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši in veliko bolj neugoden od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine. Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo bolj ugodnega tekmeca v četrtfinalu," je po žrebu razmišljal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Izžrebali so tudi skupini ženskega rokometnega turnirja. V skupini A so Brazilija, Angola, Španija, Črna gora, Romunija in Norveška, v skupini B pa Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska in Francija. Predtekmovalni del tako moškega kot ženskega turnirja bo potekal v dveh skupinah, v vsaki je po šest moštev. Najboljše štiri se uvrstijo v četrtfinale. Rokometne boje do gostila Arena Futura, potekali bodo med 6. in 21. avgustom.

Slovenski rokometaši so bili dvakrat na OI. Leta 2000 so v Sydneyju končali na osmem mestu, leta 2004 v Atenah pa na 11. Na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti so olimpijski prvaki postali Francozi, prvakinje pa Norvežanke.

Žreb moškega olimpijskega turnirja v rokometu v Riu: 
Skupina A: Francija, Danska, Hrvaška, Tunizija, Katar, Argentina.
Skupina B: Poljska, Slovenija, Švedska, Brazilija, Nemčija, Egipt. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ranzo
30. 04. 2016 10.09
+0
Skupina A trikrat močnejša
boletus
30. 04. 2016 14.05
catman
30. 04. 2016 09.38
Kako se je že v različnih športih dogodilo na reprezentančnem nivoju, v tem primeru zgleda, da ko dobiš Švede, se jih zaboga ne znebiš. Upam pa na vsaj ponovitev špilev odbojkašev..., končna uverstitev je možna tudi tam tam.
NejkoSLO
30. 04. 2016 09.23
+2
vsekakor smo sposobni bit 1. v skupini... je pa res da bodo mogli igrat vrhunsko in zbrano...za podcenjevat ni prav nobene ekipe :-)
BOZICEKSLO
29. 04. 2016 21.36
+4
Uhhh. Prosta zraven in zvizeha ter kaksnega kozlino ce cehte nebo hotel. Pa bomo ze nekako. Poljska, spet svedska bodo nevarne.. Seveda tudi Nemcija
NoExit
29. 04. 2016 20.53
-3
A bodo kanon foter ...
boletus
30. 04. 2016 14.07
Komu? Realno vsaj drugo mesto v skupini in četrtfinale. Prvič smo blizu medalji. Gremo, naši!