Drugi športi

Slovenska trma brez meja, Velenškova do brona s strganimi kolenskimi vezmi: 'Če to ne bi bile OI ...'

Rio de Janeiro, 12. 08. 2016 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Serijski kovač slovenskih odličij z največjih tekmovanj Marjan Fabjan je v judoistično orbito izstrelil novo ime: Ana Velenšek je v četrtek kljub hudi poškodbi stisnila zobe in v velikem slogu prišla do bronaste kolajne. "Pred tekmo sem imela prednje vezi strgane, stranske natrgane in kot kaže, so šle tudi te," priznava Štajerka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Solze sreče
    02:33
    Iz 24UR: Solze sreče
  • Iz 24UR: In še bron
    00:51
    Iz 24UR: In še bron
  • Iz 24UR: Prihodnost juda
    02:06
    Iz 24UR: Prihodnost juda
  • Iz 24UR: Vztrajna športnica
    02:31
    Iz 24UR: Vztrajna športnica
  • Iz 24UR: Navijali tudi za druge naše olimpijce
    02:06
    Iz 24UR: Navijali tudi za druge naše olimpijce
  • Iz 24UR: Statistika naših olimpijcev je odlična
    01:18
    Iz 24UR: Statistika naših olimpijcev je odlična
Tudi tekmice so prepoznale izjemen podvig nepopustljive Velenškove (desno).
Tudi tekmice so prepoznale izjemen podvig nepopustljive Velenškove (desno). FOTO: STA
S tretjo kolajno na letošnjih igrah je Slovenija še utrdila prvo mesto na lestvici najuspešnejših držav (glede na število prebivalcev). Slovenija z 2.063.768 prebivalci po eno kolajno osvoji na 687.922 ljudi, druga je Nova Zelandija (štiri kolajne/4.595.700 prebivalcev/kolajna na 1.148.925 ljudi), tretja pa Estonija (ena kolajna/1.311.998 prebivalcev/kolajna na 1.311.998 ljudi).

Judoistka celjskega Sankakuja Ana Velenšek je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru spisala eno filmskih zgodb športa. V kategoriji do 78 kilogramov si je klub strganim sprednjim križnim kolenskim vezem in natrganim notranjim stranskim priborila bronasto kolajno. "Tudi med tekmo mi je v borbi v parterju dvakrat obrnilo koleno, takoj v prvi borbi in nato v polfinalu z Američanko. Pred tekmo sem imela prednje vezi strgane, stranske natrgane in kot kaže, so šle tudi te," je neposredno po nastopu povedala Velenškova in že v mešani coni potarnala, a se ji trese cela noga, nato je uživala na podelitvi kolajn, pretrpela še novinarsko konferenco ter takoj odšla v prvo zdravniško oskrbo. Tekmovalka se je hudo poškodovala pred mesecem in pol na pripravah in priznala, da je bila tik pred odpovedjo nastopa. "Če to ne bi bile olimpijske igre, se s trenerjem Marjanom Fabjanom ne bi spustila v to. A igre so izreden dogodek, ki je na vrsti vsaka štiri leta, zanje sem trenirala 20 let in si rekla 'probali' bomo. Zadnjih pet tednov sem trenirala po prilagojenem programu," je nadaljevala Velenškova.

Odločitev o nastopu ni bila samo njena. "Odločila sva se skupaj s trenerjem in sklenila, da ne vržem stran vseh let treninga, na koncu pa bo kar bo," pojasnjuje 25-letnica iz Šmartna v Rožni dolini pri Celju. Trener Marjan Fabjan je bil tudi tisti, ki je moral mesec pred igrami spremeniti njen način borbe. "Običajno se borim v kontaktu, zdaj pa v kontakt nisem smela iti, ker bi lahko prišlo do še hujše poškodbe in ne bi mogla nastopati naprej," pravi Štajerka. A tretja slovenska junakinja iz Ria na poti do iger opore po poškodbi ni imela le v trenerju in sotekmovalkah v klubu, temveč tudi v domačih: "Po diagnozi sem se sesula, pa so me trener, domači, pa tudi Tina navdali s pozitivno energijo, da bo šlo in da gremo naprej." Ne glede na poškodbo sta zjutraj padli Ukrajinka in Kubanka, v polfinalu je svetovna podprvakinja Velenškova izgubila z branilko naslova in kasnejšo prvakinjo Kaylo Harisson iz ZDA, v boju za bron pa je ugnala Nemko Luiso Malzahn ter se slednji na najlepši možen način oddolžila za poraz na letošnjem evropskem prvenstvu v Kazanu, kjer je do brona prišla Nemka.

