Drugi športi

Slovenke povedle z 2:0, a nato izgubile

Brno, 16. 09. 2016 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenske odbojkarice so dobro začele uvodno srečanje kvalifikacij za EP 2017 in v Brnu proti Belorusiji povedle z 2:0 v nizih. Tekmice so v nadaljevanju izenačile na 2:2 in izsilile peti niz, v katerem so si v napetem obračunu zagotovile zmago s 3:2.

Slovenske odbojkarice so tekmo začele motivirano in zbrano ter z dobrim sprejemom podajalki Sari Najdič omogočale organizacijo uspešnih napadov, ki jih je večinoma zaključevala Iza Mlakar. Varovanke Bruna Najdiča so ob tem zelo dobro igrale tudi v bloku in obrambi ter si hitro zagotovile vodstvo s 6:3. V napadu je bila še naprej nezaustavljiva Mlakarjeva, točke sta dodajali Monika Potokar v napadu in Tina Grudina na začetnem udarcu. Prednost je zrasla na 12:6 in tudi v nadaljevanju Slovenke niso popuščale. Držale so visok ritem igre, z dobrimi začetnimi udarci Saše Planinšec pa tekmice prisilile v številne napake. Pri 22:10 je bilo jasno, da bo šel prvi niz v roke naših deklet, ki so se veselile zmage s 25:13. Začetek drugega niza je bil prav tako obetaven kot zaključek prvega, saj so slovenske odbojkarice z dvema dobrima napadoma Potokarjeve in na račun napak Belorusinj povedle s 4:0, prednost pa do prvega tehničnega odmora, po novem uspešnem napadu Mlakarjeve, še povišale na 8:3. Tudi po prvi prekinitvi se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Naše odbojkarice so z dobrimi začetnimi udarci, z borbenostjo v obrambi, kjer je odlično igrala Katja Medved ter uspešnimi varanji v protinapadih Marine Cvetanović in Potokarjeve nizale točko za točko ter povedle s 15:7. Tekmice niso mogle držati stika z razpoloženimi slovenskimi odbojkaricami (21:11), a so Belorusinje zatem, prek kapetanke Kavalchukove, najprej prišle do treh zaporednih točk, nato pa izničile še tri zaključne žoge (24:19). Najdič je vzel odmor in opravil menjavo Cvetanovićeve z Anjo Zdovc, nato pa je Mlakarjeva zaključila napad za zmago s 25:20. Tretji niz so nekoliko odločneje začele Belorusinje (3:1) ter z asom Kavalchukove povedle s 6:3. Po novi točki tekmic je bil Najdič primoran svoje igralke, ki so prvič na tekmi nekoliko več grešile pri začetnih udarcih in tudi v napadu, poklicati na klop. Prednost tekmic se je znižala na tri točke, na 8:5, a je sledila nova serija.

Slovenske odbojkarice so imele zmago že (skoraj) v žepu ...
Slovenske odbojkarice so imele zmago že (skoraj) v žepu ... FOTO: CEV

Tudi drugi polminutni odmor na zahtevo slovenskega stratega ni prinesel preobrata, razigrane Belorusinje so namreč odlično servirale, dobro pa so igrale tudi v bloku in predvsem v napadih in protinapadih. Pri vodstvu 21:12 so na servis Najdičeve naše še prišle do dveh točk, v nadaljevanju dosegle še štiri, a so se prepričljive zmage s 25:16 vseeno veselile tekmice. Začetek četrtega niza je pripadel Slovenkam, za vodstvo s 3:1 je poskrbela Cvetanovićeva. Naše so vodile še s 5:3, na 6. točki pa so jih beloruske odbojkarice prvič ujele. Novo izenačenje je, kljub vodstvu slovenskih odbojkaric z 9:6, sledilo na 9. točki. Najdič se je odločil za odmor, po katerem sta ekipi dosegali točko po točko in se izmenjevali v vodstvu, z dvema točkama naskoka pa so na drugi tehnični odmor odšle Belorusinje. Te so prednost, kljub preizkušeni dvojni menjavi Najdičeve z Mojco Božič in Mlakarjeve z Urško Igličar, še povišale, na 22:17. Še en polminutni odmor na zahtevo Najdiča ni prinesel preobrata, Belorusinje pa so z zmago s 25:20 izsilile peti niz. Začetek petega niza je pripadel našim dekletom, ki so na začetni udarec Najdičeve in z blokom Malasaijevi, prišle do prednosti s 3:0, tudi z nekaj sreče pa so Belorusinje hitro poravnale na 5:5. Zatem so si tekmice, na račun napak naših odbojkaric, priigrale vodstvo z 8:6, pri 10:7, ko Slovenke niso izkoristile svojih napadov, pa je Najdič zahteval odmor. Pri 13:9 so naše igralke na servis Nike Blagne dosegle dve točki, Belorusinje pa so za zmago s 15:12 izkoristile drugo zaključno žogo.

Izid:
Slovenija – Belorusija 2:3 (13, 20, -16, -20, 12)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

den456
16. 09. 2016 21.59
Dokler bo selektor Bruno Zgubić se lahko nadejamo samo podobnih "uspehov".