Drugi športi

Slovenke so si zagotovile dodatne kvalifikacije

Zürich, 06. 12. 2014 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. krogu prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015 v Zürichu premagala Belorusijo s 35:33 (17:18) in si izborila igranje v dodatni tekmi za nastop na SP.

"Dosegli smo pomembno zmago, ki smo jo vsi zelo veseli. Današnja tekma je bila zahtevna, za zmago smo se morali pošteno potruditi, Belorusija se je izkazala za zelo težko tekmico," je po zmagi dejala selektorka Marta Bon, o celotnem turnirju, ki ga je Slovenija končala s 100-odstotnim izkupičkom, pa je povedala: "Z našimi nastopi v Zürichu sem zelo zadovoljna. Skozi turnir smo stopnjevali našo pripravljenost in najboljšo predstavo prikazali prav na najbolj pomembni zadnji tekmi. Na tekmi z Belorusijo smo sami sebi in drugim pokazali, da smo čedalje bolj kakovostna in mentalno trdna reprezentanca, kar je lepa osnova pred junijskima dodatnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem."

Marta Bon
Marta Bon FOTO: Damjan Žibert

Slovenske rokometašice so bile v uvodni tretjini v rezultatskem primanjkljaju, vseskozi so lovile in dohitevale tekmice, ki jim nikoli niso ušle za več kot dva gola, po dveh zaporednih zadetkih Ane Gros pa so si v 21. minuti prvič priigrale dva gola prednosti (13:11). Do tedaj se je na igrišču odvijal neizprosen boj za vsako žogo, v izdihljajih prvega polčasa pa so Slovenke nekoliko popustile in v 29. minuti zaostale s 16:18, po golu razpoložene Grosove pa na velik odmor odšle z minimalnim zaostankom (17:18).

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so po dveh zanesljivih zmagah nad Švicarkami s 27:21 in Grkinjami z 39:23 po hudem boju ugnale še Belorusinje in si izborile dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015, ki bosta na sporedu v prvi polovici junija prihodnje leto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.