Drugi športi

Slovenska aduta za SP sta Roglič in Mezgec

Ljubljana, 12. 09. 2017 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bergen bodo zavzeli cestni kolesarji, ki se bodo en teden borili za medalje na svetovnem prvenstvu. Na Norveško potuje 20 slovenskih tekmovalcev, glavna aduta v boju za mavrično majico bosta Primož Roglič, ki bo napadal medaljo v vožnji na čas, ter Luka Mezgec, ki bo skušal sprintati za čim višja mesta na cestni dirki.

Selektor članske reprezentance Andrej Hauptman je v ekipo za SP izbral Primoža Rogliča, Luko Mezgeca, Jana Polanca, Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in Luko Pibernika. Roglič in Tratnik bosta pedala poganjala v vožnji na čas, sicer pa bosta del svoje ekipe, prvi v dresu LottoNl-Jumba, drugi v dresu CCC Sprandi Polkowice, že v nedeljo na ekipni vožnji na čas. Zatem oba čaka še posamični kronometer.

Hauptman ima sladke skrbi s pripravljenostjo svoje ekipe in ima številne adute za cestno dirko. O rezultatskih pričakovanjih ni želel razpredati, meni, da so kolesarji letos večkrat pokazali, kakšne je njihov domet.Junak letošnje dirke po Franciji Roglič si je po koncu Toura vzel nekaj časa za odmor, nato je začel s pripravami na vrhunec reprezentančne sezone na Norveškem.

"Ni bilo težko najti motivacije. Hitro sem bil osredotočen na SP. Bomo videli. Ni kaj veliko za govoriti in obljubljati. Težko bo, želja in motiviranost bosta odločala. Kronometer mi je v velik izziv. Z veseljem ga pričakujem, ker je vse prej kot raven," so misli strnil Roglič.

"Treba bo pokazati voljo, željo, borbenost. Na koncu je krog po mestu, treba bo biti zbran. Imamo zelo dobro ekipo, tudi mešano za kakšna presenečanja. Mezgec je kapetan. Če pride do sprinta, je on glavni mož," je dodal Polanc.

V uvodni disciplini SP, ekipnem kronometru, bodo tudi kolesarke BTC City Ljubljane, ki ciljajo na končno uvrstitev v prvo deseterico. Selektor ženske ekipe Gorazd Penko je za cestno dirko izbral Polono Batagelj, Uršo Pintar in Špelo Kern. V posamični vožnji na čas Slovenk ne bo.

Ekipo mlajših članov pod taktirko Martina Hvastije sestavljajo Matic Grošelj in Izidor Penko, ki bosta nastopila tako v vožnji na čas kot cestni dirki, ter Žiga Jerman, Tadej Pogačar in Gašper Katrašnik, ki bodo moči usmerili v cestno dirko. Mladinsko vrsto, ki jo bo vodil Andrej Cimprič, sestavljajo Nik Čemažar in Luka Sagadin, ki bosta dirkala v obeh disciplinah, Marko Hozjan, Aljaž Jarc in Aljaž Omerzel. Selektor mladink Martin Krašek bo na Norveškem računal na Karin Penko, ki bo nastopila tako v kronometru kot cestni dirki. SP se bo začelo v nedeljo z ekipnimi vožnjami na čas, zatem pa od ponedeljka do srede sledijo vožnje na čas, od petka do nedelje pa cestne dirke.

Primož Roglič (levo)
Primož Roglič (levo) FOTO: STA
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?udežni de?ek
15. 09. 2017 09.01