Objem z legendo slovenskega juda - Marjanom Fabjanom.
Objem z legendo slovenskega juda - Marjanom Fabjanom. FOTO: STA

"Res je bilo težko. Po eni strani je bilo zaradi poškodbe veliko psihičnega pritiska, saj nisem vedela, kako se bo obnašalo koleno, a s trenerjem sva rekla, greva na vse ali nič. Na koncu se je to obrestovalo. Pomagal mi je tudi londonski nastop, kjer sem pred štirimi leti podlegla pritisku, a dobila dragoceno izkušnjo in zdaj sem vedela, kaj me čaka." Za poškodbo pa so vedele tudi tekmice, ki so v Južno Ameriko prav tako prišle z mislijo o osvojenem odličju. Na tatamiju v dvorani Carioce 2 ni bilo milosti. "To je bilo najbolj očitno v boju s Kubanko, ki me je grdo 'nabrcala'. A to smo pričakovali in tudi v klubu smo to vadili. Napadali so me na treningih, da sem pripravila koleno na te šoke," je še razkrila slovenska junakinja, ki je preživela najhujšo športno izkušnjo doslej, zdaj pa jo čaka naporno okrevanje.

Judoistke kontroverznega trenerja Fabjana so na olimpijskih igrah doslej osvojile pet kolajn. Celjski alfa in omega slovenskega juda se tako lahko pohvali z enakim številom kolajn kot blejski veslaški strateg Miloš Janša, a tekmovalci celjskega Sankakuja imajo po večini pred sabo vsaj še en olimpijski cikel in novo priložnost v Tokiu 2020. Pred igrami so se zaradi hude poškodbe Velenškove spet pojavili dvomi o trenerjevem delu, ki pa zdaj že skoraj dve desetletji s kolajnami dokazuje, da ve, kako do športnega uspeha. Vedno znova je tarča kritik zaradi izredno ostre discipline in zahtev do tekmovalcev, ki pa prisegajo na njegove metode. "Kaj naj rečem. Vedeli ste vi, da ima Ana strgano prednjo vez in poškodovano notranjo. To se je zgodilo pred mesecem in pol, natančneje 6. julija in za Ano takrat ni bilo rešitve in poti na olimpijske igre," razlaga Celjan, popolnoma predan judu in ne skriva, da ima pred največjimi tekmami zaradi velikih pritiskov, ki jih doživlja, tudi sam zdravstvene težave. Najhuje je s pritiskom. Da ima svojo voljo, svoj poseben način razmišljanja, ki pa prinaša olimpijske kolajne, je viden na vsakem koraku. Zgodba se je ponovila tudi pri Velenškovi, kjer so vsi zdravniški pregledi pokazali, da je poškodba tako huda, da mora na operacijo.

