Odbojka

Slovenski odbojkarji mislijo resno: 'Napočil je čas, da pokažemo, iz kakšnega testa smo'

Krakov, 23. 08. 2017 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še dan nas loči od uvodnega obračuna slovenskih odbojkarjev na evropskem prvenstvu na Poljskem, kjer bodo imeli varovanci selektorja Slobodana Kovača izjemno zahtevno delo na poti do morebitne ubranitve srebrnega odličja izpred dveh let. Eden od najizkušenejših reprezentantov Dejan Vinčič obljublja boj na zmago na vsaki tekmi: "Verjeti moramo v svoje zmožnosti."

Slovenski odbojkarji se dan pred uvodnim dvobojem na evropskem prvenstvu na Poljskem zavedajo, da v primerjavi s predhodnim turnirjem v Bolgariji pred dvema letoma zavzemajo povsem drugačno izhodišče.

Eden od najizkušenejših posameznikov v slovenski odbojkarski reprezentanci Dejan Vinčić obljublja boj do zadnje kapljice znoja za morebitno ponovitev velikega uspeha izpred dveh let.
Eden od najizkušenejših posameznikov v slovenski odbojkarski reprezentanci Dejan Vinčić obljublja boj do zadnje kapljice znoja za morebitno ponovitev velikega uspeha izpred dveh let. FOTO: Damjan Žibert
Varovanci selektorja Slobodana Kovača bodo s četrtkovo tekmo proti Španiji namreč krenili na zahtevno in trnovo pot do morebitne ubranitve naslova evropskih podprvakov. Čeprav bi si nekateri želeli celo nadgradnje omenjenega izjemnega uspeha iz Sofije leta 2015. "Ne glede na vse zaplete, ki smo jim bili priča v zadnjih dveh mesecih glede našega (ne) igranja v prvem razredu svetovne lige, nam motiva zagotovo ne manjka. Želimo dokazati Evropi, da pred dvema letoma nismo slučajno prišli do srebrne medalje. Verjamem, da smo v zadnjih dneh izpilili še nekatere podrobnosti v naši igri, ki bi že na prvi tekmi s Španijo morala biti na najvišji možni ravni," iz Krakova, prizorišča letošnjega evropskega prvenstva v odbojki, sporoča eden od najizkušenejših reprezentantov Dejan Vinčić, ki verjame, da kljub zelo zahtevni skupini, v kateri se ob omenjenima Španiji in Sloveniji nahajata še pravi odbojkarski velesili Bolgarija in Rusija.

Uvodno tekmo evropskega prvenstva v odbojki v 'slovenski' skupini C med našo izbrano vrsto in reprezentanco Španije bomo v živo prenašali na Kanalu A in VOYO s pričetkom ob 20.30. Pol ure prej, torej ob 20.00, pa ste vabljeni k ogledu studijskega dela.
"O Bolgarih in Rusih ne bi izgubljal odvečnih besed, saj dobro vemo, kaj omenjeni reprezentanci pomenita v evropskem in svetovnem merilu. Španci pa so prav tako ekipa v vzponu, kar so ne nazadnje potrdili poleti z nekaj odmevnimi zmagami. V vsakem primeru nas čakajo zelo visoke ovire, ki pa smo jih zmožni preskočiti," z optimizmom zre k skorajšnjim preizkušnjam na EP nekdanji odbojkar ljubljanskega ACH Volleya, od naslednje sezone pa član elitne poljske lige.

Kolikokrat bomo priča podobnim prizorom na evropskem prvenstvu na Poljskem?
Kolikokrat bomo priča podobnim prizorom na evropskem prvenstvu na Poljskem? FOTO: Aljoša Kravanja

Z uvodno zmago proti Španiji bi se Slovenija močno približala uvrstitvi med 12 najboljših ekip stare celine, česar se v našem taboru še kako dobro zavedajo. "Nismo v položaju, da bi kogarkoli podcenjevali. Niti se tega želimo. Vemo pa, da imamo kakovost, s čimer ni nič narobe. Ravno nasprotno, ta samozavest in vera v lastne zmožnosti nam je prinesla srebro pred dvema letoma; nekaj podobnega lahko ponovimo tudi letos, toda le z maksimalno odgovornim pristopom v vseh segmentih odbojkarske igre," še dodaja Vinčić.    

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kar_nekdo
23. 08. 2017 13.09
+2
Bravo Kanal A!! Ste me zelo prijetno presenetili s tem, da boste prenašali tekme z EP odbojke. Fantom pa želim čim bolj sproščene glave, ker dejstvo je, da so sposobni premagat kogarkoli.