Drugi športi

Slovenske rokometašice po pomembno zmago proti Paragvaju

Neu-Ulm, 13. 04. 2024 06.49 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko žensko rokometno reprezentanco danes čaka druga tekma na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Neu-Ulmu v Nemčiji. Po uvodnem porazu proti gostiteljici s 25:31 jo čaka Paragvaj. V nedeljo sledi še tekma s Črno goro.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je lov na olimpijske igre začela s porazom proti gostiteljici. Nemke so bile pretrd oreh za Slovenke, ki so domačinke lovile praktično skozi celoten obračun, na koncu pa izgubile s šestimi goli razlike.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so si tako otežile boj za premierno uvrstitev na OI, a vstopnica še ostaja v igri, saj OI zagotavljata prvi mesti s turnirja.

Nemčija - Slovenija
Nemčija - Slovenija FOTO: RZS

Poraz na reprezentanci ni pustil večjih posledic. Slovenska dekleta se po porazu proti sedmi najboljši reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva zavedajo napak, ki so jih stale ugodnejšega rezultata. Še bolj pomembno je dejstvo, da boj za eno izmed dveh vozovnic v Pariz ostaja povsem odprt in da o napredovanju skorajda povsem odločajo le same.

Na drugem preizkusu v Neu-Ulmu se bodo pomerile s Paragvajkami, ki na tem turnirju na papirju kotirajo najnižje, a so v četrtek proti Črni gori dokazale, da z njimi velja biti previden. Bronasti reprezentanci z zadnjega evropskega prvenstva so namreč tesno dihale za ovratnik 55 minut tekme, na koncu pa priznale premoč s 25:30.

"Paragvaj me ni pretirano presenetil, saj je na enak način kot proti Črni gori igral že na SP. Na sobotne tekmice se bomo pripravili kar najbolj resno. Olimpijski kvalifikacijski turnir lahko prinese kakšne kalkulacije, zato bo vsak dodaten gol proti Paragvajkam pomemben," pred drugim izzivom v Nemčiji opozarja selektor Adžić in dodaja: "Tekmo z Nemčijo smo detajlno analizirali. Pred preostalima dvobojema imamo še veliko rezerv. Verjamem, da bomo marsikatero stvar že v soboto dvignili na višjo raven. To bo izrednega pomena tako za sobotno, še posebej pa za nedeljsko tekmo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.