"Trdili so, da je operacija neizbežna in da je konec. Jaz sem strokovnjakom obljubil, da bo nastopila, v klubu pa sem pred vsemi povedal, da ne bo le nastopila, ampak, da se bo borila za kolajno, da bo zmagala in naj nihče ne pomisli, da ne. Rekel sem tudi, naj s skupno energijo v to verjamejo," dodaja Fabjan. Navkljub vsem strokovnim mnenjem je obdržal svoje cilje in za uresničitev poiskal svojo pot. Pri svojih odločitvah in vztrajanju pri pripravi na igre, s tekmovalko sta odločila skupaj, je vnovič poskrbel za govorice v judoističnih in športnih krogih: "Številni so me obsojali in obtoževali, da sem bolj pameten od vseh, a izkazalo se je, da imam prav." Fabjan pa priznava, da je bil to izredno naporen mesec, kakršnega si v življenju ne želi več. Najhuje je bilo na tekmi sami, kjer je tekmovalki že v prvi borbi obrnilo koleno, protibolečinska tableta pa ji je omogočila nadaljevanje. "Rekla je, da nič ne čuti in šla sva naprej v popoldanski del. V boju proti Američanki sem ji rekel, da naj mi da znak, če bo kaj narobe in da je konec. Pred zadnjo borbo sem ji nato rekel, da je potreben le še en moment, nekaj sekund in lahko zmagaš," uspešen dan in uresničitev svojih želja in ciljev še razlaga 58-letni Fabjan.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (206)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
13. 08. 2016 08.39
+3
Bravo punce same herojke...Fabjan pa trener stoletja...car juda sveta!
Sputnik
13. 08. 2016 08.17
-3
zakaj se izgovarja judo če se izgovarja Đudo če napišem tako da vsi razumejo?? upam da ne bomo čez kako leto ali dve zbirali denar za to žensko ker ne bo več mogla hodit
BlokiranZaradi24urFašizma
13. 08. 2016 08.35
+0
Ne izgovarja se đudo. Đudo izgovarjajo angleži oziroma iz angleškega govornega območja, ker tam se J bere kot Đ. Pa še to samo ti ki niso judoisti. Japonski način izgovorjave je J in večina nas v SLO izgovarja to z J. Judo. Japonec poudari zadnji O. Saj tako je z mnogimi rečmi. Tudi Silvester Stalone je lahko izgovorjen po Italiansko Stalone ali pa po ameriško Steloun.
AlternativeFacts
13. 08. 2016 09.11
Izgovarja se z Đ, sicr je ta bolj nem, ampak vseeno je, poudarek je pa na U, ne na O.... fonetično bi zapisali kot "džuudou"
AxisDei
12. 08. 2016 22.48
+9
Bravo Anamari! Tako sem ponosen na vse, še posebej na naše, ki imate letos res poseben element. Že natrgane kolenske vezi na eni nogi so mene tako bolele, da sem komaj hodil že na WC nekaj časa in so bile tudi eden izmed razlogov, da sem se ustavil na tekmovalni poti, Kaj šele, da bi s strganimi osvojil medaljo! Tisti, ki bolečine še ni izkusil, povem, da je sorodna temu, da imaš nogo v plamenih in ti meso gori, z živo, utripajočo bolečino. Ne želim hudega, pa prav povem, da bi bila dobra šola nekaterim kavčarjem, ki so pametni in arogantni na vse delo, ki je bilo do tega dneva vloženo v Luco, Ančko, Uršo, Adriana in druge!
caprioza
12. 08. 2016 21.56
+12
Fabjan bi moral biti predsednik vlade,ker mu več pomeni uspeh,kot denar.Drugače pa čestitke puncam
Arguss
12. 08. 2016 21.49
+7
To je odličen rezultat.Pametnjakovičem iz fotelja bo pa zmeraj nekaj falilo.
generaL666
12. 08. 2016 20.56
-14
Judo je popopnomA neuporaben sport ...jzt sm treniru fuul contact ...kickboks...5 let....in sm mel dvoboj z judistom ki je treniru ta sport 20 let ...v 15sekundah sm ga razbil...nc ni mogel....!!!
taurus111
12. 08. 2016 21.21
+6
Gene , če bi treniral sabljanje bi imel še več možnosti ? A je cilj športa "razbijanje", ne to ni športni šport !
AxisDei
12. 08. 2016 22.40
+4
Če bi res treniral 20 let, bi te stisnil v nekaj sekundah, verjemi mi, sem sam toliko časa preživel na tatamiju. Je pa res, da nekateri čutijo neznosno potrebo, da se hvalijo s ''črnim pasom'' iz juda, v resnici pa niso prišli dlje od ''rumenega''. Izven telovadnice se vse prenese.
