Drugi športi

Slovenska reprezentanca na čelu s Timom Gajserjem v Italijo po odmevno uvrstitev

Ljubljana, 20. 09. 2016 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanska Maggiora bo prizorišče pokala narodov v motokrosu, selektor Bogomir Gajser pa se je odločil, da bodo slovensko reprezentanco zastopali svetovni prvak razred MXGP Tim Gajser, Jan Pancar in Jernej Irt. Cilj Slovencev je preboj v finale A, želja pa uvrstitev med 10. in 15. mestom.

Tim Gajser bo vozil v razredu MXGP, Jan Pancar v MX2, Jernej Irt pa v open. V soboto so na sporedu kvalifikacije, 19 najhitrejših reprezentanc se bo neposredno uvrstilo v nedeljski finale A, zmagovalka finala B pa bo prav tako dobila mesto v finalu A. V Maggiori bo sicer dirkalo 39 reprezentanc.

"Prvič sem selektor, ponosen sem na to. Mislim, da sem dobro opravil preteklo delo, rezultati govorijo o tem. Izbor je bil strokoven. Moja domača proga je tako težka, kot nikjer v svetovnem prvenstvu. Že v Murski Soboti sem gledal čase, vožnje, nisem se oziral ne nobene zamere za nazaj. Sprva sem se odločil za pet tekmovalcev, nihče od teh ni bil še nikoli na moji progi. Pustil sem jim dvakrat po 15 minut, da so si jo ogledali, naštudirali linije. Nato sem po dva dal na progo, šel sem na stolp in opazoval," je izbor slovenske trojice pojasnil Bogomir Gajser.

Oče svetovnega prvaka Tima Gajserja pravi, da lahko Slovenija z nekaj sreče konča med 10. in 15. mestom, a se mora najprej kvalificirati v finale A. "S Timom ne bova tvegala. Mora biti nekje okrog petega mesta, preostala dva okrog 20. in bo dovolj za finale A. Važno, da nihče ne pade."

Bogomir in Tim Gajser
Bogomir in Tim Gajser FOTO: Damjan Žibert

Trenutno najbolj vroči motokrosist sveta Tim Gajser kljub dolgi in naporni sezoni obljublja, da je še vedno svež in pripravljen na nove dirke. "Breme SP sem odložil. Pritiska naslova je konec. Gremo lahko čisto sproščeno. Izgubiti nimamo kaj, lahko samo pridobimo, pokažemo, da se dobro vozimo. Vesel sem, da je selektor moj ata. Je najbolj izkušen, ve, kaj povedati, zna te pripraviti. Fantje to rabijo. Verjamem, da bomo skupaj dobro sodelovali," je bil dobro razpoložen Gajser.

"Prvi cilj je, da pridemo v finale A, da dobro odpeljemo kvalifikacije. Potem pa, če smo notri, samo sproščeno. Izgubiti nimamo kaj, samo pridobimo lahko. Dali bomo vse od sebe," napoveduje 20-letnik.

Vsi trije dirkači, pa tudi selektor, so na današnji novinarski konferenci večkrat poudarili dobro vzdušje, dobro pripravljenost, s tem pa so tudi pričakovanja visoka. "Vzdušje je v redu. Vsi smo v dobri formi, dobro pripravljeni. Imamo dobro ekipo, imamo dobre možnosti. Ampak to je ena tekma. Mi smo vajeni voziti individualno, tu pa moramo sodelovati trije. Malo drugače je. Opravili smo dva skupna treninga, jutri bomo še enega. Vzdušje je pravo, skupaj dobro delamo. Pričakovanja so visoka," je zaključil svetovni prvak.

Slovenija je na zadnjem pokalu narodov lani v francoskem Erneeju osvojila 21. mesto, leto poprej je bila nazadnje v finalu A. V latvijskem Kegumsu je osvojila 20. mesto, takrat pa si je Tim Gajser zlomil tri vretenca. Najboljša slovenska uvrstitev je sicer osmo mesto iz leta 1998.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moj ata je tajkun
21. 09. 2016 18.51
+0
sam tega Bogo-ta Gajserja prav občudujem,..res izjemen človek, ki je iz nič naredil največ kar se da,.....res da je malo fanatik..AMPAK TAKIM USPEVA,... prav rad ga poslušam:-)
THEdocktor
20. 09. 2016 20.23
+2
ZDA
20. 09. 2016 17.18
+3
fantje, z vami smo