Drugi športi

Slovenski odbojkarji pometli z Romuni

Craiova, 31. 07. 2015 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v svoji sedmi tekmi evropske lige še sedmič zmagala. Tokrat je v Craiovi s 3:0 premagala Romunijo.

Slovenski odbojkarji niso imeli težav z Romuni.
Slovenski odbojkarji niso imeli težav z Romuni. FOTO: Miro Majcen

Slovenski selektor Andrea Giani je uresničil napovedi in v boj poslal spremenjeno ekipo. Delno sta ga v to prisilili odsotnost Mitje Gasparinija in poškodovanega Danijela Koncilje, delno pa se je za spremembe odločil sam, saj je hotel nekoliko razbremeniti organizatorja igre Dejana Vinčića in sprejemalca Klemna Čebulja.

Namesto njih so mesto v začetni postavi dobili Tonček Štern na mestu korektorja, Uroš Pavlović na mestu in Gregor Ropret na mestu organizatorja, kot sprejemalca pa sta tekmo začela Tine Urnaut ter Alen Šket.

Seveda je imel Italijan pripravljen tudi rezervni scenarij, če se tekma ne bi odvijala po slovenskih notah, a se je, zato korekcije niso bile potrebne, čeprav je Italijan v zaključku prvih dveh nizov nizov koristil tako Čebulja na korektorju kot Vinčića na mestu podajalca.

Na začetku je bilo sicer nekaj težav s sprejemom (v prvem nizu je bil 30-odstoten), tako da so domači povedli z 10:7, a Gianijevi izbranci so odgovorili na najboljši možni način. Z delnim izidom 11:1, ki so ga dosegli po zaslugi dobrih servisov Pavlovića in bloka, veliko pa so jim z napakami pomagali tudi Romuni, so prišli do visokega vodstva. Ko je nekaj odličnih servisov uspelo še Šketu, je bilo jasno, da gostitelji v prvem nizu nimajo več možnosti.

Andrea Giani
Andrea Giani FOTO: OZS

Naveza Ropret - Štern je bila najbolj zaslužna, da so gosti prišli do visokega vodstva tudi v drugem nizu, v katerem je bil sprejem Slovencev mnogo boljši kot v prvem. Po dveh servisih Ropreta so domači dvakrat žogo poslali na roko Šterna, ki je to znal izkoristiti in na semaforju je bilo 6:11.

Toda nato se razigral domači blok, s štirimi blok točkami so prišli do izenačenja (12:12), tako da je bil Giani prvič na tekmi prisiljen vzeti odmor. Njegova navodila so zalegla, saj so Slovenci po bloku Šketa že na tehnični odmor odšli s štirimi točkami prednosti. Do konca niza so se Romuni nekajkrat približali na dve točki zaostanka, toda Alen Pajenk s servisi in Tine Urnaut z napadalnimi akcijami jima več nista dopustila.

Ko so gosti v tretjem nizu spet povedli z 11:6, je bilo že videti, da je odpor tekmeca strt. Toda domači so se še približali na 13:14, toda servisi Pajenka in blok Pavlovića so reči vrnili na svoje mesto. Pred drugim tehničnim odmorom je priložnost za igro dobil še Jan Klobučar, Slovenci pa so zaslugi zanesljive igre prav vseh niz gladko pripeljali do konca. Tekmo je z blokom zaključil odlični Štern.

Izid:

Romunija - Slovenija 0:3 (-14, -22, -17)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
02. 08. 2015 08.01
se strinjam s CFC1. tudi meni je užitek spremljati konstanten in zanesljiv napredek kot rezultat strokovnega in trdega dela. čestitke vsem.
CFC1
31. 07. 2015 19.18
+3
V teh tekmah se vidi še dodaten napredek po perihodu Giania, res jih je užitek gledat in sicer je napredek postopen, a se nedvomno bližamo vrhu Evropske odbojke. Gremo Slovenija kar tako naprej!