Gospod .
13. 08. 2016 08.26
+0
Ne govori lazi. Ta ki bi 20 let treniru bi te hitro razstrgal.
generaL666
12. 08. 2016 20.51
-2
Osladno in pateticno...
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 19.33
+4
Dobro je da ste v teh slovenskih borbah laiki videli nekaj tehnik ki jih sicer redko vidite. Končni prijem, lomljenje roke in davljenje. Pri Velenškovi je malo manjkalo da bi končala borbo že prej z vzvodom (lomljenjem roke). Judo niso samo meti. Izvorni judo ima tudi udarce (judo kot borilna veščina), tekmovalni judo pa je brez udarcev (tako so se nekoč zmenili). Pri pionirčkih davljenj in lomov ni. To davljenje ni na način da bi se nasprotnik zadušil. Ves čas lahko diha, Gre za to da se stisnejo vratne žile in možgani ostanejo brez kisika. Zato človek omedli. Ta tehnika davljenja kot smo jo videli, ni najbolj nevarna. Obstajajo take kjer z lahkoto človeku zlomi vrat. Seveda se to ne dogaja ampak bi judoist lahko če bi hotel.
Karantanija
12. 08. 2016 19.21
-4
Po pravici povem, da smo se včeraj ustrašili za nasprotničino življenje. Mislili smo, da jo bo zadušila, saj je bila že vsa modra v obraz. Šport?
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 19.25
+0
Pa ni za žogoglavce to. Isto kot kapitalizem ni za vsakega. Za slabiče je sociala in žoga. A ti kdo brani ukvarjanje z baletom? Taka te bo vsaj ubranila pred kakim ilegalnim duševnim bolnikom.
Karantanija
12. 08. 2016 22.12
+3
Vsekakor, v samoobrambi proti nepridipravom je to super. A kot šport - ne vem, meni ni všeč, sem pa vesel, da je medalja naša!
ZKL (zdrava kme?ka logika)
12. 08. 2016 19.18
+8
Na sreco sem imel gospoda Fabjana moc srecevati zadnjih 15 let ko sem zaradi vpetja bidno spremljal dogajanje in lahko vam povem da je g. FABJAN clovek ki se rodi na 1000let
ivan.z Doba
12. 08. 2016 18.23
+11
Čestitke! Upam, da to niso njene zadnje OI. Na naslednjih igrah bo prva.
srebrnibreg
12. 08. 2016 18.14
+13
Čestitke za pogum in hrabrost za pripravljenost žrtvovati svoje zdravje za športni dosežek kateri se redko lahko doseže.
ivan.z Doba
12. 08. 2016 18.32
+8
korintos23
12. 08. 2016 18.02
+8
Hrvati pa samo v lovstvu in ribištvu zmagujejo!
ivan.z Doba
12. 08. 2016 18.29
+3
Fovšija? Trap, veslanje- zlato, zaenkrat. In verjetno ne zadnjI dve medalji. Nekateri imate res težave.
kemuri
12. 08. 2016 19.39
-5
pa saj je isti k...ribištvo, judo, streljanje golobov ali kajak kanu, veslanje, plezanje po steni..hobi športi za male države.
stiflersmom
12. 08. 2016 17.56
-3
letos pa imamo srečo
korintos23
12. 08. 2016 18.01
+9
taurus111
12. 08. 2016 17.19
+4
Ker je Ke muri mali strokovnjak za šport, njemu v vednost, nekaj za premislek. Človek, otrok se sam odloči za šport kateri mu je všeč in pri katerem uživa ! To odločitev moramo spoštovat ne pa negirat. Druga pesem pa je če starši forsirajo mladostnika v take športe, ki so profitabilni in medijsko zanimljivi ! Zato naj se pusti pri miru športnike naj delajo tisto kar jim je všeč ne pa , da jim solimo pamet kaj bi bilo nam po godu!
