Drugi športi

Slovenski motokrosisti brez svetovnega prvaka Gajserja dovolj hitri za B-finale

Torino, 24. 09. 2016 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pokalu narodov v Maggiori bo slovenska motokrosistična reprezentanca nastopila v B-finalu, potem ko sta brata Peter in Jernej Irt skupaj z Janom Pancarjem v kvalifikacijah zaostala za najboljšimi.

Bogomir Gajser se je tokrat preizkusil v vlogi selektorja.
Bogomir Gajser se je tokrat preizkusil v vlogi selektorja. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca v motokrosu je na pokalu narodov v Maggiori v kvalifikacijah osvojila petindvajseto mesto in se bo v nedeljo pomerila v B-finalu. Za slovensko izbrano vrsto so nastopili Peter Irt, Jan Pancar in Jernej Irt, ki je zamenjal poškodovanega Tima Gajserja. Selektor Bogomir Gajser je po poškodbi Gajserja vpoklical Petra Irta, ki se je v kvalifikacijah izjemno boril in je kljub dvema padcema v močni konkurenci osvojil dvajseto mesto ter tako upravičil svoj nastop. V kategoriji MXGP je zmagal Francoz Romain Febvre. V kategoriji MX2 je slovenske barve zastopal šestnajstletni Pancar, ki ni najbolje startal, nato pa je prišel v pravi ritem in se je povzpel na dvaindvajseto mesto. Zmagal je Belgijec Jeremy van Horebeek. Po dveh vožnjah je bila slovenska izbrana vrsta na dvaindvajsetem mestu, do velikega finala pa je slovensko trojico ločilo šest točk. Kot zadnji se je na progo podal Jernej Irt, ki je vse do zadnjih minut vozil na šestnajstem mestu, proti koncu pa popustil in bil na koncu dvaindvajseti.

Tretjo kvalifikacijsko dirko je prepričljivo dobil Nizozemec Jeffrey Herlings. Vendar tudi šestnajsto mesto Irta Sloveniji ne bi zagotovilo A-finala, saj so bile razlike v točkovanju minimalne in Slovenija je na koncu zasedla petindvajseto mesto. "Čestitke fantom, ki so dali vse od sebe. Škoda za dva Petrova padca, verjamem, da bi bil brez tega najmanj med petnajsterico. Tudi Jan Pancar je vozil odlično, najbolj pa se je izkazal Jernej Irt, od katerega smo tudi največ pričakovali," je po dirki razlagal Bogomir Gajser. Zmagovalci kvalifikacij so bili branilci naslova svetovnih prvakov Francozi, drugi so bili le s točko zaostanka Belgijci, tretji pa Nizozemci. Američani, ki sodijo v ožji krog favoritov, so kvalifikacije zaključili šele na petnajstem mestu. V nedeljo bodo brata Irt in Pancar že dopoldne tekmovali v B-finalu, zmaga v B-finalu pa bi jih še popeljala v popoldanski A-finale.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moj ata je tajkun
24. 09. 2016 17.29
+1
če bi Tim vozil in končal končal na petem mestu bi bili direktno uvrščeni v finale. škoda za poškodbo
moj ata je tajkun
24. 09. 2016 17.28
+1
vsaka čast tem fantom, odlične vožnje....vendar fantom primankuje leto ali dve UBIJALSKIH TRENINGOV IN TEKEM....SEM PREPRIČAN DA, ČE JIH STARI GAJSER VZAME V ROKO, DA ZAČNEJO TUDI TE TRIJE NIZATI DOBRE REZULTATE... sele sedaj se dobr vidi kako je Tim Gajser kakovesten motocrossist trda roka dela rezultate