Drugi športi

Slovenski dan v Imstu

Innsbruck, 01. 08. 2015 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tretji letošnji tekmi za svetovni pokal v težavnostnem plezanju v avstrijskem Imstu so s svojimi nastopi navdušili slovenski predstavniki. Mina Markovič je, tako kot na evropskem prvenstvu v Chamonixu, osvojila prvo mesto, druga je bila Janja Garnbret, medtem ko je Domen Škofic tekmo končal na tretjem mestu.

Slovenske plezalke so bile odlične že na petkovih kvalifikacijah. Janja Garnbret je bila celo edina, ki je polfinalno smer preplezala do vrha. Mina Markovič, evropska prvakinja iz Chamonixa, ta tekma je štela tudi za svetovni pokal, je navkljub ne popolnoma zdravim levim gležnjem osvojila četrto mesto, prvič v svoji karieri pa se je v finale uvrstila tudi Tjaša Kalan.

Mina Markovič
Mina Markovič FOTO: Damjan Žibert

V finalu je še enkrat več navdušila Markovičeva, ki je uprizorila odlično plezanje in prišla do nove zmage v svetovnem pokalu. Z drugim mestom, podobno kot v Chamonixu, tekmi ji je sledila šele 16-letna Garnbretova, tretja pa je bila Avstrijka Jessica Pilz. S šestim mestom se je izkazala tudi Kalanova, ki je že na na prvih dveh tekmah plezala zelo dobro, saj je z devetim in enajstim mestom le za malo zgrešila finalne nastope.

V moški konkurenci je bil odličen Domen Škofic, ki se je lani redno uvrščal v finala. Letošnje sezone sicer ni začel najbolje, saj je imel težave z gležnjem in je bil tako v Chamonixu kot v Brianconu deveti. Že na petkovih kvalifikacijah se je izkazal s četrtim mestom, še boljše plezanje pa mu je uspelo v današnjem finalu. Pred njim sta bila le izkušeni, 33-letni Francoz Romain Desgranges in Avstrijec Jakob Schubert. Za 20-letnega nekdanjega svetovnega mladinskega prvaka je tretje mesto tudi najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala. Do zdaj je bilo to predlansko četrto mesto Brianconu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Psiho1
02. 08. 2015 18.56
Čestitke našim plezalcem. Za 24ur je pa to velika sramota, da tako novico komaj najdeš popolnoma na dnu strani napisano z najmanjšim možnim fontom. Nek Arsenal in Rossi sta seveda za 24ur bistveno bolj pomembna, kot pa tak lep uspeh slovenskih športnikov. Aja, v plezanju se ne obrača toliko denarja, verjetno bo to. SRAMOTA!!!!!