kemuri
12. 08. 2016 19.37
-5
Jaz imam zgolj svoje mnenje, kot ga imeš ti, on tretji , šesti..saj pa nihče nikomur ne pravi da se ne sme ukvarjat s čemer koli..pravim samo da delate iz muhe slona..torej iz kolajne v judu.
kemuri
12. 08. 2016 16.23
-13
Vidite judoisti koliko naredim jaz za vaš šport, če se ne bi jaz oglašal bi imel celih 46 komentarjev pod novico o bronu v premetavanju sem ter tja :) . Zahvalite se mi ..zdaj je 175 komentarjev , to vas že dela bolj ugledne , dokler pač kdo ne gre brat vsebine komentarjev :) .
srebrnibreg
12. 08. 2016 18.15
+3
Vsako te le ma svoje vesele in ti si eden od njih.
kemuri
12. 08. 2016 19.33
-1
Srebrni..tudi ti tele moreš imet svoje veselje..za vsakega nekaj .
Srecko63
12. 08. 2016 16.09
+21
Zadnje dni poslušam,Slovenija ima medaljo....... Slovenija dobila............. Slovenija ............Ne. Slovenija ni dobila, Slovenija nima....... Dobil jo je sportnik,njegov trener,starsi,ljudje ki so ga-jo spremljali in pomagali do tega uspeha.Spomnim se dekleta,ki je uneto trenirala. Zaradi katere so na velikih tekmovanjih vrteli slovensko himno. Zaradi poskodbe je prenehala z tekmovanji. In....... Ja Slovenija ji ni dala nic. Ker ni imela dobrih vez,ji je bilo tezko se redno sluzbo dobit. Prej pa je Slovenija bila ponosna na njo.Koliko klubov ima prostore od Slovenije ( ministrstev) v najemu. Koliko ima najemnino 0000eur. Nekaterim res obcine pomagajo pri najemnini. A to ni Slovenija. To je pomoc obcine.Zakaj imamo tako zakonodajo,da sponzor, ki bi dal otroku v recimo U8 ali U12,(te tekme niso na tv ,niso medisko pokrite.....) sto evrov ,da bi ga starsi lazje peljali na tekme se drzavi sto evrov. Niso vsi sporti olimpijski. Je pa povsod potreba veliko dela,za vrhunske rezultate. Stroske pa velikokrat krijejo majhni neznani (sponzor bife....., sponzor brica......sponzor........) ljudje. Slovenija ima ljudi. Srcne tekmovalce,srcne trenerje in dobre ljudi,ki so pripravljeni pomagat do uspehov. Ja Slovenija ima politike,ki se ob odlicnih rezultatih slikajo in hvalijo z sportniki. Na poti do teh rezultatov pa jih v glavnem pustijo same.
kemuri
12. 08. 2016 16.17
-5
Pri nas samo šteje če dobiš olimpijsko kolajno v xy športih..potem te čaka služba v vojski ali v policiji in bonificiran staž glede pokojnine . Ostali športniki niso kaj dosti vredni, morda še kak smučar ali smučarski skakalec. Pa je naredijo denimo košarkarji, nogometaši, hokejisti bistveno več za slovensko prepoznavnost kot pa razni veslači in metalci kladva . Od države pa ne dobijo omenjeni športi NIČ . Sramota prve vrste.
Unionko
12. 08. 2016 17.18
+4
Srecko se strinjam s tabo da ima država mačehovski odnos do športa, vendar kakorkoli gledaš tekmuješ in zastopaš državo, ki pa je naša, kakršnakoli pač je, je naša in mislim da so tudi športniki ponosni da jo lahko zastopajo.
