VIDEO: Slovenski odbojkarji prepričljivi v Stožicah

Odbojkarska reprezentanca je z zmago končala turnir drugega ciklusa kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Poljskem. V Stožicah je s 3:0 premagala Moldavijo in s tremi zmagami zasedla prvo mesto v skupini, s tem pa se je tudi uvrstila v naslednji ciklus kvalifikacij, ki bo na začetku januarja 2014.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Več videovsebin

Slovenija - Izrael - 9

Luka Slabe (Foto: Damjan Žibert)

Slovenski odbojkarji so s tretjo zmago osvojili prvo mesto v skupini in se z njo zanesljivo uvrstili v naslednji ciklus kvalifikacij, ki bo januarja 2014. Izbranci Luke Slabeta so skozi turnir stopnjevali svojo formo, prav v zadnji tekmi so pokazali najboljšo igro, posledica je bila gladka zmaga. Blestel je Alen Šket, ki je odlično serviral, z 18 točkami pa je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Moldavci so pred turnirjem veljali za "outsiderja", po zmagi nad Madžarsko v prvem krogu (v drugem so izgubili z Izraelom) pa so pridobili spoštovanje. Opozorilo, ki so ga s svojo igro oddali tekmecem, je pri Slovencih zaleglo, saj so ravno proti njim pokazali najboljšo predstavo. Združili so vse dobre stvari iz prvih dveh tekem, odlično so servirali, razigral se je blok, v določenih trenutkih bi lahko bil boljši le sprejem in v nekaj kriznih minutah na začetku drugega niza tudi napad.

Selektorju Luki Slabetu se je obrestovalo, da je na mestu korektorja začel z Alenom Šketom (poleg njega je za razliko od tekme z Madžarsko v začetni postavi na mestu podajalca zaigral Gregor Ropret). Prav Šket je bil s svojimi servisi in bloki tisti, ki je hitro postavil stvari na svoje mesto. Po zaslugi njegovih servisov (dva asa) so po izidu 5:5 Slovenci dosegli šest točk zapored, ki so jo ob odlični igri Šketa, ta je že v prvem delu zbral 12 točk, držali vse do konca niza. Gostje so v prvem nizu vodili le z 2:0, v drugem pa so izkoristili nekoliko manj zbrano igro tekmecev. Pri drugem tehničnem odmoru je že kazalo, da bo prišlo do izenačenja, saj so vodili s 16:9, a Šket jim ob pomoči Andreja Flajsa, ki je zamenjal Klemna Čebulja, ni dovolil veselja. S serijo odličnih začetnih udarcev je poskrbel za preobrat, njegova ekipa je dosegla osem točk zapored in prišla do vodstva, ki ga je do konca le še povečala.

Slovenija - Izrael - 7

Slovenci so v Stožicah zabeležili same zmage. (Foto: Damjan Žibert)

Šket tudi v tretjem nizu s servisi ni popuščal, Sloveniji je po uvodnem zaostanku priskrbel vodstvo 6:4. Po bloku Matevža Kamnika so domači vodili z 11:7, ko pa se je razigral še kapetan Tine Urnaut, je bilo odpora gostov konec. Slabe je lahko v igro poslal tudi Jana Pokešnika in Mateja Vidiča, ki v prejšnjih tekmah nista dobila priložnosti.

Izid:
Slovenija
– Moldavija 3:0 (25:18, 25:22, 25:15)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
Slovenska_košarka 27.05.2013 22:17:40
Presenetila me je Moldavija!
Vse čestitke :)
Več komentarjev