VIDEO: Kavtičnik: Nemci ne bodo tako padali kot Makedonci in sodniki ne bodo vsakih pet sekund dosojali izključitev

Za slovenske rokometaše se uvodna tekma z Makedonci ni razpletla po pričakovanjih, po dnevu premora pa jih že v ponedeljek ob 18.15 čaka nova zahtevna preizkušnja na evropskem prvenstvu na Hrvaškem proti aktualnim prvakom stare celine iz Nemčije. Kot sporočajo iz slovenskega tabora, je treba 'katastrofalno sojenje' hitro pozabiti in se dobro pripraviti na Nemce.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nemčija je na Hrvaško pripotovala kot ena glavna favoritinj za končno zmago, svojo papirnato vlogo pa je potrdila tudi na prvem dvoboju, ko je Črno goro dobesedno odpihnila z 32:19.

"Tekma je bila, kakršna je bila. Pogledal sem si jo še enkrat včeraj zvečer. Nimam besede nad sojenjem. Nerad komentiram to, ampak res je bilo katastrofalno. Nimam kaj reči. To moramo pozabiti, sledijo Nemci. Odigrati moramo, kot znamo, še veliko bolje kot z Makedonci. Nemci ne bodo tako padali kot Makedonci in sodniki ne bodo vsakih pet sekund dosojali dveminutnih izključitev," je našemu novinarju Žigi Lesjaku v Zagrebu povedal kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik. 

Slovenija- Makedonija - 11

Slovenci upajo, da jih bodo navijači podprli tudi na prihajajočih tekmah EP na Hrvaškem. (Foto: Damjan Žibert)

Smo takšna 'klapa', da nekih zamer in težkih besed ni bilo. Treba je čimprej pozabiti tekmo z Makedonijo in se pripraviti na Nemce.
Žiga Mlakar

V slovenskem taboru nimajo časa za lizanje ran po bolečem porazu z Makedonci (24:25), po izgubljenih točkah pa se je močno poslabšal tudi njihov izhodiščni položaj za drugi del tekmovanja, ki bo v Varaždinu. A pot do hrvaškega Zagorja je še zelo dolga, izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića, ki je bil po porazu na uvodni tekmi besen na romunska sodnika, morajo v skupinskem delu odigrati še dve zahtevni preizkušnji: v ponedeljek jih čakajo Nemci, v sredo pa še Črnogorci. Končni razplet v zagrebški skupini C bo odvisen tudi od preostalih tekem drugega in tretjega kroga, po njih se bodo v drugi del uvrstile tri najboljše izbrane vrste in se nato križale z najboljšimi tremi iz skupine D (Danska, Španija, Madžarska in Češka).

"Smo takšna 'klapa', da nekih zamer in težkih besed ni bilo. Treba je čimprej pozabiti tekmo z Makedonijo in se pripraviti na Nemce. Analizirali jih bomo in se pripravili nanje. Tudi z njimi gremo na zmago," pa je razložil Žiga Mlakar.

"Na tekmi z Nemčijo mora biti naša obramba na najvišji ravni. Od prve do zadnje minute mora biti čvrsta in kompaktna, hkrati pa moramo preprečiti nemško tranzicijo v igri. V tem elementu igre so naši naslednji tekmeci izjemno močni, da ne govorim o njihovi zelo močni obrambi. Pri tem pa ne smemo pozabiti še na dva odlična nemška vratarja – Andreasa Wolffa in Silvia Heinevettra," je pred ponedeljkovim dvobojem za STA dejal Vujović.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 52
 
agt2004 15.01.2018 09:45:13
Mi smo nemce tovkli samo 1945 leta pa še takrat s pomočjo rusov in amerikancev.
Več komentarjev