LOGISTIKA
12. 08. 2016 18.17
+3
Kemuri, časi benificirane dobe v vojski in policiji so mimo
Srecko63
12. 08. 2016 18.17
+2
Unioko mogoce imas prav,mogoce. Res pa sport zasvoji (nekatere) kot mamilo. Pri teh sportih (kjer ni veliko denarja) vidim,da uspejo tisti,ki delajo iz trme,iz ljubezni do tega. Veliko stvari razumem. Nikakor pa ne razumem,da drzava "bremza",ali drugace receno ovira delo z mladimi sportniki. Najbolj me moti,ko nasa gnila drzava hoce sluzit (pa ne malo v%) od tistega kar se dobi za najmlajse sportnike. To se mi zdi nedopustno. Saj ze pri otrocih pridemo do tega,da se s sportom (ne vsemi) lahko ubada tisti katerih starsi imajo dovolj denarja.
prašek
12. 08. 2016 15.27
+7
Velenškova je pa verjetno dobra kuharica . Najbrž je gledala kuharsko oddajo , kjer dajejo napotke za pripravo kokoši : počasi dušiti pol ure ☺☺☺
prašek
12. 08. 2016 15.32
+5
kemuri
12. 08. 2016 19.40
-1
..in to ti je smešno, da je nekoga dušila ? Pol sem pa jaz čuden ..hm..
prašek
12. 08. 2016 15.12
+7
Skratka , vse čestitke našim dekletom , ponosni smo na njih !
prašek
12. 08. 2016 15.13
+7
Naj še dodam : dobra je bila Ana , da je zmogla z pokvarjenim kolenom , prav tako kot Petra na zimskih OI z počenim rebrom !
kemuri
12. 08. 2016 14.48
-19
Najprej je fuzbal...potem dolgo nič..potem košarka, hokej od ekipnih športov...potem individualni športi...golf, tenis, formula ,1...potem je kakšen rugby..tour de france, Giro...boks.sprint na 100 metrov .tam v peti kategorijo so pa športi v katerih mi na poletnih OI osvajamo kolajne...plezanje po kozolcu, jadranje na suhem, potapljanje ladnjic v vinjenem stanju..itd..
7Scythe7
12. 08. 2016 15.08
+5
Ja, tebe čakamo pa še nč ni blo od tebe, ajmo Slovenci računamo nate!
prašek
12. 08. 2016 15.10
+3
kemuri .... Veš kako je, ti gledaš športe, ki se tebi dopadejo. In morebiti tudi 99% svetovne publike ! Mi ostali, navadni državljani, pa smo na uspehe naših judoistk močno ponosni ! Prav tako tudi na »plezanje po kozolcu, jadranje na suhem, potapljanje ladnjic v vinjenem stanju..itd..«
kemuri
12. 08. 2016 15.15
-3
7...7kaj ne, prvak v frckanju frnikul..kako da nisi tega zasledil na svetovnem spletu ? prašek..raje priznaj da te zanimajo samo športi kjer naši kolajne osvojijo, sicer raznih kajakov in judoistov ne bi povohal..hinavec..taki ste kot politiki, ki se potem motajo okoli teh športnikov in mislijo da so oh in ah, pa njihovi dosežki izven naših meja ne pomenijo - nič.
prašek
12. 08. 2016 15.17
+4
kemuri ...... Bili so časi, ko sem tudi sam treniral judo . Zdaj mi pa vnuki trenirajo karate ! In težko boš ti meni razložil kaj me zanima ! Verjetno ti manjka nekaj kilaže !
prašek
12. 08. 2016 15.19
+1
In kaj dosežki naših športnikov pomenijo ljudem izven naših meja, mene sploh ne zanima ! Jaz sem enostavno ponosen na naša dekleta !
7Scythe7
12. 08. 2016 15.21
+3
Športi se ti zdijo ''nepomembni'' ker v njih pač ni milijonov kot pri nogometu, kjer je povrh še cel kup mafije. In meni je vseeno kakšen šport je, če bi imeli prvaka šahista bi bil enako vesel, športi kot je judo pa mogoče niso popularni ker so v senci nogometa, lige NHL, NBA in jih na TV skorajda NI
prašek
12. 08. 2016 15.24
+1
7..7 ......... Pusti to napihnjeno vrečo, nima smisla prepirati se z njim ! Dvomim, da sploh ve kaj je trening. Pa ni važno katerega športa !
kemuri
12. 08. 2016 15.28
-2
Seveda so nepomembni..če nek šport v dvorani spremlja 15 ljudi na državnem prvenstvu, je nepomemben .. prašek..ma kaj si treniral judo ? To si samo doma govoril, v bistvu si se hodil basat k Aziziju s hamburgerjem in pomfijem..te pa si doma nakladal kak moreš več jest, ker so vašo kategorijo 72,5 kg, kjer vas je bilo 7, ukinili, ker sta dva shujšala, štirje so se pa zredili :) .
prašek
12. 08. 2016 15.32
+1
Bravo kemuri ! Tvoja glava je za štiri noge ! Vsaj v nečem si zmagovalec !
kemuri
12. 08. 2016 15.42
-1
prašek..ti bi tudi lahko bil prvak, samo si samo žrl, pa pozabil trenirat..lahko bi bil prvak v absorbiranju fast fuda ;) .
prašek
12. 08. 2016 15.46
+1
he, he, he, kemuri. Ko sem jaz gor rasel , "fast fuda" sploh nismo poznali ! Smo pa zato kar požirali knjige, ki so nam dale inteligenco, katere tebi več kot očitno primanjkuje !
brusilec
12. 08. 2016 15.49
+2
kemuri je svetovni prvak v nakladanju... bo šel pozabljen v zgodovino.. in nobena ne bo želela njegovega genetskega materiala... žalostno :)
brusilec
12. 08. 2016 15.57
+6
ej kemuri.. ker judoist ti je bejbo spelal.. al te je nalomil? al maš skoz nek kompleks? za vse športe? ... kdo gleda v ameriki nogomet, žogobrc? NIHČE ... tako da ne poenostavljaj.. popularni športi se skoz menjavajo.. dokler ni barada nalomil nekaj prvakov ni nihče gledal slovenskega kikboksa... kaj pa boks, kaj pa streljanje, ... popularnost športov se skoz spreminja, in dejansko z uspehi posameznikov.. lep primer: kosteliči... dokler se nista pojavila so hrvati smučali samo na vodi..
brusilec
12. 08. 2016 15.58
+3
tako da ja.. lahko da bo sedaj še več judoistov v sloveniji.. vsekakor pa v celju.
brusilec
12. 08. 2016 16.09
+2
Kemuri.. če misliš da je tako mala konkurenca za državnega prvaka v judu si dobrodošel... lepo se sprehodi na tekmo pa poročaj kakšen uspeh boš dosegel.. boš lahko vsaj kaj povedal svojim nečakim.. ker težko se boš hvalil stem da sediš samo dneve za pcjem in gledaš vsako nogometno tekmo na vaši vejsi..
kemuri
12. 08. 2016 16.19
-1
prašek..ni čudno da se ne počutiš dobro, če si knjige jedel . brusilec..sem ti stopil na žulja..ha ? :))))) Če nastopim v DP v svoji kategoriji, lahko kljub zadnjemu mestu trdim da sem bil 9 - ti...hahaha..težki šport ;) .
XenoSlo
12. 08. 2016 16.21
+1
Nima šans niti v ženski kategoriji do 50kg.
kemuri
12. 08. 2016 16.25
-3
...daj daj po 25 kilske vreče cementa nosim na vsakem od ramen ko betoniramo kaj ..bi pa tudi 50 kilno vrgel z ringa :) .
yaks
12. 08. 2016 17.41
+1
kemuri
12. 08. 2016 19.34
yaks..ostali športi pa za osebe z vakumum v glavi..z izjemo šaha ;) .
kemuri
12. 08. 2016 19.44
brusilec zdaj vidim..haha..nogomet je popularen po vseh celinah, tudi v ZDA, na stadionih je redno nekaj desettisoče gledalcev, vsak teden..pa na Kitajskem, na Švedskem, v Nemčiji v Afriki, v Avstraliji..praktično povsod..samo v 5 - tih top ligah Evrope ( Nemčija, Anglija, Španija, Francija, Italija ), torej v prvih ligah teh držav se na tribunah vsak vikend zbere v povprečju več kot milijon ljudi...in ti misliš da je judo enakovreden šport nogometu..no, po katerem kriteriju ?